Çözüldü Lagım ile birlikte timingsimde var içeriye bekliyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Thomas Shelby

Tabanları Yağlama Vakti
Elmaslar
336
Minecraft
dragondemon68

Discord:

Sherlock#5773

Akşamdan timingsi açtım bazen 14 tps falan oluyor sunucuyu yoracak skriptimi aşağıya bırakıyorum

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

YARDIM EDENENLERE TEŞEKKÜRLER
Kod:
every 15 real second:
    loop players:
        loop {y6uoctur3::%loop-player%::*}:
            if distance between the loop-player and loop-value is smaller than 25:
                drop 1 of 409 named "&6&l✯ &aPentagon &6&l✯" at loop-value
                if chance of 1%:
                    drop 1 410 named "&6&l✯ &aSentimon &6&l✯" at loop-value

every 15 real second:
    loop players:
                if chance of 1%:

every 15 real second:
    loop players:
        loop {y6uo232ctur3::%loop-player%::*}:
                if chance of 1%:

TPS düşük iken timings alır mısın. Ek olarak attığın skript de 3 loopu da everyide birleştirebilirsin.

JavaScript:
every 15 real second:
    loop players:
                if chance of 1%:
                if chance of 1%:
                if chance of 1%:

TPS düşük iken timings alır mısın. Ek olarak attığın skript de 3 loopu da everyide birleştirebilirsin.

JavaScript:
every 15 real second:
    loop players:
                if chance of 1%:
                if chance of 1%:
                if chance of 1%:
Spigot geçince 14 tps falan alıyorum ama timings alamıyorum paperspigot geçiyorum 20 tps oluyor ama timingsde alabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım paperspigot kullanırken skript komutlarını websend arayıcığı ile atamıyorum ve kasalardada kullanamıyorum paperspigotda bir sıkıntı var

Spigot geçince 14 tps falan alıyorum ama timings alamıyorum paperspigot geçiyorum 20 tps oluyor ama timingsde alabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım paperspigot kullanırken skript komutlarını websend arayıcığı ile atamıyorum ve kasalardada kullanamıyorum paperspigotda bir sıkıntı var

Paperspigot performans açısından bir çok patch içeriyor. Paperspigot kullanmanız tavsiyem. Paperspigotta yaşadığınız sorunları ve aldığınız hataları detaylı atarsanız yardımcı olabilirim.

Paperspigot ile Bukkit'de ki Websend eklentisini kullanamadığınızdan bahsediyor iseniz Bukkit'de ki Websend eklentisi zaten çok eski bir eklenti ve abandon edilmiş. Spigot'dan alternatif eklentilere bakın.

Ek düzenleme: Timings Paperspigota özel bir şey değil, Spigot'da da Timings v1 var fakat Paperspigotta ki Timings v2 yani daha gelişmiş ve detaylı, siz yine de Spigot'da da bir Timings almayı da deneyin.

Paperspigot performans açısından bir çok patch içeriyor. Paperspigot kullanmanız tavsiyem. Paperspigotta yaşadığınız sorunları ve aldığınız hataları detaylı atarsanız yardımcı olabilirim.

Paperspigot ile Bukkit'de ki Websend eklentisini kullanamadığınızdan bahsediyor iseniz Bukkit'de ki Websend eklentisi zaten çok eski bir eklenti ve abandon edilmiş. Spigot'dan alternatif eklentilere bakın.

Ek düzenleme: Timings Paperspigota özel bir şey değil, Spigot'da da Timings v1 var fakat Paperspigotta ki Timings v2 yani daha gelişmiş ve detaylı, siz yine de Spigot'da da bir Timings almayı da deneyin.
4 tps de timings
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

4 tps de timings

İlk olarak Skript 2.1.2 kullanıyorsunuz, 1.8.8 için 2.1.2 sürümleri çok buglu ve uyumsuz, memory leakler garip buglar vs vs. tavsiyem Skript 2.2-dev36 veya Skript 2.2-dev37c kullanmanız.

Skript 2.2-dev36:

Skript 2.2-dev37c:

Skript 2.2-dev37c daha yeni fakat dev36'ya göre uyumsuzlukları olabilir. Memory leak fixleri içerdiği de söyleniyor fakat bir çok sunucu dev36 kullandığı için stabil olduğunu söyleyebilirim.

Eğer add-onlarınız hata verir ise onları da güncellemeniz gerek, yeni Skript sürümleri bir kaç add-onun kullandığı eski ve bozuk fonksiyonları sildiği için uyumluluk problemleri çıkarabiliyor.

En yaygın örneği skQuery, normal skQuery yerine skQuery-* kullanmanız gerekiyor bunu çözmek için. Bunun gibi diğer bir kaç add-on da hata verebilir hata verirse söyleyin güncel linklerini atayım.

Timings'e gelecek olur isek lockette, huniler ve chest shopun lag yaptığı gözüküyor. ChestShop configinde bir cooldown ayarı vardı onu yükseltmeniz belki işe yarayabilir. Ek olarak ChestShop, Vault ve ekonomi eklentinizin güncel olduğuna da emin olun.

jvmversion: 1.8.0_191

Java sürümü yükseltmenizin faydası olabilir. Yeni Java sürümleri bug düzeltmeleri vb. içeriyor. Java 1.8.0_191 kullanmaktasınız, son sürüm ise Java 1.8.0_231, java.com sitesinden herhangi bir üyelik gerektirmeden indirme yapabilirsiniz.

flags: -Xms256M -Xmx8000M -Dfile.encoding=UTF-8

GC istatistiklerinize bakacak olursak başlatma kodunuzda java -jar kısmındaki -jar dan önceki kısma şu kodları da eklemeniz fayda edebilir:

-XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+IgnoreUnrecognizedVMOptions -XX:+UseParallelGC -XX:+IdleTuningGcOnIdle -XX:+CMSIncrementalMode -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:+UseCMSInitiatingOccupancyOnly -XX:+ScavengeBeforeFullGC -XX:+CMSScavengeBeforeRemark -XX:+CMSPermGenSweepingEnabled -XX:+CMSClassUnloadingEnabled -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:+OmitStackTraceInFastThrow

Bunlar kendi sunucumda kullandığım java argümanlarından bir kaçı, bu konu hakkında optimize edilmiş tam bir başlatma kodu paylaştığım bir konum vardı fakat en son ne zaman güncelledim hatırlamıyorum, birazdan bakacağım.

Son olarak sunucu loglarınızı da
'ya yükleyip atmanızda fayda var, IP adresleri vb. kişisel/hassas bilgileri site otomatik sansürlüyor fakat siz yine de kontrol edebilirsiniz, eğer loglarınızda spamlanan bir hata veya uyarı vesaire var ise onlarda bu tip TPS düşüşlerine sebep olabilir.

Sunucunuzda kaç eklenti var? Aynı zamanda kaç RAM'e sahipsiniz?!

Bu sorunun leak eklenti veya eklenti sayısıyla alakası yok.(Ayrıca eklenti listesine Aikir's Timings Viewer penceresinden ulaşılabilir :D) LifeMcServer güzel bir optimizasyon notu paylaşmış okumanı tavsiye ederim.

Ayrıca sunucundaki Huniler çok overload yapıyor. Sana tavsiyem EpicHopper kullanıp chunk başı hopper sayısını 1 yapman veya hopperlarını çok hızlandırmandır.
1571784726567.png

Kısaca anlatmam gerekirse: Hunilerin çalışma prensibi 2 çeşittir. 1. si InventoryTakeEvent diğeri InventoryMoveEvent olarak 2 farklı event yürütür. Yani hem eşya alır hem eşya verir ve bunu spigot.yml içinde default olarak 1'e 8 olduğunu hatırlıyorum.
Buda demek ki her 8 tick (1/8 = 0,125 Saniye) de bir hem eşya alır hem eşya verir. Bunu sayısı çoğaldıkça tekrar edilen işin çağı da artar.
Bu sebeple adalarda huniyi limitlendirmeyi deneyebilir veya şu eklentilerden birini kullanabilirsin:

Epic Hoppers:

JetHoppers:

Bu sadece tarım ve moblar için kullanışlı:

Upgradeable Hoppers:

Biraz karmaşık ama bir de şu var:

Veya diğer bir çözme yolun ise güzel işlemcili bir makineye geçmek. i7 veya i9 işini görecektir.

Bu sorunun leak eklenti veya eklenti sayısıyla alakası yok.(Ayrıca eklenti listesine Aikir's Timings Viewer penceresinden ulaşılabilir :D) LifeMcServer güzel bir optimizasyon notu paylaşmış okumanı tavsiye ederim.

Ayrıca sunucundaki Huniler çok overload yapıyor. Sana tavsiyem EpicHopper kullanıp chunk başı hopper sayısını 1 yapman veya hopperlarını çok hızlandırmandır.
Ekli dosyayı görüntüle 95030
Kısaca anlatmam gerekirse: Hunilerin çalışma prensibi 2 çeşittir. 1. si InventoryTakeEvent diğeri InventoryMoveEvent olarak 2 farklı event yürütür. Yani hem eşya alır hem eşya verir ve bunu spigot.yml içinde default olarak 1'e 8 olduğunu hatırlıyorum.
Buda demek ki her 8 tick (1/8 = 0,125 Saniye) de bir hem eşya alır hem eşya verir. Bunu sayısı çoğaldıkça tekrar edilen işin çağı da artar.
Bu sebeple adalarda huniyi limitlendirmeyi deneyebilir veya şu eklentilerden birini kullanabilirsin:

Epic Hoppers:

JetHoppers:

Bu sadece tarım ve moblar için kullanışlı:

Upgradeable Hoppers:

Biraz karmaşık ama bir de şu var:

Veya diğer bir çözme yolun ise güzel işlemcili bir makineye geçmek. i7 veya i9 işini görecektir.
Teşekkür ederim siz şimdi lagın sebebinin hüni olduğunu söylüyorsunuz peki hangi prensipte eşya almamı lag yapıyor eşya vermemi? eşya verme yapıyorsa saniyesini çoğaltıp miktarını da çoğaltabilirim örneğin 20 saniyede 64 tane versin

Her ikisi de aynı kategori altında değerlendirilir. Class olarak huni olduğundan 1 huni ticki = 2 farklı işlem demektir. 882172 adet işlem oluyor. Hem işlem hızını hem geçirdiği miktarı artırmanız daha iyi olacaktır. Fakat Hopper search tick gibi bir ayar olmalı hopperin yakındaki eşyaları arama süresi onu artırabilirsiniz. 20 yani 1 saniye yapabilirsiniz.

Her ikisi de aynı kategori altında değerlendirilir. Class olarak huni olduğundan 1 huni ticki = 2 farklı işlem demektir. 882172 adet işlem oluyor. Hem işlem hızını hem geçirdiği miktarı artırmanız daha iyi olacaktır. Fakat Hopper search tick gibi bir ayar olmalı hopperin yakındaki eşyaları arama süresi onu artırabilirsiniz. 20 yani 1 saniye yapabilirsiniz.
Kod:
 ticks-per:
      hopper-transfer: 24
      hopper-check: 8
    hopper-amount: 3

En lagsız bir şey yapabilirmisin

Kod:
 ticks-per:
      hopper-transfer: 24
      hopper-check: 8
    hopper-amount: 3

En lagsız bir şey yapabilirmisin

Kendi sunucumda bunu kullanıyorum, belki işine yarar

YAML:
    hopper-alt-ticking: false
    ticks-per:
      hopper-transfer: 25
      hopper-check: 25
    hopper-amount: 64

Açıklama olarak, itemleri birer birer aktarmak yerine 64 64 aktarıyor böylece çok fazla event tetiklenmiyor, 25 olduğu için 1.5~ saniye de bir kontrol ediyor. Direkt 64 olarak aktardığından birikme taşma olmuyor, yani en azından bende.

Önemli not: Huniler ile yapılan redstone makineleri vs. bu ayarları değiştirdikten sonra yanlış çalışmaya/çalışmamaya başlayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl