SanJi
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 27
- Minecraft
- Jayalvarrez
Discord:
jayalvarrezz
League of Minecraft
LoM Arenası
Merhabalar, öncelikle bir plugin ile bu sistem yapılıyor mu bilmiyorum ama fikrimi sizlere sunmak istedim bu konuda tartışabiliriz, yapacağınız yorumlarla sistemi geliştirebiliriz veyahut bilgili, tecrübeli arkadaşlar bu fikri alıp geliştirip hayata geçirebilir.
Sistem Survival, Skyblock gibi sunucularda özellikle aktif oyuncu sayısı yüksek sunucularda kullanılabilir. Bu sistemin olduğu sunucularda aktif oyuncu sayısının artış göstereceği de öngörülebilir bence
Örneğin bir Skyblock veya Survival sunucusunda /warp yazarak LoM Arenasına ışınlandık, PvP Arenalar gibi bir haritaya fakat çok açık alan olmayan bir haritaya ışınlandık, burada rakibimizle 3 dakika savaşıyoruz ve kim kaç puan topladıysa o kazanıyor ama ne kazanıyor Lig Puanı yani LP kazanıyor. Bu LP ler bizim lig atlamamıza Kömür,Bakır,Demir,Altın,Elmas liglerinde tırmanmamıza ve bu liglerin her birinin bize sağladığı ödülleri kazanıyoruz. Tabi ki yüksek lig de birikme olmaması açısından da 1 haftada 1 veya 2 hafta da 1 liglerin sıfırlanması tatlı olacaktır haftalık 1. olan oyuncuya da LoM Kralı tagı verilebilir.
Bu sistemi yapan farklı oyunlar var oralardan esinlendim fakat Minecraft camiasında görmedim eğer başka bir sunucuda daha önce yapıldıysa kusura bakmayın ama yapılmadı diye biliyorum. Sistem geliştirmeye açık ekstra fikirler eklenebilir fakat her şekliyle güzel olacağını düşünüyorum.
Dönüşüm Ekipmanları
Ekstra olarak ekipmanlara eklemeler yapılabilir artık klasikleşmiş Özel Büyüler veya Skills eklentileri yerine Elmas ekipmanları Netherite'a dönüştürdüğümüz gibi 4-5 kez daha dönüştürüp her dönüşümde +1 hasar ekleyen bir ekipman sistemi olabilir. Bu dönüşümler de sunucuda ki 1 saatte 1 girilen zorlu zindanları tamamlayıp mobları kesip Boss a kadar ilerlediğimizde Boss dan düşen garanti bir nesneyle örneğin ''Yıldız Parçası'' gibi bir nesneyi dönüşüm malzemesi olarak kullanabiliriz ve bunun piyasası da canlı olacaktır diye düşünüyorum. Netherite Kılıcı > Buz Kılıcı na dönüştürürken 20 adet Yıldız Parçası istesin mesela Buz Kılıcı > Ejder Kılıcı na dönüştürürken 50 adet Yıldız Parçası istesin şeklinde bu artabilir. Bu dönüşümler Kask,Zırh,Pantolon,Ayakkabı ya da yapılabilir. Hasar dengesini bozmamak için.
Statüler
Bu ekipman dönüşüm sistemiyle alıştığımız hasarın üstüne çıkabiliyor olup, Statü sistemiyle de karakterimizin vuracağı hasarı ve canını arttırabiliriz. Bu statüleri de örneğin bir NPC ye 10 adet ''Yıldız Parçası'' vererek 1 Statü Puanı kazanabileceğimiz bir sistem haline getirebiliriz. Statüler de bize azar azar statü kazandırsın mesela 1 Saldırı Gücü statı bize 0.2 saldırı hasarı eklesin, 1 Can Statüsü ise 0.5 Can eklesin, yani sık sık yükseltebilelim statülerimizi ama fazla değer kazanmayalım oyunda aktiflik olsun.
Klasikleşmiş Minecraft sunucularından çok sıkıldım daha iyi bir şey yapalım derken daha çok karışık oyuncuları boğan sunucular açılıyor PvP yi öldüren otomatik farmlara yönelten sunucular fakat bu tarz sistemlerle PvP yi canlandırıp oyunculara daha keyifli bir Minecraft deneyimi sunabiliriz.
Daha farklı bir çok fikrim var fakat bunları hayata geçirebileceğim bir yeteneğim yok maalesef, birlikte çalışmak isteyenler olursa discord üzerinden bana yazabilirsiniz.