Çözüldü Lag Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkutamer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.344
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

utkutamer

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
UtkuTamer

Discord:

xThykê | 18#2508

Merhabalar, factions sunucuma orman mapi yükledim fakat ilerledikçe yani chunk yüklendikçe aşırı lag giriyor bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bizde aynı sorunla karşılaşmıştık, bunun için paketi optimize ettirip, chunk açtırma işlemi yaptırdık.

Chunkları önceden açabilirsiniz önerdiğim eklenti Chunky

Chunkları önceden açabilirsiniz önerdiğim eklenti Chunky
Cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz eklentiyi spigotmc'de buldum fakat 1.13'den itibaren desteklediği yazıyor sunucumun versiyonu 1.8 kullansam sıkıntı olur mu?

1.8 ile 1.13 arasında farklar olabiliyor, sonuç olarak ise sunucunuz crash verebilir.

Chunky plugini çalışmadı önerebileceğiniz benzer plugin var mı?

Plugin bilmiyorum lakin spigot.yml ve server.properties dosyaları içine girerek view-distance değerini 4 yapabilirsin. Çünkü bu değer ne kadar artarsa, RAM kullanımı o derecede artar.

lag sorunu tps düşüklüğünden mi yoksa ping yüksekliğinden mi kaynaklanıyor ?

Son düzenleme:
En az 1 saatlik bir timings raporu paylaşır mısınız? Lag sorununun nereden kaynaklandığına bakalım.

Fastasync worldedit'te de sıkıntı var. Silip tekrar yükler misiniz?

1.8 uyumlu worldborder indirip ormanı sınırlayarak chunk açma işlemini başlatabilirsin

1.8 uyumlu worldborder indirip ormanı sınırlayarak chunk açma işlemini başlatabilirsin
Ormanı sınırlandırdım, chunk açma işlemini nasıl yapacağım konusunda bilgi verir misin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl