Yazar ve Destek Ekibi Alımları Aktif!
Merhaba Ziyaretçi!, Forumumuzun yazar ve destek ekibine katılmak ister misiniz? Yetkili market, yetkili sistemi ve başvuru formu gibi birçok bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skript PaylaşımıLAG VE TPS PROBLEMİNE SON! - Royal Süpürge Sizler İçin Lagı silip süpürsün! ÜCRETSİZ!
Çok gereksiz bir skript olmuş zaten clearlagg gibi birçok plugin var neden hala ısrarla skript kodlanıyor en ufak sorunada birşeyleride kendiniz yapmayı öğrenin herşeyin kolayına kaçıyorsunuz şimdi bazıları skript emek değilmi diyebilir skript emek falan değil üşeğeç kişilerin kullandığı java bilmediği basit kaçtığı bir eklenti burda tüm skript ile ilgili olan arkadaşların burayı okumadan gereksiz yanıt vermesini istemiyorum.
Dediğim gibi ben bunu kullanmıyorum zaten acemiyken kullanıyordum şimdi ihtiyaç duymuyorum amacım bilmeyen insanların faydalanması herkes java kodlayamaz ama skript alıp çalıştırabilir iyi forumlar
Dediğim gibi ben bunu kullanmıyorum zaten acemiyken kullanıyordum şimdi ihtiyaç duymuyorum amacım bilmeyen insanların faydalanması herkes java kodlayamaz ama skript alıp çalıştırabilir iyi forumlar
haklısın bu cevap için ama java öğrenin yada kodlayın demiyorum o kadar eklenti varken neden skript yani kitle skripte alışırsa sunucuları gelişmez oldukları yerde sayıyorlar ben sunucumda 1 tane skript kullanmadım hiçbir sorun yaşamıyorum tavsiye ederim sizede.
Çok gereksiz bir skript olmuş zaten clearlagg gibi birçok plugin var neden hala ısrarla skript kodlanıyor en ufak sorunada birşeyleride kendiniz yapmayı öğrenin herşeyin kolayına kaçıyorsunuz şimdi bazıları skript emek değilmi diyebilir skript emek falan değil üşeğeç kişilerin kullandığı java bilmediği basit kaçtığı bir eklenti burda tüm skript ile ilgili olan arkadaşların burayı okumadan gereksiz yanıt vermesini istemiyorum.
Skript ile sadece bu ve bunun gibi sistemler yapılabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.
Bunlar daha skript değil,adam akıllı skript görmemişsiniz.Elbette java sunucun için daha iyi bu doğru ama skriptin düzgün olursa hiçbir zaman sana eksi olmaz.
İnsanlara şu böyle şöyle demek yerine yardımcı olsanız daha güzel olmaz mı? Mesela essentials kötü eski diyorsun alternatifinide söyle kullanalım o zaman
İnsanlara şu böyle şöyle demek yerine yardımcı olsanız daha güzel olmaz mı? Mesela essentials kötü eski diyorsun alternatifinide söyle kullanalım o zaman
Sana gereken komutları kendin yapabilirsin.
İster skript ile ister java ile.
Onun dışında alternatifte birçok sistem var ama onları hiç kullanmadım ben kendim essentials kullanmıyorum onun yerine skript ile yaptım sadece bana gereken komutlar var.
Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biri diyor skript biri diyor plugin. Ben java kodlama ilede uğraştım uzun süre skriptlede uğraştım. Biri de ClearLagg a laf atmış 10 tps alıyodum diye. Buradan o arkadaşa sesleniyorum. Plugini yükleyip sadece mesajları değiştirip mi kullandın ? Spigottan falan onu indiren onlarca insan * mı ? Kendin configden ayarlarıyla oynasana. Hayatta en nefret ettiğim şeydir bir şeyde en ucuzuna, en kolayına kaçılması. Bir işi yapıyorsanız ya elinizden geleni yapın hatta daha fazlasını yapın ya da hiç yapmayın. Sunucu işine giriceksen skriptide bileceksin, javayıda, pluginleride. Skriptte de javada da kodlayana göre performans değişmektedir. Eğer bir kişinin javada kodlama biçimi yanlış ve hatalıysa o plugin çok sıkıntı yaratır, aynısı skript içinde geçerli. Bu yüzden bana göre en iyi java, en iyi skript gibi şeyler yok. Önemli olan kodlayan kişidir. Ama her zaman tavsiyem javadır. Çünkü java geleceğe bir yatırımdır. Eğer sen bilgini sadece skriptle tutarsan sadece havuzda yüzmüş olursun ama java ile bilgini genişletirsen bir okyanusta yüzmeye başlarsın.
Kullanışlıdan çok özelleştirilebilirlik ve basitlik için tercih ediliyor diye düşünüyorum. Yoksa Java'da çok daha fazla şeyi çok farklı şekillerde yapabileceğinize emin olabilirsiniz. Belli bir hiyerarşi kurabilir, hali hazırda bulunan binlerce kütüphaneleri kullanabilir, kendiniz için ana bir proje yapıp tüm pluginlerinizi onun üzerine yapabilir, veya direkt Skript gibi de kodlayabilirsiniz.
tek satır kod ile tüm eşyaları silmek varken gidip loop kullanmak çok iyi tps'i yükseltir zaten.
ayrıca "killall mobs" komutu essentialsa ait. essentials kullanıyorsan zaten eşya silme skriptinede ihtiyaç duymazsın.
Katılıyorum her ne kadar delete all dropped items kodunun da java tarafında yaptığı iş muhtemelen itemleri looplayıp
silmek olsa da skript taraflı manuel loop kullanmak ve kodu gereksiz uzatmak her zaman kötüdür.
Komut konusunda da çok haklısın sadece o değil every de de o komutu çağırıyor silme olayını bir fonksiyon yapıp
oraya yönlendirebilirdi. Şahsen skriptteki execute efekti command eventini tetikliyor ve komut girdirmek belli bir overheade sebep oluyor.
Buna inanmayanlar "add 1000 to player's balance" yerine "execute console command "eco give 1000 %player%"" tarzı skriptleri kullanmaya devam edebilir oluşan gereksiz gecikmeyi kendileri de göreceklerdir.
Skript ile sadece bu ve bunun gibi sistemler yapılabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.
Bunlar daha skript değil,adam akıllı skript görmemişsiniz.Elbette java sunucun için daha iyi bu doğru ama skriptin düzgün olursa hiçbir zaman sana eksi olmaz.
Hiç bir zaman eksi olmaz yanlış bir tabir, skripti doğru kodlamak fark yaratmıyor değil elbette ki skript kodunu geliştirmek, optimize etmek, daha iyi şekilde yazmakta mümkün fakat genele vurulduğunda skriptin parserı ve variable sistemi biraz yavaş işliyor, sunucunuzun açılma / kapanma sürelerine ve triggerların tetiklenme / yürütme sürülerinde gecikme olacaktır, runtime (çalışma zamanı) performansı sizin için pek bir şey ifade etmese de sunucunuz bir süre sonra geç açılıp kapanabilir.
Şahsen skript'in sadece basit şeyler için kullanılması ve hatta mümkünse veya hazır eklentisi varsa eklenti halinin kullanılması taraftarayım. Tabii eklenti halinde belli limitlemeler varsa örneğin mesajlar düzenlenemiyorsa skript olarak kodlanabilir.
Sunucumda ClearLag varken TPS 10 a düşüyordu. Bu skripti önerdi arkadaş bana zaten forumda konu da açtım kurduğumda TPS 20 den aşağı inmedi. İnanmayan varsa görüntüleri de atabiliriz. Denemeden etmeden çamur atacak kadar IQ nuz düşük bi kendinize gelin.
ClearLag zaten aynı işi görüyor configinden süresini ayarlasaydın bundan daha gelişmiş özellikleri de mevcut. Bu skriptin ne sihir yaptığını da size söyleyeyim siz şimdi opskyblock sunucu açıyorsunuz, herkese spawner veriyorsunuz, bunlar bir sürü item doğuruyor yerde bin tane gereksiz item oluyor, item sayısı 7000 >= geçtikten ve TPS 16.8'in altına indikten sonra da sunucu ölmeye başlıyor.
Sizin sunucunuzda lagı çözmesi demek tüm sunucularda lagı yok edecek demek değil. İnsanların kötü yorum yapmasının nedeni başlığın çok iddialı olup kodun skript olup gereksiz ve basit olması. Yine de arkadaş ihtiyacı olan varsa kullansın diye paylaşmış tabii ki isteyen düzenleyip kullanabilir.
Başlığın iddialı olma konusunda ekstra bir yorum yapmak istiyorum. Bu kadar basit, kısa ve bana kalırsa pek bir işe yaramayacak bir kodu niye "LAG VE TPS PROBLEMINE SON! UCRETSIZ!" falan diye paylaştınız, bilmek isterim açıkçası.
Bu soruyu sanırım en son uzun zaman önce bildirim reklamı alıp "Türkiye'nin en iyi sunucusuna sende davetlisin!!!1" yazan birine sormuştum ve bana "kaRdeŞim oO sLoGaN sEN biŞe bilMiYıN" demişti.
Bu skriptin öyle bir özelliği mi var ? Yok bence.
Sadece tüm entitiyleri looplayıp eğer entity yere atılmış bir eşya ise siliyor.
Aynı şeyi tek satırlada yapabilirsin:
delete all dropped items
Ek olarak essentials kullanıyorsan zaten essentialsda bu özellik var.Skriptine gerek yok,illa skript diyorsan üstteki kodu kullan.
Zaten essentials kullanmakta ayrı saçmalık.
İlk konuda haklısın, essentials konusunda essentials kullanılabilir bir eklenti ve bir çok sunucuda da mevcut, insanlar senin de dediğin gibi her zaman basitin kolayın yanında olmuştur essentials da bir çok özelliği tek bir çatı altında toplayan bir eklenti, insanları bir sürü farklı eklenti veya skript yüklemekten kurtarıyor, 100 den fazla komutu tek bir eklenti de sağlıyor.
Zamanın bir şeyi iyileştirme veya kötüleştirme gibi bir gücü yok. Bir şey iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Essentials her sunucuda bulunan, yukarıda dediğim gibi bir çok şeyi tek çatı altında toplayan bir eklenti.
Tabii ki zaman ilerledikçe bir şey güncelliğini yitirebilir, yeni sürümlerde çalışmayabilir, vesaire, fakat bu durumlarda da her zaman bir yiğit çıkar ve eklentiyi günceller, bunun örneklerini "AuthMe Reloaded", "Motd Manager Reloaded", "EssentialsX" veya "Skript" tarzı eklentilerde görebilirsiniz.
Mesela Skript örneğinde Skript'in orijinal yapımcısı Njol Skript'i geliştirmeyi 2014 yılında bırakmıştır (bukkit DMCA yediği sıralar bir çok eklenti yapımcısı eklentilerini geliştirmeyi bırakmıştı) fakat Mirreski ve bensku belli forklar çıkararak Skript'i güncellemeye devam etmiştir.
Essentials'ın lag yapması ile ilgili söylentiler konusunda; Essentials komutlarının timings raporlarında üstlerde olmasından bahsediyorsanız haklı olabilirsiniz.
Bunun nedeni muhtemelen komut girildiğince oyuncunun verisini diskten bulması, veya ona benzer bir şey fakat bu değerler milisaniyelik değerler, doğru kullanıldığında (ve belki de kodlandığında) hiç bir eklenti lag yapmaz. Tabii ki içine özellikle bitcoin miner veya zararlı şeyler koyulmadı ise.
İlk kısımda da dediğim gibi o tek satırlık kodunda java tarafında yaptığı iş itemleri looplayıp silmek. Çöp demek yanlış olur. Kod stili veya "şöyle yaparsan daha iyi olur" denilebilir.
Sana gereken komutları kendin yapabilirsin.
İster skript ile ister java ile.
Onun dışında alternatifte birçok sistem var ama onları hiç kullanmadım ben kendim essentials kullanmıyorum onun yerine skript ile yaptım sadece bana gereken komutlar var.
Bakın, Skript basit diye insanlar Skript'i seçiyor diyorsunuz, buda onun gibi bir şey, çok benzerler, insanlar Essentials'ı tek bir özelliği için kullanmıyor, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn gibi bir çok eklenti insanların istediği bir çok özelliği içeriyor.
Bana kalırsa tabii ki eklentiler modülarize edilsin, ayrı ayrı düzenli olsun, her eklentinin tek bir işlevi olsun fakat o zamanda çok fazla eklenti olur, bu eklenti adı üstünde "Essentials" olarak hayati şeyleri, en ihtiyaç duyulan özellikleri tek bir çatı altında topluyor.
Tabii ki gereksiz özellikleri de yok mu, vardır, bilemiyorum, kullanış alanınıza bağlı olarak beğenmediğiniz veya gereksiz özellikleri de vardır, fakat sizin için gereksiz olan başka birisi için gereksiz olmayabilir. Bunun dışında tabii ki gereksiz modülü / komutu kullanmadığınız sürece durmasının bir zararı olduğunu sanmıyorum, çok düzenli ve gereksiz hiç bir şeyin olmasını istemeyen birisi değilseniz tabii.
Tabii ki eğer mesela Essentials'ı sadece /gamemode, /gm vesaire için kullanıyorsanız skript ile yapın, fakat essentialsın bir çok özelliği var, skript ile bir kısmını bile yapmaya kalksanız gereksiz uğraşmış olursunuz ve essentials'dan daha fazla lag yapabilme olasılığı var, lag yapmasa bile zamanla variable sayısı artar, sunucunuz geç açılmaya, geç kapanmaya başlar.
Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biri diyor skript biri diyor plugin. Ben java kodlama ilede uğraştım uzun süre skriptlede uğraştım. Biri de ClearLagg a laf atmış 10 tps alıyodum diye. Buradan o arkadaşa sesleniyorum. Plugini yükleyip sadece mesajları değiştirip mi kullandın ? Spigottan falan onu indiren onlarca insan * mı ? Kendin configden ayarlarıyla oynasana. Hayatta en nefret ettiğim şeydir bir şeyde en ucuzuna, en kolayına kaçılması. Bir işi yapıyorsanız ya elinizden geleni yapın hatta daha fazlasını yapın ya da hiç yapmayın. Sunucu işine giriceksen skriptide bileceksin, javayıda, pluginleride. Skriptte de javada da kodlayana göre performans değişmektedir. Eğer bir kişinin javada kodlama biçimi yanlış ve hatalıysa o plugin çok sıkıntı yaratır, aynısı skript içinde geçerli. Bu yüzden bana göre en iyi java, en iyi skript gibi şeyler yok. Önemli olan kodlayan kişidir. Ama her zaman tavsiyem javadır. Çünkü java geleceğe bir yatırımdır. Eğer sen bilgini sadece skriptle tutarsan sadece havuzda yüzmüş olursun ama java ile bilgini genişletirsen bir okyanusta yüzmeye başlarsın.
Sunucu işine gireceksen skriptide, javayı da bileceksin diye bir şey yok. Javayı biliyorsan Skript'e gerek yok. Burada tartışılan skript mi eklenti mi kullanılmalı konusu ise eğer mümkünse eklenti kullanılmalı onun dışında kişi istediği gibi skript kullanabilir fakat iş java bilen birine geldiğinde skript bilmesine veya skript kullanmasına gerek yok öyle bir zorunlulukta yok, ki Java bilen kişinin basit şeyler dışında skript kullanacağını hiç mi hiç düşünmüyorum.
Skriptte de javada da kodlayana göre performansın değiştiği konusunda haklısınız fakat sorun şu ki Skript basit olduğu için hata yapmaya / kötü kodlamaya çok müsait. Java ise hem belli bir yazılım bilgisi gerektirmekte, hem de gerek compile zamanında compiler tarafından, gerek çalışma zamanında JIT (Just In Tıme Compiler, Java JIT Optimization diye araştırırsanız çıkacaktır) tarafından otomatik olarak optimize edilir.
Yani Java'nın lag yapma olasılığı Skript'e göre çok daha düşüktür. Skript'de tabii ki Java ile yazılmıştır ve JIT Skript'in java kodlarını da elinden geldiğince optimize etmeye çalışır fakat Skript, Skript kodunu Java'ya dönüştürmez, kodları Java taraflı yorumlar, bu yüzden JIT'in kodu detaylı olarak optimize etmesi pekte mümkün değil.
Haklısınız, çöp veya bu tarz tek kelimelik yorumlara / eleştirelere bende karşıyım, gereksiz diyorsan bile nedenini açıklaman lazım ki gerçek bir yorum / eleştiri yapmış olasın. Yoksa zaten yapan kişide onu geliştiremez.
Örnek olarak bu dediklerimden sonra skript kodu hakkında yorum yapmak isterim. Bazı yanlış veya gereksiz kısımlar var kodda çünkü. Tabii ki ufak tefek ve düzeltilebilecek şeyler fakat yine de eklenti alternatifi varken pek mantıklı gelmedi bana.
1. Every 3 minutes veya 1 minutes kullanırsanız anlık laglar engellenmez. Sadece 1 veya 3 dakika da biriken, sizin o opskyblock sunucularınızda fışkıran spawnerlardan patlayarak akan itemler biriktikten sonra 1 veya 3 dakika içerisinde temizlenir. Yani hala anlık laglar, donmalar olacaktır.
PHP:
wait 1 seconds
make server execute command "/royalclear"
2. Bu kısımda komut girdirmek yerine royalclear komutunun içeriğini bir fonksiyona veya skQuery'de bulunan sub kısmına aktarıp every seconds da ki execute command'ı ve royalclear komutunu o fonksiyouna yönlendirebilirsiniz.
PHP:
command /royalclear:
permission: royalclear.use
trigger:
clear {_count}
loop entities:
loop-entity is a dropped item
clear loop-entity
add 1 to {_count}
if {_count} is not set:
set {_count} to 0
broadcast "&8┃ &6&lRoyal Süpürge &2>> &7Yerler Süpürülüyor... Bütün pislikler temizlendi!"
execute server command "killall mobs"
3. Bu kısma genel olarak yorum yapmak istiyorum. İlk olarak {_count} değişkenini belirliyorsunuz ve belkide sırf onu belirlemek için loop yapıyorsunuz fakat bu değişkeni kullanmıyorsunuz. Mesaja şu kadar item silindi diye ekleyebilir veya değişkeni ve loopu komple kaldırıp "delete all dropped items" yapabilirsiniz.
Ek olarak yine execute server command "killall mobs" burada sanırım yine Essentials veya ClearLag adlı eklentilerden bir komutu girdiriyorsunuz. Bunu direk skriptle yapabilirsiniz. İlk başta da dediğim gibi komut girdirmek belli oranda gecikme yapacaktır.
---
Son olarak;
Bir anda bir çok yorumu alıntılamam / cevap vermem tartışma başlatmaya veya mesaj kasmaya çalışıyormuşum gibi algılanabilir fakat alakası yok, forum ana sayfasında konu başlığını rastgele gördüm ve başlığın abartı olması üzerine konuya girdim, yorumları okudum ve fikirlerimi yazmak istedim, sonuçta herkes kendi fikrini belirtebilir, sizde bana katılmıyorsanız cevap verebilirsiniz.
Mesaj kasma konusunda amacım mesaj kasma olsaydı tek bir mesajda uzun olarak her şeyi toplamak, yazmak yerine ayrı mesajlar atardım muhtemelen, ki bu forumu aktif olarak kullandığım söylenemez ara sıra bakıyorum ve ilgimi çeken şeylere bakıyorum, bu konuda aslında ilgimi çekmekten çok başlığın bir devrin sorunu olan lag'ı bitirme iddiası vermesi üzerine konuya girmemi ve yorumları okumamı sağladı.