Merhaba MC-TR Ailesi,
Bilindiği üzere forumumuz gitgide büyüyor ve gelişiyor. Sizler için daha nezih ve ferah bir ortam sağlamak adına çoğu genel kural ve kategoriye güncelleme getiriyoruz. Bu yüzden
“Minecraft Sunucu Yetkili Alım Kuralları” kategorisine ufak bir dokunuşla değiştirdik.
Sunucu yetkili alım konusu açarken veya konuya cevap yazarken uymanız gereken kurallar:
Ayrıntılı Bilgiler Verin
Sunucunuza alacağınız yetkililer için ayrıntılı bilgiler vermelisiniz. Yanlış bilgi ve yönlendirme yapmayınız.
Kriterler Sunun
Sunucunuza alacağınız yetkililer için ayrıntılı bilgi vermelisiniz (oyuncunun sunucuda hangi mevkide bulunacağı, hangi işlerden sorumlu olduğu vb.).
Sunucu Paylaşım Bilgilerini Paylaşmayın
Sunucu ip, Discord bağlantısı ve sunucu web sitesi gibi sunucu bilgilerini kesinlikle paylaşmayınız.
Sunucu Bilgileri Hakkında Özet Geçin
Sunucunuzun ram kapasitesi, kişi kapasitesi, sunucu ismi, sunucu versiyonu, sunucu türü vb. bilgileri konunuzda bulundurun.
Başvuru Yapacaksanız
Kendinizi tanıtın; geçmişte yetkili olarak bulundunuz mu ya da sunucular hakkında bilgi sahibi misiniz? Bunları yazılı bir şekilde konunuzda belirtin.
Konuyla İşiniz Bittiyse Bize Bildirin
Konunuzda belirttiğiniz bir yetkili ya da sunucu bulduysanız konunuzun başlığını “Bulundu” olarak değiştirin ya da raporlayarak bize bildirin.
Başvuru Formunuz Olmalı
Eğer sunucunuz abir yetkili arıyorsanız onlar için bir başvuru formunuz olmalı. Tabii bu başvuru formunun yanında bir de discord bilgileriniz yer almalı.
Dikkat: Bu kurallara uymayan sunucu yetkili alımı konularının onaylanmayacağını; onaylanmadığı halde özel mesaj veya farklı yollardan onaylanması için yönetim ekibini rahatsız edeceği taktirde uyarı alması söz konusudur. Ayrıca genel forum kurallarına da uymaya özen gösteriniz.
Öneri: Konu hazırlayacak bilgiye sahip değilseniz bu sizin için hiç sıkıntı olmasın çünkü sizler için örnek bir konu bulunduruyoruz:
https://www.mc-tr.com/konu/ornek-yetkili-alimi-konusu.20263/
İyi forumlar dileriz.
MC-TR Yönetim Ekibi
Merhaba MC-TR Ailesi,
Bilindiği üzere forumumuz gitgide büyüyor ve gelişiyor. Sizler için daha nezih ve ferah bir ortam sağlamak adına çoğu genel kural ve kategoriye güncelleme getiriyoruz. Bu yüzden
“Sunucu Tanıtım Kuralları” kategorisine ufak bir dokunuşla değiştirdik.
Sunucu tanıtım konusu açarken veya konuya cevap yazarken uymanız gereken kurallar:
Profilinizi Özellikleştirmelisiniz
Sunucu tanıtımı konusu açmak için forumda biraz gezmeniz ve forumu tanımanız gerekiyor. Bu yüzden konu açabilmeniz için hesabınızla 10 mesaj atmış olmanız ve hesabınızın profil fotoğrafı olması gerekmektedir
Sunucu İçi Görselleriniz Bulunmalıdır
Sunucunuzu tanıtırken insanları daha çok şevke getirmek ve daha çok ilgi çekebilmek adına konunuzda en az 5 adet sunucu içi görsel bulundurmalısınız. Bu görsellerin içinde en fazla 1 tane sistem görüntüsü koyabilirsiniz (istendiği takdirde 5 sunucu içi görsel tamamlandıktan sonra sistem fotoğrafları yüklenebilir). Bunların yanında sunucu tanıtım videosu paylaşımı yapabilirsiniz.
Sunucu Özelliklerini Belirtmelisiniz
Gelişmiş sunucu özellikleri yanında sunucu içi sitemleri tanıtmalısınız. Sunucu ip adresi fark edilebilecek ve görünebilecek yerlere konulmalıdır.
Sunucunuz Açık Olmalıdır
Sunucunuz açık durumdayken konu paylaşımı yapabilirsiniz. Yalnızca; beta, geliştirme aşaması ya da bakımda olan sunucular için bir esneklik söz konusudur.
Diğer Kurallar
Sunucunuzun türüne göre (faction,skyblock,survival vb.) konu gerekli yere açılmalıdır.
Sunucu konusu tanıtımında
sunucunun forumu paylaşılmamalıdır.
Sunucunuzun
Discord bağlantısı kesinlikle paylaşılmamalıdır.
Sunucunuz
kopyalanabilir ip'si görünür bir yerde olması gerekmetkedir.
Konunuz Düzenli Olmalıdır
Konunuz, sunucunuza gelecek oyuncular için onların gözlerini yoracak ya da akıllarını karıştıracak kadar karmaşık olmamalıdır. Ayriyeten konu başlığı çok fazla uzun olmamalıdır.
Dikkat: Bu kurallara uymayan sunucu tanıtım konularının onaylanmayacağını; onaylanmadığı halde özel mesaj veya farklı yollardan onaylanması için yönetim ekibini rahatsız edeceği taktirde uyarı alması söz konusudur. Ayrıca genel forum kurallarına da uymaya özen gösteriniz.
İyi forumlar dileriz.
MC-TR Yönetim Ekibi