Kural Şablonu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serpentina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 422

Serpentina

e-ze-he-e-le ve de aga-b
Elmaslar
453
Facebook
yo
X
ğ

Discord:

yo

Minecraft Skript Paylaşımları Kategorisi Kuralları/ https://www.mc-tr.com/minecraft-skript-paylasimlari/

1. Skriptinizi tanıtırken 3 resim bulundurmaya özen gösterin.
2. Paylaştığınız skriptlerde sunucuyu kötü etkileyecek kod bulundurmak kesinlikle yasaktır.
3. Skriptinizde sunucu ismi, youtube ismi, discord sunucusu vs. bulundurmak yasaktır.
4. Paylaştığınız skripti detaylı şekilde anlatmalısınız.
5. Paylaştığınız skriptlerde hangi addonların gerektiğini belirtmelisiniz. (Skellet, Tuske, Vault vs.)
6. Paylaşımlarınızı güzel bir üslup ile yapınız.

Minecraft Skript İstekleri Kategorisi Kuralları/ https://www.mc-tr.com/minecraft-skript-istekleri/

1. İstediğiniz skripti detaylı bir şekilde anlatmalısınız.
2. Skript isteğinizi abartmamak şartıyla belirtebilirsiniz.
3. Skript isteğinizi belirtirken üslubunuza dikkat edin. Emrivaki yapmayınız.
4. Konu başlığınızı anlaşılacak şekilde adlandırın, yarım bırakmayınız. Ayrıca konu başlığında "Acil, lütfen yardım" gibi ifadeler kullanmayın.
5. İstek belirtirken sunucu sürümünü de belirtmeyi unutmayın.

Merhaba MC-TR Ailesi,
Bilindiği üzere forumumuz gitgide büyüyor ve gelişiyor. Sizler için daha nezih ve ferah bir ortam sağlamak adına çoğu genel kural ve kategoriye güncelleme getiriyoruz. Bu yüzden “Minecraft Sunucu Yetkili Alım Kuralları” kategorisine ufak bir dokunuşla değiştirdik.

Sunucu yetkili alım konusu açarken veya konuya cevap yazarken uymanız gereken kurallar:

Ayrıntılı Bilgiler Verin
Sunucunuza alacağınız yetkililer için ayrıntılı bilgiler vermelisiniz. Yanlış bilgi ve yönlendirme yapmayınız.

Kriterler Sunun
Sunucunuza alacağınız yetkililer için ayrıntılı bilgi vermelisiniz (oyuncunun sunucuda hangi mevkide bulunacağı, hangi işlerden sorumlu olduğu vb.).

Sunucu Paylaşım Bilgilerini Paylaşmayın
Sunucu ip, Discord bağlantısı ve sunucu web sitesi gibi sunucu bilgilerini kesinlikle paylaşmayınız.

Sunucu Bilgileri Hakkında Özet Geçin
Sunucunuzun ram kapasitesi, kişi kapasitesi, sunucu ismi, sunucu versiyonu, sunucu türü vb. bilgileri konunuzda bulundurun.

Başvuru Yapacaksanız
Kendinizi tanıtın; geçmişte yetkili olarak bulundunuz mu ya da sunucular hakkında bilgi sahibi misiniz? Bunları yazılı bir şekilde konunuzda belirtin.

Konuyla İşiniz Bittiyse Bize Bildirin
Konunuzda belirttiğiniz bir yetkili ya da sunucu bulduysanız konunuzun başlığını “Bulundu” olarak değiştirin ya da raporlayarak bize bildirin.

Başvuru Formunuz Olmalı
Eğer sunucunuz abir yetkili arıyorsanız onlar için bir başvuru formunuz olmalı. Tabii bu başvuru formunun yanında bir de discord bilgileriniz yer almalı.

Dikkat: Bu kurallara uymayan sunucu yetkili alımı konularının onaylanmayacağını; onaylanmadığı halde özel mesaj veya farklı yollardan onaylanması için yönetim ekibini rahatsız edeceği taktirde uyarı alması söz konusudur. Ayrıca genel forum kurallarına da uymaya özen gösteriniz.

Öneri: Konu hazırlayacak bilgiye sahip değilseniz bu sizin için hiç sıkıntı olmasın çünkü sizler için örnek bir konu bulunduruyoruz: https://www.mc-tr.com/konu/ornek-yetkili-alimi-konusu.20263/

İyi forumlar dileriz.
MC-TR Yönetim Ekibi

Merhaba MC-TR Ailesi,
Bilindiği üzere forumumuz gitgide büyüyor ve gelişiyor. Sizler için daha nezih ve ferah bir ortam sağlamak adına çoğu genel kural ve kategoriye güncelleme getiriyoruz. Bu yüzden “Sunucu Tanıtım Kuralları” kategorisine ufak bir dokunuşla değiştirdik.

Sunucu tanıtım konusu açarken veya konuya cevap yazarken uymanız gereken kurallar:

Profilinizi Özellikleştirmelisiniz
Sunucu tanıtımı konusu açmak için forumda biraz gezmeniz ve forumu tanımanız gerekiyor. Bu yüzden konu açabilmeniz için hesabınızla 10 mesaj atmış olmanız ve hesabınızın profil fotoğrafı olması gerekmektedir

Sunucu İçi Görselleriniz Bulunmalıdır
Sunucunuzu tanıtırken insanları daha çok şevke getirmek ve daha çok ilgi çekebilmek adına konunuzda en az 5 adet sunucu içi görsel bulundurmalısınız. Bu görsellerin içinde en fazla 1 tane sistem görüntüsü koyabilirsiniz (istendiği takdirde 5 sunucu içi görsel tamamlandıktan sonra sistem fotoğrafları yüklenebilir). Bunların yanında sunucu tanıtım videosu paylaşımı yapabilirsiniz.

Sunucu Özelliklerini Belirtmelisiniz
Gelişmiş sunucu özellikleri yanında sunucu içi sitemleri tanıtmalısınız. Sunucu ip adresi fark edilebilecek ve görünebilecek yerlere konulmalıdır.

Sunucunuz Açık Olmalıdır
Sunucunuz açık durumdayken konu paylaşımı yapabilirsiniz. Yalnızca; beta, geliştirme aşaması ya da bakımda olan sunucular için bir esneklik söz konusudur.

Diğer Kurallar
Sunucunuzun türüne göre (faction,skyblock,survival vb.) konu gerekli yere açılmalıdır.
Sunucu konusu tanıtımında sunucunun forumu paylaşılmamalıdır.
Sunucunuzun Discord bağlantısı kesinlikle paylaşılmamalıdır.
Sunucunuz kopyalanabilir ip'si görünür bir yerde olması gerekmetkedir.

Konunuz Düzenli Olmalıdır
Konunuz, sunucunuza gelecek oyuncular için onların gözlerini yoracak ya da akıllarını karıştıracak kadar karmaşık olmamalıdır. Ayriyeten konu başlığı çok fazla uzun olmamalıdır.

Dikkat: Bu kurallara uymayan sunucu tanıtım konularının onaylanmayacağını; onaylanmadığı halde özel mesaj veya farklı yollardan onaylanması için yönetim ekibini rahatsız edeceği taktirde uyarı alması söz konusudur. Ayrıca genel forum kurallarına da uymaya özen gösteriniz.

İyi forumlar dileriz.
MC-TR Yönetim Ekibi

Son düzenleme:
Plugin Tanıtım kuralları
1. Plugini tanıtırken 3 resim bulundurmaya özen gösterin.
2. Paylaştığınız pluginlerde sunucuyu kötü etkileyecek içerik bulundurmak yasaktır.
3. Pluginde sunucu ismi, youtube ismi, discord sunucusu vs. bulundurmak yasaktır.
4. Paylaştığınız plugini detaylıca anlatmanız gerekmekte.
5. Paylaştığınız pluginin uyumlu olduğu sürümü ve eğer varsa çalışmasını gerektirecek diğer eklentileri belirtmeniz gerekmekte.
6. Paylaşımlarınızı güzel bir üslup ile yapınız.

Plugin İstek Kuralları

1. İstediğiniz plugini detaylı bir şekilde fakat abartmadan anlatmalısınız.
2. Plugin isteğinizi belirtirken üslubunuza dikkat edin. Unutmayın ne kadar açık ve kibar anlatırsanız o kadar kolay bulunur.
3. Konu başlığınızı anlaşılacak şekilde adlandırın, yarım bırakmayınız.
4. İstek belirtirken sunucu sürümünü de belirtmeyi unutmayın.

Merhaba Forum Üyeleri,
Genel olarak üzerinde duracağım bu konuda Minecraft Sunucu Yönetimi kategorisinde "hangi konu nereye açılır?", "yardım konusunun başlığı nasıl olmalıdır?", "yardım konusunun içeriği ne olursa daha hızlı çözüme ulaşır?" gibi bu tarz soruların cevaplanacağı ve konu açarken veya mesaj yazarken nelere uymanız gerektiğini belirten bir konu olacaktır. Şimdiden iyi forumlar dilerim.

· Herhangi bir rehber konusu açmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Tabii ki de bu rehber konularını açarken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var.
  1. İlk olarak rehber konusunu iyi seçip doğru kategoriye konuyu açmanız gerekir! Eğer “Rehber” ön ekini koyarsanız insanlar konunun rehber konusu olduğunu rahatlıkla ayırt edebilecektir. Kategorilerimiz “Minecraft Sunucu Yönetimi” kategorisi ve “Bungeecord Rehberleri” olarak ikiye ayrılır. Eğer senin konun sunucuyu yönetmekle alakalıysa senin için doğru kategori “Minecraft Sunucu Yönetimi” kategorisidir. Bungeecord rehberleri için de “Bungeecord Rehberleri” kategorisini seçebilirsin.
  2. Konunun başlığı ve içerik her zaman uyumlu olmalı! İnsanları kandırarak tık kazanmanın pek de bir manası yok. Bu yüzden, başlıkla içerik uyumlu olmalı. Rehberinizi anlatırken de konudan sapmayın. Sade ve kısa bir şekilde anlatırsanız okuyucular konunuzu beğenebilir.
  3. Kod bloklarını kullanın! Rehberlerinizde herhangi bir kod içeriyorsa bu kodunuzu kod blokları içine yerleştirebilirsiniz. Böylece konunuz düzene girmiş olur. Komutlar, küçük kod satırları için de “satır içi kod” bloğunu kullanabilirsiniz.
  4. Herhangi bir hatanın çözümünü belirtebilirsiniz! Bu konunuza anlam katacak ve şenlendirecektir. Okuyucular yaşadıkları hataları kolaylıkla fark edebilecek. Böylece konunuz daha fazla kullanıcıya ulaşabilecek.
  5. Seçtiğiniz konu içeriği başkasının açtığı içerikle aynı olmamalı! Buna neden mi önem veriyoruz? Çünkü bu durum forum için pek de sağlıklı değil. Bir önceki konunun tekrarını açmak bu yüzden yasak.
  6. Konunuz tamamen alıntı olmamalı! Bu da forum için sağlıklı olmayan durumlardan. Bu tür konulara çok dikkat ediyoruz. Bu yüzden de sizden ricamız, alıntılarken yazıyı değiştirebilir ve kaynağını belirtebilirsiniz. Bilgi paylaştıkça çoğalan bir şeydir.
· Herhangi bir konuda destek isterken (skript, konsol hataları, plugin vs.) dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ve kurallar var. Bu kuralları daha sık tutuyoruz bu yüzden okuduktan sonra destek konusunu açmanızı istiyoruz.
  1. Destek konusunun en önemli noktası başlıktır. Başlığı her zaman iyi seçmeniz gerekir. Bütün harfleri büyük başlıkları kesinlikle yazmayın. “Acil yardım edin!” veya “Bu hata ne?” gibi başlıklar yerine “LuckPerms Konsola Hata Veriyor” veya “Essentials Eklentisi Aşırı Derecede Lag Yapıyor” gibi başlıklar koyarsanız destek ekibi size daha hızlı bir şekilde yardım eder.
  2. Hatanızı detaylı bir şekilde anlatın. Sunucu sürümünüzü, eklenti sürümünüzü, veren hatayı her şekilde detaylı bir biçimde belirtin. Unutmayın! Her şeyi detaylı bir biçimde anlatırsanız destek ekibi sizden bir şey istemeden yardım edecek. Bu sizin yararınıza olabilecek bir durum. Yani konuyu “Bu eklenti hata veriyor” diye asla bırakmayın.

· Bir paylaşım yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok husus var. Bu kurallara dikkat etmenizi ve uymanızı istiyoruz.
  1. Paylaştığınız dosyayı uygun kategoriye açın! İnsanlar sizin paylaştığınız konuya veya dosyaya kolaylıkla ulaşmak istiyor olabilir. Bu yüzden doğru kategoriye açmakta fayda var. Eğer yanlış kategoriye açtıysanız konunuzu raporlayabilirsiniz.
  2. Dosyanız sizce güvenli mi? Bunun güvenirliğini test etmek için VirusTotal sitesinden lütfen eklediğiniz dosyayı bir taramadan geçirin.
  3. Paylaşımınızı iyi tanıtın! Eklenti tanıtımlarında ve skript paylaşımlarında en az 3 görsel, eklenti paketi tanıtımlarındaysa en az 5 görsel veya 1 video ve 3 görsel gereklidir. Ayrıca sistemlerini tanıtın, hangi işlevlere sahip olduğunu belirtin. Unutmayın! Eski paylaşılan dosyaları tekrar paylaşmayın. Herhangi bir kod paylaşacaksanız Github’ı kullanabilirsiniz.
  4. Dosyayı paylaşacağınız siteyi iyi seçin! Dosya.co veya dosya.tc gibi siteler güvenilir siteler değil ve düzgün tarama yapmazlar. Her dosyayı önlerine aldıkları gibi açıkları da vardır. Mega veya Mediafire gibi siteleri kullanabilirsiniz. Daha güvenilirler ve daha iyiler.
  5. Dolandırıcı link kısaltma sitelerini kullanmayın ve reklam yapmayın! Eğer dosya linkiniz bir Discord sunucusunda veya bir sitede bulunuyorsa o konu kural ihlali yapar ve reklama girer. Ayrıca (bit.ly gibi siteler hariç) dolandırıcı link kısaltma sitelerini kullanmak ve bundan kazanç sağlamak yasak.
  6. Unutmayın! Bu kuralların aynısı kaynak paylaşma kısmında da geçerlidir. Yani, bu kurallara aynı şekilde orada da dikkat göstermenizi öneriyoruz.

İyi forumlar dileriz.
MC-TR Yönetim Ekibi

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl