Tasarım [KONSEPT] Popüler Dizi Oyun Ve Dahası Minecraft ScoreBoard Tasarımları - İlham Almalık!

ILoveMaju^^

Her Bahar Aşık Olurum Rüzgar Olur Yağmur Olurum
Elmaslar
1.891
Minecraft
ILoveMaju09

Discord:

ilovemaju

Selamlar MC-TR Ailesi

Bugün karşınıza yine farklı ama ilham verici bir içerikle çıkmak istedim. Biliyorsunuz, sunucu açarken hepimiz en iyisi olsun istiyoruz ama bazen görsel tasarım noktasında, özellikle de sürekli ekranda duran Scoreboard (Skor Tablosu) kısmında tıkanabiliyoruz. Ben de düşündüm ki; neden sevdiğimiz o efsane dizilerin veya oyunların atmosferini Minecraft’ın o scoreboard çerçevelerine taşımayalım?

Bazı kült yapımların (The Last of Us, Game of Thrones, Fallout vb.) havasını yansıtan özel Scoreboard tasarımı ve GUI konseptleri Minecraft'a taşıma fikri sizce sunucunuzda nasıl bir fark yaratabilir?

🖼️ Hazırladığım Bazı Konseptler:

IMG_20260217_122149.webp

Zehirli Sarmașık Temalı ScoreBoard Tasarımı

IMG_20260217_122211.webp

Çöl Temalı ScoreBoard Tasarımı

IMG_20260217_122226.webp

Okyanus Temalı ScoreBoard Tasarımı

IMG_20260217_122313.webp

Cennet Temalı ScoreBoard Tasarımı

IMG_20260217_122339.webp

Cehennem Temalı ScoreBoard Tasarımı

IMG_20260217_122351.webp

Buz Diyarı Temalı ScoreBoard Tasarımı
IMG_20260217_132625.webp

Zombi Temalı ScoreBoard Tasarımı

🧐 Bu Görseller Size Ne Katabilir?

Bu paylaşımları sadece "bakın ne güzel olmuş" diye yapmıyorum. Eğer bir sunucu açma arifesindeyken veya bir grafikerseniz:
Tema Belirleme: Sunucunuzun ruhunu sadece bloklarla değil, ekranın sağında duran o tabloyla da yansıtabileceğinizi görün.
Renk Paleti: Bu görsellerdeki renk uyumlarını (buz mavileri, cehennem kızılları, okyanus tonları) kendi tasarımlarınıza örnek alabilirsiniz.
Yerleşim Düzeni: Yazıların nasıl durduğu, köşelerdeki figürlerin (Kardan adam, Steve, Alex veya mühürler) tabloyu nasıl zenginleştirdiği konusunda size yeni fikirler verebilir.
Kısacası: Bu görselleri bir "rehber" veya "ilham kaynağı" olarak kullanıp, kendi sunucunuza özel efsane scoreboard paketleri hazırlatabilir veya yapabilirsiniz.
Sizce en çok hangi dizi veya oyunun teması Minecraft scoreboardlarına yakışıyor? Yorumlarda buluşalım, fikirlerinize göre yeni konseptler de hazırlayabilirim!
İyi forumlar dilerim.​

Son düzenleme:
Selamlar MC-TR Ailesi

Bugün karşınıza yine farklı ama ilham verici bir içerikle çıkmak istedim. Biliyorsunuz, sunucu açarken hepimiz en iyisi olsun istiyoruz ama bazen görsel tasarım noktasında, özellikle de sürekli ekranda duran Scoreboard (Skor Tablosu) kısmında tıkanabiliyoruz. Ben de düşündüm ki; neden sevdiğimiz o efsane dizilerin veya oyunların atmosferini Minecraft’ın o scoreboard çerçevelerine taşımayalım?

Bazı kült yapımların (The Last of Us, Game of Thrones, Fallout vb.) havasını yansıtan özel Scoreboard tasarımı ve GUI konseptleri Minecraft'a taşıma fikri sizce sunucunuzda nasıl bir fark yaratabilir?

🖼️ Hazırladığım Bazı Konseptler:

Ekli dosyayı görüntüle 280876
Zehirli Sarmașık Temalı ScoreBoard Tasarımı

Ekli dosyayı görüntüle 280877
Çöl Temalı ScoreBoard Tasarımı

Ekli dosyayı görüntüle 280878
Okyanus Temalı ScoreBoard Tasarımı

Ekli dosyayı görüntüle 280881
Cennet Temalı ScoreBoard Tasarımı

Ekli dosyayı görüntüle 280880
Cehennem Temalı ScoreBoard Tasarımı

Ekli dosyayı görüntüle 280882
Buz Diyarı Temalı ScoreBoard Tasarımı

🧐 Bu Görseller Size Ne Katabilir?

Bu paylaşımları sadece "bakın ne güzel olmuş" diye yapmıyorum. Eğer bir sunucu açma arifesindeyken veya bir grafikerseniz:
Tema Belirleme: Sunucunuzun ruhunu sadece bloklarla değil, ekranın sağında duran o tabloyla da yansıtabileceğinizi görün.
Renk Paleti: Bu görsellerdeki renk uyumlarını (buz mavileri, cehennem kızılları, okyanus tonları) kendi tasarımlarınıza örnek alabilirsiniz.
Yerleşim Düzeni: Yazıların nasıl durduğu, köşelerdeki figürlerin (Kardan adam, Steve, Alex veya mühürler) tabloyu nasıl zenginleştirdiği konusunda size yeni fikirler verebilir.
Kısacası: Bu görselleri bir "rehber" veya "ilham kaynağı" olarak kullanıp, kendi sunucunuza özel efsane scoreboard paketleri hazırlatabilir veya yapabilirsiniz.
Sizce en çok hangi dizi veya oyunun teması Minecraft scoreboardlarına yakışıyor? Yorumlarda buluşalım, fikirlerinize göre yeni konseptler de hazırlayabilirim!
İyi forumlar dilerim.​
Eline sağlık ama daha küçük piksel çalışmalar paylaşırsan daha gerçekçi olur. Bunların boyutu çok fazla olduğu için böyle tasarımların oyuna eklenmesi olası değil. Yine de eline sağlık ilham verici bir paylaşım olmuş

Eline sağlık ama daha küçük piksel çalışmalar paylaşırsan daha gerçekçi olur. Bunların boyutu çok fazla olduğu için böyle tasarımların oyuna eklenmesi olası değil. Yine de eline sağlık ilham verici bir paylaşım olmuş
Çook teșekkür ederim çok fazla derine inmiyorum aslında ücretsiz sürümü olmasına rağmen yinede ortaya güzel ilham verici șeyler çıkartabiliyor dediğini dikkate alırım tabi ki ama o alırmı bilemem 😅Sağolasın

Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş. Bir sunucuda sistemler kadar Scoreboard ve GUI tasarımları da görsel bütünlük için kritik önem taşıyor. Özellikle o dünyaya özel hazırlanan tasarımlar oyuncuyu atmosfere hapsediyor.
Benim favorim kesinlikle zehirli sarmaşık teması oldu; detaylar ve renk uyumu harika. Ellerinize sağlık başarılar dilerim hocam.

Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş. Bir sunucuda sistemler kadar Scoreboard ve GUI tasarımları da görsel bütünlük için kritik önem taşıyor. Özellikle o dünyaya özel hazırlanan tasarımlar oyuncuyu atmosfere hapsediyor.
Benim favorim kesinlikle zehirli sarmaşık teması oldu; detaylar ve renk uyumu harika. Ellerinize sağlık başarılar dilerim hocam.
Çok teşekkür ederim, bu güzel sözleri duymak gerçekten motive edici. Konsept Tasarım sürecinde en çok odaklanıp zaman harcadığım nokta tam olarak buydu; oyuncunun sadece ekrana bakmasını değil, o dünyanın bir parçası olduğunu hissetmesini sağlamak. Zehirli sarmaşık temasının beğenilmesine ayrıca sevindim, Değerli vaktinizi ayırıp bu güzel yorumu yaptığınız için çok sağ olun.

Çok etkileyici tasarımlar ortaya koymuşsun, gerçekten ortaya kaliteli bir iş çıkmış. Ancak bu tarz detaylı ve büyük ölçekli tasarımlar, doğrudan sunucuya entegre edilirken bazı zorluklar çıkarabiliyor. Özellikle boyut optimizasyonu ve arka plan düzenleme gibi işlemler gerekli oluyor. Bu noktada hem yapay zeka araçları hem de hazır çözümlerle doğru bir optimize süreci uygulanırsa, bu çalışmalar rahatlıkla oyuna entegre edilebilir. Eline sağlık, doğru dokunuşlarla çok daha üst seviyeye taşınabilir. 🚀

Çok etkileyici tasarımlar ortaya koymuşsun, gerçekten ortaya kaliteli bir iş çıkmış. Ancak bu tarz detaylı ve büyük ölçekli tasarımlar, doğrudan sunucuya entegre edilirken bazı zorluklar çıkarabiliyor. Özellikle boyut optimizasyonu ve arka plan düzenleme gibi işlemler gerekli oluyor. Bu noktada hem yapay zeka araçları hem de hazır çözümlerle doğru bir optimize süreci uygulanırsa, bu çalışmalar rahatlıkla oyuna entegre edilebilir. Eline sağlık, doğru dokunuşlarla çok daha üst seviyeye taşınabilir. 🚀
Kesinlikle katılıyorum, bu detaylı çalışmaların oyun içine entegrasyonu ciddi bir optimizasyon ve teknik işçilik gerektiriyor. Aslında buradaki temel amacım, birebir kopyalanacak bir dosyadan ziyade, sunucu sahiplerine ve tasarımcılara yeni ufuklar açacak fikir ve ilham kaynağı oluşturmak.

Elimden geldiğince, hata payını en aza indirerek bu görsel atmosferi paylaşmaya devam edeceğim. Teknik taraftaki 'doğru dokunuşlar' konusunda söylediklerinize de tamamen katılıyorum; işin mutfağında o dokunuşlar kaliteyi belirleyen asıl unsur. Güzel yorumunuz ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim. 🌹

Sen harikasın. tablist ve bossbar içinde tasarım yapar mısın görmeyi çok isterim.

Sen harikasın. tablist ve bossbar içinde tasarım yapar mısın görmeyi çok isterim.
Güzel Yorumun için teșekkür edderim ikisinide yaparım Bilgisiyar bozukken telefonda uğrașıp yapmıștım yine bozuldu yine telefona kaldık biraz uğraștırıcı oluuor tabi ama istemen yeterli en yakın zamanda iyide olsa kötüde olsa toplu paylașım yaparım 🙃

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl