Sol Reklam

Konsol Dünyası #2 - PlayStation Serisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305
1118567-widescreen-playstation-wallpaper-1920x1080-4k.jpg

Herkese merhaba değerli MC-TR okurları. Bugün sizlerin karşısına; Konsol Dünyası adlı bilgilendirme serimizin yeni bir bölümü ile çıkıyorum. Bu bölümde PlayStation serisini kısa bir şekilde sizlere açıklayacak, artı ve eksi yönlerinden bahsedeceğim. Bu sayede PlayStation serisi hakkında genel bir bilgi birikiminiz bulunacak. Daha fazla vakit kaybetmeden konumuza başlayalım.

PlayStation Nedir?
PlayStation, Sony Computer firması tarafından oluşturulmuş ve geliştirilmiş video oyun konsolu serisidir. 1994 yılında Japonya’da piyasaya sürülmüş olan ilk PlayStation, kısa bir süre zarfı içerisinde 100 milyon satışı aşmıştır. PlayStation’nun başarısını gören Sony, PlayStation’u ön planda tutarak geliştirmeye devam etmiştir. Böylece günümüze kadar ulaşmış ve PlayStation 4’e kadar geliştirilebilmiştir. Birçok kişi 2020 - 2021 tarihleri arasında yeni PlayStation’ın çıkacağı yönünde düşünmekte.

thumb-1920-212803.jpg


PlayStation’nın Modelleri

PlayStation 1 - Orijinal PlayStation Konsolu
PlayStation ya da PS 1 olarak isimlendirilmiş olan, 1994 yılında çıkmış serinin ilk konsoludur. PlayStation 1’in birçok oyuna sahiplik etmesi, hızlı disk okuma özelliğinin bulunuyor olması ve oyun kontrollerinin gayet kolay olması onu önde tutan özelliklerinden sadece birkaç tanesi. PlayStation 1 üzerinde en çok oynanmış oyun ise Gran Turismo’dur. Sony, PlayStation 1’in getirmiş olduğu başarıyla beraber, serinin ikinci konsolu olan PlayStation 2’yi geliştirmeye başlamıştır.

223073.jpg


PlayStation 2 - En Çok Satmış Oyun Konsolu
PlayStation 2, 2000 yılında çıkmış Sony’nin 2. oyun konsoludur. Çıkmasının ardından 150 milyon satış rakamına ulaşarak, gelmiş geçmiş en çok satan oyun konsolu ünvanını almıştır. Ayrıca PlayStation 2, 2000 - 2004 yılları arasında çıkmış olan en güçlü oyun konsoludur. PlayStation 2’de ki donanımsal özellikler, ilk sürüme göre çok daha yükseltilmiştir. CD okumanın yanı sıra DVD’de okuyabilen bir sürücü eklenmiş, RAM ve ekran kartı kapasitesi arttırılarak çok daha üst bir performans sağlaması amaçlanmış ve öylede olmuştur. Sony tekrardan bir başarıya ulaşmış ve bu başarının da devamını getirmek için 6 yıllık bir sürecin içerisine girmiştir. Tabii çok iyi bir başarı olduğu söylenebilir mi bilinmez.

17444.jpg


PlayStation 3 - Çıktığı Dönem Fiyasko Olan Konsol
PlayStation 3, diğer sürümlere göre çok daha gelişmiş ve modern bir konsol olarak piyasaya çıkmıştır. Yüksek kapasiteli işlemci, güçlendirilmiş RAM ve yeni eklenmiş olan depolama alanı ile 2006 yılının en güçlü konsollarından birisi olmuştur. Birçok oyunu sıkıntısı bir şekilde oynatabilmesi, internet üzerinden oynama özelliğinin daha da yükselmiş olması ve arayüze birçok gerçekleştirilebilir eylem getirilmesi; onu çok daha modern yapan özelliklerden birkaç tanesi.

Konsolun fiyasko olmasının tek sebebi var. O da: PlayStation 3’ün 599 $’dan satışa sürülmesi ve herhangi bir indirim içermemesidir. Bu fiyaskonun ardından geç bile olsa Sony, büyük bir kampanya yaparak PlayStation 3’ü 499 $’a indirerek, felaketin vermiş olduğu zararı az da olsa indirebilmiştir. Bunu fiyaskonun ardından Sony, çok daha iyi bir sistem özelliklerine sahip olan oyun konsolunu oluşturmak için 7 yıllık bir sürece daha atılmıştır.


playstation 3 video game consoles 1920x1080 wallpaper_www.miscellaneoushi.com_40.jpg


PlayStation 4 - En İyi Özel Oyunları Barındıran Konsol
Sony’nin en iyi oyun konsolu olarak bilinen PlayStation 4, bunun yanında birçok özel oyuna da ev sahipliği yapmaktadır. Saysak bitmez denecek derecede oyun bulunduruyor. Arayüzü değişiklikleri, arttırılmış ve performansı yükseltilmiş RAM, yüksek hıza sahip güncel işlemci ve 1080p Full HD kaliteli görüntü veren ekran kartı. Bu donanımsal özellikler, 2013 senesine göre harikaydı. Bütün güncel oyunları 1080p Full HD kalitesinde rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Bu, oyun severler için paha biçilemez bir konsoldu.

Sony en sonunda yapmak istediğine ulaşabilmiş, 100 milyon satış rakamına ulaşmış ve 2013 yılının en iyi oyun konsolunu yapmıştır. Ayrıca özel oyunlarından birkaç örnek vermeden konuya son vermek olmaz. PlayStation 4’e çıkan en iyi özel oyunlar: Uncharted serisi, The Last of Us, Spider - Man ( 2018 ), LittleBigPlanet 3, God of War serisi, Detroit: Become Human ve Days Gone’dır.


playstation_4_console_controller_ps4_92842_1920x1080.jpg

Evet değerli MC-TR okurları, Konsol Dünyası adlı serimizin 2. bölümü burada sonlanıyor. Gördüğünüz üzere Sony, PlayStation serisi için çok çabalamış ve hiçbir zaman durmamıştır. Umarız ki, PlayStation 5’de çok daha iyi bir performans sunarlar. Umarım konudan bilgi ve keyif alabilmişsinizdir. Konsol Dünyası serisinin devamı gelecektir. O yüzden takipte kalmayı unutmayın ve hoşça kalın!
 

shad

the temple of the king

Discord:

emrenos#5027

Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1.445
Elmaslar
1.442
Puanlar
17.290
Minecraft
emrearik
Uzun zamandır PlayStation 4 almaya çalışıyorum ama hep paramı biriktirdiğimde ya oyunlara ya da kendisine zam geliyor. XBOX'ın yerine PlayStation tercih edilir mi bilemiyorum ama bence oyunlarından dolayı PlayStation daha ağır basıyor :)
 
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
Okuldan kaçıp PES oynamaya gittiğimiz günler aklıma geldi... Kalemine sağlık Wei.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

PlayStation 4 sahibiyim fakat mağlum fiyatları bilirsiniz. Döviz nedeniyle 200 liradan aşağı oyun zor buluyoruz. Bu nedenle boş yere aldığımı düşünüyorum. Her ay sonu 1-2 oyun alıyorum. Oyunların fiyatları normal olsa ton ton alacağım. Bu arada tanıtımınız çok hoş olmuş. Kalemine sağlık!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı