Çözüldü Launcher yapımı hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Loxiser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 6.996
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Loxiser

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
43
Selamlar, bu son dönemlerde bir çok sunucu kendi launcherını çıkarmaya başladı.
Örnek; Son Oyuncu Launcher, RiseLauncher gibi..
**Launcherları nasıl yapıyorlar, kodlama bilgim var .php, c++ vesayre.
**Launcherlar hangi program yardımı ile yapılır veya bir altyapısı varmıdır?

İstediğim tarzda launcher;
proxy.png

Yani sunucu authme 'sini .sql le falan bağlıyorlar sanırsam. Ancak bunların sıfırdan kodlandığını sanmıyorum, bir altyapısı vardır mutlaka.​

Merhabalar, attığınız görsele göre yorum yapacağım.

Oradaki kodlama dili; c#
Program olarak Visual Studio 2017 Kullanmanı öneririm.

Benim yaptığım bir launcher'dan görüntü;
XireWeb - Register.png

Buradada c# kullanıldı
Program olarak Visual Studio 2017

Umarım işine yarar. Görüşmek üzere.

Merhabalar, attığınız görsele göre yorum yapacağım.

Oradaki kodlama dili; c#
Program olarak Visual Studio 2017 Kullanmanı öneririm.

Benim yaptığım bir launcher'dan görüntü;
Ekli dosyayı görüntüle 50147

Buradada c# kullanıldı
Program olarak Visual Studio 2017

Umarım işine yarar. Görüşmek üzere.
Hmm, peki bir altyapı kullandınızmı yani önceden kodlanmış basit bir tasarımın üzerine mi yapıldı yoksa tamamen sıfırdanmı başlandı :D en çok merak ettiğim soru buda :D

Hmm, peki bir altyapı kullandınızmı yani önceden kodlanmış basit bir tasarımın üzerine mi yapıldı yoksa tamamen sıfırdanmı başlandı :D en çok merak ettiğim soru buda :D
Biz 10 Kişi olarak başladık yapımına (Ekipçe) tamamen sıfırdan başladık.

Maalesef ki bir kaç form ve buton ekleyerek yapılabilecek bir iş değil minecraft launcher. Alt yapısıda yok bildiğim kadarıyla, sadece yabancı bi youtube kanalında görmüştüm sıfırdan kodlama. Visual Studio 2015 veya 2017 kullanabilirsin c# biliyorsan. Php ile pek alakası olduğunu sanmıyorum.

biri launcher yaptı diyelim o launcher i attı bize bizde 2dkda editliyp kendi serverimize koyabilirmiyiz böyle bir editleme mümkünmü

biri launcher yaptı diyelim o launcher i attı bize bizde 2dkda editliyp kendi serverimize koyabilirmiyiz böyle bir editleme mümkünmü
eger .sln vs gibi uzantılı dosyaları ile birlikte attıysa evet mümkün

Son düzenleme:
Peki bizim için giriş sayfası vs. kolay ama bu launcheri nasil normal minecrafta baglariz yani oyuncu adini sifresini falan yazacak oyna butonuna basacak ve oyuna yollayacak ama o oyuna yollama kismini nasil halledebiliriz :D C# Bilgimiz var ekipçe yani tek takildigimiz nokta bu oldu.

Peki bizim için giriş sayfası vs. kolay ama bu launcheri nasil normal minecrafta baglariz yani oyuncu adini sifresini falan yazacak oyna butonuna basacak ve oyuna yollayacak ama o oyuna yollama kismini nasil halledebiliriz :D C# Bilgimiz var ekipçe yani tek takildigimiz nokta bu oldu.
C# bilen birisi bunu kolaylıkla yapabilir.

Kâi#6488 ekibinizden c# bilen arkadaş eklesin konuşalım

Ben Helio Launcher'i birden fazla dille yazdım, altyapısı JavaScript fakat güncelleme, kurulum gibi şeyleri C++ ve Java ile hallediyorum. (@Aselgeia ile yapıyoruz, şimdi sinirlenir etiketlemezsem :) )

Normal Minecraft'a bağlama diye bir şey yok. Wiki üzerinde anlatıldığı gibi Mojang API'sini düzgün kullanıp oyun dosyalarını halledeceksin. Ben ".minecraft" klasörünü taban olarak alıp sonradan kendi klasörümü oluşturuyorum.

Oyuna giriş yapıp çalıştırmak ise Yggdrasil üzerinden oluyor. Bunun hakkında bilgi de Wiki'de mevcut.

Genel programlama bilgin varsa basit bir şey, belki dosya indirme olayı biraz kafanı karıştırır.

Helio Launcher'dan görüntüler:
giphy.gif

New_Launcher_v.2_Purple_Giris_Ekran.png

Son düzenleme:
Ben Helio Launcher'i birden fazla dille yazdım, altyapısı JavaScript fakat güncelleme, kurulum gibi şeyleri C++ ve Java ile hallediyorum. (@Aselgeia ile yapıyoruz, şimdi sinirlenir etiketlemezsem :) )

Normal Minecraft'a bağlama diye bir şey yok. Wiki üzerinde anlatıldığı gibi Mojang API'sini düzgün kullanıp oyun dosyalarını halledeceksin. Ben ".minecraft" klasörünü taban olarak alıp sonradan kendi klasörümü oluşturuyorum.

Oyuna giriş yapıp çalıştırmak ise Yggdrasil üzerinden oluyor. Bunun hakkında bilgi de Wiki'de mevcut.

Genel programlama bilgin varsa basit bir şey, belki dosya indirme olayı biraz kafanı karıştırır.

Helio Launcher'dan görüntüler:
giphy.gif

New_Launcher_v.2_Purple_Giris_Ekran.png
Bilgilendirme için teşekkürler, bu konu hakkında bir kaç kişiden daha yardım aldık bu bağlama olayı vs. halledildi yani şuanlık bir sorunumuz yok bizimde :D Dediğin gibi çok zor bir şey değilmiş aslında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl