Çözüldü Lag var sunucumda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.177
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Java varsa güncelle, ondan olabilir onun dışında diyebileceğim şey yok. Kolay gelsin.

tps 12 14 e düşmüş dün akşam 19 20 felandı neden olmuş olabilir ben hiç bişey yapmadım keyubu girmiş bişeyler yapmış

Otomatik save plugininiz var ise lütfen silip deneyiniz.

Timings'de plugin listesi gözüküyor. "Var ise" demek yerine bakabilirsin. Otomatik kayıt için Bukkit'in içinde olan kendi kayıt sistemi async çalışıyor diye biliyorum yani lag yapmayacaktır.

Server 2GB ramlık server o serverda hiç bişey olmaz

2-3GB gibi miktarlar standart sunucular için yeterlidir ki arkadaşın 12GB ram'i var, yanlış okumuşsun.

--

Dediklerim hala geçerli, onları denedin mi veya mesajı mı okudun mu?

2 tane dünya var birisi zaten ASkyBlock diğeri de muhtemelen Spawn'dır. Dünyaları silmek TPS arttırmaz. Dünyalar zaten diskte depolanır. Oyuncular dünyalarla etkileşime girmediği sürece chunklar RAM'e yüklenmez ve yer kaplamaz.

--

GuiBalance dışında eklentilerinde problem yok. TPS timings boyunca 20. Sunucunda lag yok. Donma var ise de bilemiyorum. Aşağıda bazı genel öneriler yaptım, belki sorununu çözmese de genel olarak sunucunu iyileştirmede işine yarar:
  • Java 1.8.0_191 yerine Java 1.8.0_202 kullan. İndirmek için buraya
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    . Siteye girdikten sonra biraz alta gir, en başa 201 koyuyorlar niye öyle bende bilmiyorum ama 202 daha yeni. Oradan sözleşmeyi kabul edip Windows x64 .exe uzantılı olanı bulup indir kur. Bu işlemleri yapmadan önce sunucunu kapatmayı ve eski sürüm Java'yı silmeyi unutma.
  • View distance'ı (görüş mesafesi) zaten 4 olarak ayarlamışsın. Sunucunda 6 çekirdek bir işlemci ve yüksek miktarda RAM var. Lag veya donma olması olanaksız. Genel olarak Essentials ve ASkyBlock gibi eklentileri güncellemeni tavsiye ederim. Essentials kullanıyor isen yerine EssentialsX yüklemen tavsiyem.
  • Sunucu başlatma kodların yetersiz. Bir çok optimize ve UTF-8 ayarı içeren benim başlatma kodumu kullanmanı öneririm. Windows Server 2012 R2 ve Java 1.8.0_202 ile tam uyumlu. Kodların bulunduğu konuya buraya tıklayıp ulaşabilirsin.
  • Minecraft 1.8.8 gibi eski sürümlerde en son / en güncel fork'u (kopyayı / sunucu yazılımını) kullanmak önemli. TacoSpigot, PaperSpigot 1.8.8'in üzerine bir çok performans iyileştirmeleri ve bugfix koymuştur.
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
    edinebilirsin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Java varsa güncelle, ondan olabilir onun dışında diyebileceğim şey yok. Kolay gelsin.

Java olmadan sunucuyu yürütemezsin zaten... Mesaj atmak için mesaj atmayın.

Timings'de plugin listesi gözüküyor. "Var ise" demek yerine bakabilirsin. Otomatik kayıt için Bukkit'in içinde olan kendi kayıt sistemi async çalışıyor diye biliyorum yani lag yapmayacaktır.

2-3GB gibi miktarlar standart sunucular için yeterlidir ki arkadaşın 12GB ram'i var, yanlış okumuşsun.

--

Dediklerim hala geçerli, onları denedin mi veya mesajı mı okudun mu?

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Java olmadan sunucuyu yürütemezsin zaten... Mesaj atmak için mesaj atmayın.
Mesaj kasmak için mesaj atmak en sevmediğim şey zaten, herkesin hatası olabilir. Cümlede hata yapmış olabilirim, bunu anlayışla karşılamanız gerekiyor. Yine de kusura bakmayın benim hatam yanlış yapmak tek bana özgü bir eylem.

Mesaj kasmak için mesaj atmak en sevmediğim şey zaten, herkesin hatası olabilir. Cümlede hata yapmış olabilirim, bunu anlayışla karşılamanız gerekiyor. Yine de kusura bakmayın benim hatam yanlış yapmak tek bana özgü bir eylem.

1. Java güncellemesini bende söyledim.

2. Java güncellemeleri ikiye ayrılıyor: Major ve Minor güncellemeler. Java 8'den Java 11'e geçer ise bu major bir güncellemedir. Fakat eklenen yeni özellikler ve yapılan bazı bugfixler dışında pek bir performans artışı veya bir düzelme olacağını sanmıyorum. (ve tabii ki 1.8 gibi eski sürümlerde Java 8 üstünde destek yok) Minor güncelleme olayı ise mesela Java 8 191 sürümünden Java 8 202 sürümüne güncellemek gibi; bunlar ise sadece kritik bugfixler ve güvenlik iyileştirmeleri içerdiğinden her zaman son sürümü kullanmak daha önemli. Major sürüm seçimi kullanıcıya kalmıştır; Java 8 ve Java 11 şuan LTS ve java.com sitesinde sadece Java 8 veriliyor. Minor sürüm dediğim olayı güncellemesini senden önce attığım ilk mesajımda belirttim zaten.

3. Java olmadan sunucu açamıyorsun çünkü oyun, tüm sunucu yazılımları ve eklentiler java veya java altyapılı diğer diller (kotlin, scala vb.) ile yazıldı ve bu nedenle java / JVM olmadan yürütemezsin. Timings'e bakarsanız plugin listesi, java sürümü vesaire hepsi yazıyor. Şimdi de çıkıp diyeceksin "yorum yazmak için timings bilmem gerekmiyor". Tamam, bilmediğiniz her şeye yorum yapınca bu mesaj atmak için atmak olmuyor mu şimdi? Kendi fikrini belirtmek bu değil bildiğin "reset at geçer" der gibi "java güncelle geçer" demişsin. Sonuna maalesef "Kolay gelsin", "Başarılar" gibi ekler ekleyince bir mesaj boş olmaktan çıkmıyor.

Bu nedenlere dayanarak yazdım mesajımı. Mesaj atmak için mesaj atıyorsun evet çünkü ne konuyu ne yorumları doğru düzgün incelemeden "reset at geçer" der gibi "sürüm güncelle geçer" tarzı bir şey yazmışsın ve yazdığın mesaj da daha java'nın varlığından bile emin değilsin. Bu nedenle bana göre evet mesaj atmak için atıyorsun. Sen mesajını konudaki tüm mesajlardan daha yararlı görüyorsan orasını bilemem.

Cümlede hata yapıp "javayı güncelle" yazmak yerine "java varsa güncelle" yazmak yukarıdaki durumu değiştirmiyor. Her türlü bana göre sunucusunda lag olan birisi için bir işe yaramayacak, bir şey ifade etmeyen bir öneri verdin. Ben mesajımda zaten gayet güzel açıklamıştım her şeyi fakat konu sahibi ne kadar okudu uyguladı bilemiyorum.

En sevmediğin şey bu ise her gördüğün konuya girip yorum atmak için kendini zorlama. İlgini çeken konulara gir oku, bilgili isen ve kendi fikrini belirtmek istiyor veya bir öneri vesaire sunmak istiyor isen yorum at. İlla her şeye yorum atacaksın diye bir şey yok. Yukarıda zaten bir sürü bu tarz mesaj atılmış. Ben mesajımın neresinde hata yapmak sana özgü diye bir şey dedim? Mesaj atmak için mesaj atmayın cümlesi bir genellemedir ve "sen bittin abi, o mesajı atmayacaktın" tarzı bir şey içermiyor. Hata yaptığını farkettiysen mesajını kaldırabilirsin, tutan yok.

--

Lag konusunda diyeceklerimi zaten yukarıdaki iki mesajımda demiştim daha fazla yazmak istemiyorum. Bir konuya "başarılar", "güzel olmuş" gibi şeyler yazıyorsanız maalesef bana göre evet mesaj atmak için mesaj atıyorsunuz. Tabii ki her şeyi eleştirmek zorunda değilsiniz ama bu ne eleştirye ne övgüye giriyor. Övgü yapacaksanız da bari eklentinin iyi yönlendirenden falan da bahsedin biraz. Başarılar güzel olmuş devamını bekliyoruz tarzı "her konuya yazılabilecek" aynı kalıplı mesajları kopyalayıp yapıştırıp göndermeyin. Bu şekilde "reset at geçer", "sürüm güncelle geçer" gibi bezdiren önerilerden de vazgeçin. Geçende karşılaştım bir arkadaş ile sunucusu 1.8 olup lag olan herkese 1.13.2 ye geç falan diyordu. Yahu sanane arkadaşım sürüm seçimi sunucu sahibinin bileceği iş, yardım etmeyeceksen niye mesaj atıyorsun? Öneri yapacaksan "1.13.2 ye geçersen bu tür problemleri daha az yaşarsın" şeklinde sunucu konusuna yap fakat yardım konusuna bu tür şeyler yapmayın...

Hatalı pluginleriniz olmuş olabilir bence ? veya güncell olmayan pluginleriniz kontrol edin yine tekrarlar ise makine değiştiriniz normalde o kadar tps düşmemesi gerekiyor vardır bi donanımsal sorun veya yazılımsal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl