Çözüldü konsolda anlayamadığım hatalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omurkayracakir

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
gaziii1

Discord:

@gazii2

12 gb vds kullanıyoruz. 1gb bungeecord, 1gb cakmalobi, 1gb lobi, 8gb survival, skyblock ta var ama onu ilerde açacağız. sırayla başlatıyorum hepsini ancak sunucuda tüm sunucularda genel bir lag oluyor. merak etmeyin e5 işlemci değil, ryzen 9 3900x işlemcili performans vds.
Ekran görüntüsü 2024-08-15 150840.webp
Ekran görüntüsü 2024-08-15 144150.webp
Ekran görüntüsü 2024-08-15 142555.webp
Ekran görüntüsü 2024-08-15 151622.webp

Bug veya crash değildir diye üstte yazıyor tahminen bunla alakalı değil hata. Timing raporu yerinede /spark kullan yazıyor

sparktan nasıl timings alacağımı bilmiyorum. Ayrıca hata değildir diye yazıyor ama kırmızı yazıdan bahsetmiyorum ben biliyorum yoksa onun hata olmadığını. bahsettiğim yer en alttaki yazılar.

sparktan nasıl timings alacağımı bilmiyorum. Ayrıca hata değildir diye yazıyor ama kırmızı yazıdan bahsetmiyorum ben biliyorum yoksa onun hata olmadığını. bahsettiğim yer en alttaki yazılar.
spark raporu almak için spark plugini indirin, spark raporları her zaman arkaplanda lag yapmadan çalışır ve bunu /spark profiler open ile açabilirsiniz, normal timingsden 10 kat daha fazla bilgi verir ve diğer insanların lagınızı çözmenizde yardımcı olur, timings raporlarından lag sorunları pek anlaşılmaz, ayrıca timings, rapor almasanız bile arkaplanda her çalıştığı sürece sunucuyu çok yorar ve paper ve paper forkları timings'i komple kaldıracak

Alttaki yazıda Java'nın çalışması için sistemde yeterli ram yok diyor, yüksek ihtimalle Sistemde windowsun kullanması için gereken Ram bırakmayıp bütün sistem ramını sunuculara verdiniz, eğer Sunucuların kendisinin yetersiz ramı olsaydı OutofMemory (oom) hatası alırdınız.

Windows için 2 gb alan bırakıp geri kalan ramları sunucularınıza bölüştürüp öyle deneyebilirsiniz, kullanmıyorsanız ise start.bat dosyanızda aikar flag'ları kullanın
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Bu siteden kendinize özel bir başlat.bat ayarı oluşturabilirsiniz

Ayrıca xms ve xmx ayarını aynı tutmanıza gerek yok xms ayarını 128 yapıp xmx ayarını 8000 mb ye çekebilirsiniz böylece gerekmediği ramı kullanmaya yeltenmez

Sorunu anlattığınız için teşekkürler. Tecrübe edinmiş olduk. Şimdi birsürü kırmızı yazı gösterdi konsolda sunucum lagdan geçilmiyor. Yeni konu açmama gerek yoksa lastest.log paylaşayım.

spark sonucum:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

lastest log:
Sunucunuzda makine eksikliği performans eksikliği vs. yok Sadece Gerekli optimizasyon ayarlarını uygulamamışsınız, bukkit.yml, spigot.yml, paper-global.yml, paper-world-defaults.yml, purpur.yml dosyalarının hepsini optimize etmeniz gerekiyor, şuanki ayarlarınız ile en donanımlı sunucu bile lag yaşar. Bu dosyaları optimize ettikten sonra sorununuzun %99.99'u ortadan kalkacaktır. Aşağıdaki rehberleri kullanarak bu dosyaları optimize edebilirsiniz.
(En güncel ve her sunucunun yapması gereken ayarlar)
(Biraz eski fakat halen işe yarayabiliyor)

Yukarıdaki en önemli noktaydı yukarıdakini çözdükten sonra diğer kısımlara geçebiliriz
Sunucunuzda yerde 455 item var, bir plugin aracılığı ile yerden eşyaları kaldırın, enderman da fazla bulunuyor, eğer farm ise FarmControl gibi bir eklenti ile farm laglarını çözebilirsiniz, AreaShop eklentisi de sunucuyu yoruyor.

Sorun çözüldü mü? Çözülmediyse yardımcı olabilirim?

Sunucumda skyblock oynatıyorum şuan yaklaşık 1 hafta sonra falan tekrar survivali açacağım o zaman denemiş olurum geri yazarım.

12 gb vds kullanıyoruz. 1gb bungeecord, 1gb cakmalobi, 1gb lobi, 8gb survival, skyblock ta var ama onu ilerde açacağız. sırayla başlatıyorum hepsini ancak sunucuda tüm sunucularda genel bir lag oluyor. merak etmeyin e5 işlemci değil, ryzen 9 3900x işlemcili performans vds. Ekli dosyayı görüntüle 248408Ekli dosyayı görüntüle 248409Ekli dosyayı görüntüle 248410Ekli dosyayı görüntüle 248411
.bat dosyana 3gb vermeyi dene sorunun çözülecektir.

1.21 versiyonu 1 GB ile çalıştırmayı deniyorsun belki boş sunucuyu çalıştırır (işlemciye bağlı olarak) ama plugin atarsan bu hatayla sık sık karşılaşırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl