Çözüldü Leaf 1.21.4 Survival Paketimde Giriş ve Teleport MSPT Spike Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xquern1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 392
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xquern1

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
4
Minecraft
Xquern

Discord:

Xquern

Merhabalar arkadaşlar,

Leaf 1.21.4
tabanlı survival paketimde bir sorun yaşıyorum. Sunucuya girer girmez MSPT değeri 10 civarına çıkıyor, ardından düşüp normalde 1.90 – 2.80 bandında stabil hale geliyor. Aynı durum world değiştirirken, ışınlanmalarda ve özellikle RTP atınca da oluyor.

BetterRTP
kullanıyorum, gayet optimize ve süreli şekilde ayarlı.

Paketim optimize, genel performansta bir problem yok. Ancak bu giriş ve teleport anındaki MSPT spike sorununu çözemedim. Chunklar yüklü, hatta dünyaları sıfırlayıp farklı chunk pluginleri de denedim ama sorun devam ediyor.

Ayrıca Spark raporunda da bu durum net şekilde görünmüyor.

Bu MSPT problemini nasıl çözebilirim?

BetterRTP her ne kadar optimize olsa da, güvenli bölge ararken bazen ana kanalı meşgul edebilir.

• config.yml içerisinde UseAsyncChunkLoad: true olduğundan ve Pre-generate: true BetterRTP'nin kendi ön yükleme özelliği ayarının açık olduğundan emin ol.

"Chunklar yüklü" demişsin ancak ön yükleme yapılıp yapılmadığı kritik. Eğer dünyayı Chunky gibi bir pluginle önceden render etmediysen, RTP attığında sunucu yeni chunk oluşturmaya çalışır. 1.21.4 sürümünde chunk oluşturma işlemi generation oldukça ağır bir iştir.

Tüm dünyayı Chunky ile sınırlandırıp (/chunky radius 5000 gibi) tam dolum yapana kadar bekle.
    Leaf / Paper Konfigürasyon Ayarları
    Max-auto-save-chunks-per-tick: Bu değeri düşürmek (örn: 6 veya 8), teleport anındaki kayıt yükünü azaltır.

Spark raporunda göremiyorsan, spesifik olarak Sampling yerine Tracing modunu kullanmayı dene. Teleport atmadan hemen önce şu komutu gir:
    Kod:
    /spark sampler --thread * --timeout 30000

BetterRTP her ne kadar optimize olsa da, güvenli bölge ararken bazen ana kanalı meşgul edebilir.

• config.yml içerisinde UseAsyncChunkLoad: true olduğundan ve Pre-generate: true BetterRTP'nin kendi ön yükleme özelliği ayarının açık olduğundan emin ol.

"Chunklar yüklü" demişsin ancak ön yükleme yapılıp yapılmadığı kritik. Eğer dünyayı Chunky gibi bir pluginle önceden render etmediysen, RTP attığında sunucu yeni chunk oluşturmaya çalışır. 1.21.4 sürümünde chunk oluşturma işlemi generation oldukça ağır bir iştir.

Tüm dünyayı Chunky ile sınırlandırıp (/chunky radius 5000 gibi) tam dolum yapana kadar bekle.
    Leaf / Paper Konfigürasyon Ayarları
    Max-auto-save-chunks-per-tick: Bu değeri düşürmek (örn: 6 veya 8), teleport anındaki kayıt yükünü azaltır.

Spark raporunda göremiyorsan, spesifik olarak Sampling yerine Tracing modunu kullanmayı dene. Teleport atmadan hemen önce şu komutu gir:
    Kod:
    /spark sampler --thread * --timeout 30000
Hocam, Chunky plugin ile ön yükleme yaptım, zaten dünyaları silip başka chunk pluginleri ile de denedim. Diğer önerilerini uygulayayım, akşam Spark ile sana atayım.

Hocam, Chunky plugin ile ön yükleme yaptım, zaten dünyaları silip başka chunk pluginleri ile de denedim. Diğer önerilerini uygulayayım, akşam Spark ile sana atayım.
Akşam Spark raporunu bekliyorum. Raporu alırken şu detaya dikkat etmeni öneririm:

Spike sıçrama olduğu anı tam yakalamak için raporu şu komutla başlatıp o esnada RTP atarsan çok daha net bir veri elde ederiz:
Kod:
 /spark profiler start --timeout 60

betterrtp kötübir eklenti EzRTP öneririm kastırmıyor genelde
Ayrıca spark veya eklenti listesi paylaşılırsa daha iyi anlayabiliriz.
cache yapan (veya sunucu açıldığı gibi bişeyleri hafızasına alan) eklentiler varsa buda bu soruna sebebebiyet verebilir.

betterrtp kötübir eklenti EzRTP öneririm kastırmıyor genelde
Ayrıca spark veya eklenti listesi paylaşılırsa daha iyi anlayabiliriz.
cache yapan (veya sunucu açıldığı gibi bişeyleri hafızasına alan) eklentiler varsa buda bu soruna sebebebiyet verebilir.
Hocam akşam Spark raporunu ileticem ezrtp denerim

Akşam Spark raporunu bekliyorum. Raporu alırken şu detaya dikkat etmeni öneririm:

Spike sıçrama olduğu anı tam yakalamak için raporu şu komutla başlatıp o esnada RTP atarsan çok daha net bir veri elde ederiz:
Kod:
Tabi hocam

Kod:
Tracing
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

normal
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Tracing

normal
paper-global.yml veya spigot.yml içerisinde save-user-cache-on-stop-only: true yapmayı dene. Ve autosave aralığını varsayılan 6000 tick ise 12000 veya 18000'e çekerek bu yükü seyreltebilirsin.
paper-world-defaults.yml içinde max-auto-save-chunks-per-tick değerini 4 veya 6 gibi çok düşük bir sayıya çek. Bu, teleport anındaki "kayıt" yükünü zamana yayar sorun çok olmaz.

Sunucunda ClearLagg veya benzeri, dünyadaki varlıkları item/entity periyodik olarak sileyim derken anlık işlemciyi yoran bir plugin yüklü mü?
evet yüklü hocam hatta clearlag siliyor enttileri

Hocam, eğer bu yöntem de sonuç vermezse, bir arkadaşımızın da belirttiği üzere EzRTP eklentisini denemenizi öneririm. Şayet geçiş yaptıktan sonra hâlâ takılma hissediliyorsa, sorun muhtemelen disklerden kaynaklanıyor olabilir. Spark raporunu incelediğimde; LuckPerms ve Vault verilerinin işleniş hızı, disk yavaşsa örneğin standart bir SSD kullanılıyorsa performansı doğrudan etkiliyor gibi görünüyor.

Giriş çıkışta mspt artıyor derken bu bahsettiğiniz sunucu da hiç kimse yokken
oluşan değer mi? (Cevap Evet ise yan hesap sokun ve 2. oyuncu olarak mspt'yi gözlemleyin. 0 oyuncu da sunucu da işlem gerçekleşmemesi ve anlık ilk oyuncu ile
işleyişin başlaması gayet normal. İkinci oyuncu katıldığında mspt dediğiniz "10" seviyelerine geliyorsa işler karışır. Ancak 1 oyuncu varken mspt 2 ise ve 2-4 aralığında dalgalanıp tekrar 2 civarına iniyorsa durum normal.

Cihaz özelliklerini ve sunucuya ayırdığınız donanımı da belirtir misiniz?

Hocam, eğer bu yöntem de sonuç vermezse, bir arkadaşımızın da belirttiği üzere EzRTP eklentisini denemenizi öneririm. Şayet geçiş yaptıktan sonra hâlâ takılma hissediliyorsa, sorun muhtemelen disklerden kaynaklanıyor olabilir. Spark raporunu incelediğimde; LuckPerms ve Vault verilerinin işleniş hızı, disk yavaşsa örneğin standart bir SSD kullanılıyorsa performansı doğrudan etkiliyor gibi görünüyor.
senin dediğin yöntemi denioyrum kanka öyle yapıcam bide düz ssd olarak biliyorum şuandeki kullandımız vdsi

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl