Kitap okumanın insana sağladığı yararlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MelihElkoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 938
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MelihElkoca

Altın Benim Yeni Sevgilim
Elmaslar
301
Arkadaşlar etkinlik tarzı bir şey yapalım. Öncelikle kitap okuyan arkadaşlarımdan kitap okumadan önce ve okuduktan sonra ki kendisin de gördüğü farkları yazmasını istiyorum. Ardından insana sağladığı yararlardan 1 tanesini söyleyebilir misiniz ? Böylelikle kitap okumayan arkadaşlarımızı belki de okumaya teşvik ederiz.

Bu tür bir etkinlik neden yaptın ? -TÜİK verilerine göre, kitap okumak Türk insanının ihtiyaç listesinde 235. sırada. Kitap okumaya ayırdığımız süre günde ortalama sadece 1 dakika.

Kitap okumaya başlama hikayem : Arkadaşlar 1 sene öncesine kadar sınava hazırlanma sürecim de kitap okuma alışkanlığım hiç bir şekilde yoktu. Kullandığım kelimeler , kullandığım kelime edatları , virgüller , noktalar , hiç bir şey hakkında bilgim yoktu. Örnek vericek olursak arkadaşlar ; Önceden insanlar ile iletişim de berbatmışım. Kuramadığımdan dolayı sinirlenip saldırıya geçiyormuşum (Sözlü tartışmalar (Küfür.) VB.). Kitap okuma alışkanlığım oluştuktan sonra hem Türkçe'yi düzgün kullanmaya başladım ve insanlar ile iletişimim çok iyi şekilde gelişti.

İnsana sağlayan yararı: İletişimi geliştirir ve iyileştirir.

İlk defa kitap okuduğumda hiç birşey fark etmiyordu benim için,
Guguk Kuşu ve Zamanın Kısa Tarihi kitabını okuyana kadar :)

Açlık Oyunları serisini arka arkaya okumuştum. Eğer filmini izleyipte kitabını okumayanlar varsa mutlaka okumanızı öneririm.
Bu tür konuların daha çok açılmasına ve önem verilmesine minettarım :)

Açlık Oyunları serisini arka arkaya okumuştum. Eğer filmini izleyipte kitabını okumayanlar varsa mutlaka okumanızı öneririm.
Bu tür konuların daha çok açılmasına ve önem verilmesine minettarım :)

Steve Jobs ' ın biyografisini okuduktan sonra sipariş edeyim de herkes de görüp okumadığım tek kitap sanırım he bir de sol ayağım var :D

Ben çok kitap okuyan biri değilimdir ki bunu böyle söylüyorum diye hiç bir kelime okumadığım anlamı anlaşılmamalı. Okuduğum bölümden ötürü çok fazla araştırma ve soruşturma yoluna koyuluyorum ve bu bir nevi benim kitap okuma ihtiyacımı gideriyor. Araştırmalar sonucu edindiğimiz bilgileri bir kağıda veyahut bilgisayarda word gibi uygulamalar da yazdığımızdan ötürü hem okumuş hem de okuduğumuzu pekiştirmiş oluyoruz. Kitap okumak çok farklı bir şey; Bir kitabı bin kişi okur bazen bir kişi anlar bazen ise bin kişi okur hepsi farklı şey anlar. Türkiye de kitap okuma sorunu aslında bizde biten bir şey. İsteyen istediği gibi D&R gibi kitap satış noktalarından belli bir ücret karşılığı kitap edinebiliyor illa birilerinin bizlere aşılamasına gerek yoktur. Bizim ülkece bahanemiz ezeldendir şu olmuştur ''Babam bana kitap okutmadı ki'' kardeşim baban bu görevini yerine getirememiş olabilir ama burada bu bir bahane sayılamamalı aksine ders olarak görülmeli. İnsanlar bugünlerde sürekli eleştirir olmuş, çünkü eleştiri bir akıl gerektirmiyor bu zamanlarda herkesin yapabildiği bir şey. Bir teze anti tez sun ve bu sunduğun anti tez hiç te mantıklı olmasın insanlar buna ''Eleştiri'' safsatasını vurmakta kendilerini çok haklı görüyorlar. Kitap okumanın faydasından bahsetmişken bir kaç cümle önce de yazdığım gibi bin kişi içerisinden sadece bir kişi bile anlayabiliyor ama geriye kalanlar gerizekalıdır diyemeyiz elbet çünkü herkesin kendince bir yapısı ve iradesi bulunuyor. Benim yakındığım yer şu insanlar telefon sıralarına, bilgisayar sıralarına onun bunun sırasına girip her şeyi alıyor ama sıra kitap sırasına gelince birilerine suç atar oluyolar, işte ben buna acizlik ve cahillik diyorum ve cümlelerimi ise şu söz ile sonlandırmak istiyorum ''Eğitim cehaleti alabilir ama eşşeklik baki kalır'' saygılarım ile kendinize iyi bakın.​

Ben çok kitap okuyan biri değilimdir ki bunu böyle söylüyorum diye hiç bir kelime okumadığım anlamı anlaşılmamalı. Okuduğum bölümden ötürü çok fazla araştırma ve soruşturma yoluna koyuluyorum ve bu bir nevi benim kitap okuma ihtiyacımı gideriyor. Araştırmalar sonucu edindiğimiz bilgileri bir kağıda veyahut bilgisayarda word gibi uygulamalar da yazdığımızdan ötürü hem okumuş hem de okuduğumuzu pekiştirmiş oluyoruz. Kitap okumak çok farklı bir şey; Bir kitabı bin kişi okur bazen bir kişi anlar bazen ise bin kişi okur hepsi farklı şey anlar. Türkiye de kitap okuma sorunu aslında bizde biten bir şey. İsteyen istediği gibi D&R gibi kitap satış noktalarından belli bir ücret karşılığı kitap edinebiliyor illa birilerinin bizlere aşılamasına gerek yoktur. Bizim ülkece bahanemiz ezeldendir şu olmuştur ''Babam bana kitap okutmadı ki'' kardeşim baban bu görevini yerine getirememiş olabilir ama burada bu bir bahane sayılamamalı aksine ders olarak görülmeli. İnsanlar bugünlerde sürekli eleştirir olmuş, çünkü eleştiri bir akıl gerektirmiyor bu zamanlarda herkesin yapabildiği bir şey. Bir teze anti tez sun ve bu sunduğun anti tez hiç te mantıklı olmasın insanlar buna ''Eleştiri'' safsatasını vurmakta kendilerini çok haklı görüyorlar. Kitap okumanın faydasından bahsetmişken bir kaç cümle önce de yazdığım gibi bin kişi içerisinden sadece bir kişi bile anlayabiliyor ama geriye kalanlar gerizekalıdır diyemeyiz elbet çünkü herkesin kendince bir yapısı ve iradesi bulunuyor. Benim yakındığım yer şu insanlar telefon sıralarına, bilgisayar sıralarına onun bunun sırasına girip her şeyi alıyor ama sıra kitap sırasına gelince birilerine suç atar oluyolar, işte ben buna acizlik ve cahillik diyorum ve cümlelerimi ise şu söz ile sonlandırmak istiyorum ''Eğitim cehaleti alabilir ama eşşeklik baki kalır'' saygılarım ile kendinize iyi bakın.​
Gerçekten eline koluna sağlık. Böyle bir yazı yazdığın için okurken bir yandan gurur duydum , bir yandan üzüntü duydum gerçekten teşekkür ederim böyle bir yazıyı yazdığın için.

Gerçekten eline koluna sağlık. Böyle bir yazı yazdığın için okurken bir yandan gurur duydum , bir yandan üzüntü duydum gerçekten teşekkür ederim böyle bir yazıyı yazdığın için.
Benim ile değil şahsın ile gurur duymalısın bu tür bir konu açarak insanların kitap okumaları konusunda onlara teşvik temennisinde bulunman bile kayda değer bir olay.​

Kırmızı gül adlı roman bitirdim severek okudum aslında Bizim bu türk milleti okusa cok(soytarılık yapanlara denecek pek birşey yok okumada gözü yok yani)
Pek roman okuyan bi kişi degilim ama aslında 10 günde 1 kitap okuyarak Türkçeyi daha iyi daha güzel kullana bilirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl