Çözüldü Lag problemi ve timings raporu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Wisarts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 337
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wisarts

Örümcek Hoşt!
Elmaslar
153
Minecraft
Wisart

Discord:

wisart

Sunucumda anlaşılamayan türden bir lag var ve TPS yerlerde. Sebebi nedir acaba, log dosyalarında bir şey bulamadım timings raporundan da pek anlamam.

Sparkdan bak

Son düzenleme:
Daha uzun süreli bir timings raporu iletirseniz inceleyebiliriz.

Timings'i paper ayarlarından komple kapatıp onun yerine rapor göndermek için Spark kullanmanız çok çok daha sağlıklı olacaktır, Timings aşırı eski ve sunucu performansını aşırı derecede yoran bir sistem, Son Paper sürümlerinde Timings otomatik kapalı halde geliyor ve ilerleyen tarihlerde komple kalkacak. Spark Raporları Timings'e göre çok daha anlaşılır düzeyde bilgi veriyor. Bir normal spark raporu aldıktan sonrada birde
Kod:
/spark profiler --only-ticks-over 100
ile iki rapor alarak lag sebebi kolayca ortaya çıkacaktır. (ikinci rapor bir filtre görevi görerek sadece lag yapan şeyleri gösteriyor ve lag yapmayanları gizliyor.)

Merhaba,
Sunucundaki lag problemini incelediğimde, temel sorunun MSPT’nin yüksek olması gibi görünüyor. Minecraft’ta her tick 50 ms’de tamamlanmalı (ideal olarak 20 TPS sağlamak için), ancak sunucunda bu değer oldukça yüksek, bu da TPS düşüşüne neden oluyor.

Birincil sebepler arasında dünyada çok fazla entity (yaratıklar ve tile entity’ler) bulunması var. Yaratıkların ve tile entity’lerin fazlalığı, sunucunun her tick’te bunları işlemesi gerektiği için yükü artırıyor. Bu durumda fazla sayıda yaratık varsa bunları sınırlandırmak, gereksiz tile entity’leri kaldırmak faydalı olabilir.

Ayrıca, chunk yükleme işlemleri sunucunu ciddi şekilde zorlayabilir. Bu da genellikle oyuncuların çok fazla yeni alanı keşfetmesi veya büyük bir dünya yaratılmaya çalışılmasından kaynaklanır. Chunk önceden yükleme yapmak veya chunk’ları sınırlamak (örneğin, view-distance ve tick-distance ayarlarını düşürmek) iyi bir çözüm olabilir.

Son olarak, pluginlerin sunucuna fazla yük bindiriyor olma ihtimali var. Timings raporuna göre hangi pluginlerin ne kadar yük getirdiğini inceleyebilir ve eğer yüksek yük getiren bir plugin varsa, bunun güncellenmiş veya daha optimize bir sürümünü kullanabilirsin.

Sorunları optimize etmek için öneriler:

Fazla entity ve tile entity'leri sınırla veya temizle.
Chunk yükleme ayarlarını optimize et (özellikle view-distance gibi ayarları düşür).
Eğer pluginler yük yaratıyorsa, bunların async çalışan sürümlerine geçmeyi değerlendir.

Daha derin analizler için WarmRoast veya Spark gibi araçları kullanarak sunucunu daha detaylı inceleyebilirsin

Sparkdan bak
Spark eklentisini yükledim, spigot üzerinden timingsi kapattım ve /tps yazdığım zaman tps 20, 19, 20 gösteriyor. Dün serveri açık bırakıp uyumuştum ertesi gün tps kaç olacak görebilmek için, ve tps 4, 5, 4 göstermişti. fakat ben hiçbir şey anlamadım bu problemi nasıl çözdüğümüze dair. şimdi biz anti virüsü programını silerek virüsten kurtulduk gibi bir şey mi oldu timings kötü bir şeymiymiş, raporları incelediğim zaman AntiAura diye bi pluginim var hile koruması, ve en çok tick, lag vs. o yapıyormuş en azından timings öyle diyordu. Timingsi kapatınca AntiAura plugini de mi uysallaştı ne oldu. :D
cahilliğime ver kral ama çok kafam karıştı neyse ki problem çözüldü gibi duruyor, en azından şimdilik.

Spark eklentisini yükledim, spigot üzerinden timingsi kapattım ve /tps yazdığım zaman tps 20, 19, 20 gösteriyor. Dün serveri açık bırakıp uyumuştum ertesi gün tps kaç olacak görebilmek için, ve tps 4, 5, 4 göstermişti. fakat ben hiçbir şey anlamadım bu problemi nasıl çözdüğümüze dair. şimdi biz anti virüsü programını silerek virüsten kurtulduk gibi bir şey mi oldu timings kötü bir şeymiymiş, raporları incelediğim zaman AntiAura diye bi pluginim var hile koruması, ve en çok tick, lag vs. o yapıyormuş en azından timings öyle diyordu. Timingsi kapatınca AntiAura plugini de mi uysallaştı ne oldu. :D
cahilliğime ver kral ama çok kafam karıştı neyse ki problem çözüldü gibi duruyor, en azından şimdilik.
Lag sebebini henüz bilmediğimizden, bilmediğimiz bir şeye çözüldü diyemeyiz, AntiAura'nın gerçekten lag yapacak bir tarafı varsa o lag yapan taraf çalışınca tps düşmeye başlar, daha henüz çalışmadıysa/tetikleyen bir şey yoksa o zaman düşürmez.

Lag sebebini henüz bilmediğimizden, bilmediğimiz bir şeye çözüldü diyemeyiz, AntiAura'nın gerçekten lag yapacak bir tarafı varsa o lag yapan taraf çalışınca tps düşmeye başlar, daha henüz çalışmadıysa/tetikleyen bir şey yoksa o zaman düşürmez.
Düzelmemiş, ilk 10 dakika 20 lerde kaldı sonra geri düştü.

spark raporu atarsanız lagın sorununu anlayabiliriz

/spark profiler start

10-15 Dakika bekleyin

/spark profiler stop

Sohbete veya konsola link düşüyor onu paylaşın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl