Anı Kısaca Hayat Hikayem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eratonos

No Mercy
Elmaslar
344

Discord:

blackeratonos

5590227-karate-wallpapers.jpg

Spor ve çocukluğum
Daha dünyaya gözümü yeni açmışken büyük bi' travma yaşamışım. Bu yüzden doktorlar bana çok fazla iğne vurmuşlar. Beni o iğnelerle aslında öldürmek istiyorlarmış çünkü büyük annem beni almaya geldiğinde bir deri ve bir kemik kalmışım, kucağına alarak hastaneden çıkarmış. Bundan sonra ki hayatıma aynı şekil çok ince olarak devam ediyordum. Hatta mahalleye yeni geldiğim zaman büyük çocuklar toplanıp döverlerdi.

Bu 6 yaşıma kadar devam etti, babamda doğal olarak erkek evladının dövülmesinden bezmiş ve beni karate sporuna yazdırmış. Bende sırf o çocuklardan intikam almak hevesiyle gitmiştim. Size o zaman ki gücümü örnek vermem gerekirse; Bir şınav çekmek için eğildiğim zaman yukarı kalkamazdım. Her gün spordan eve geldiğimde bacaklarım mos mor morarır ve şişerdi. Özellikle sporda benden 4 yaş büyük bi' çocuk vardı, hiç kimse ona dokumazdı bile. Biraz güçlendikten sonra karşıma koyduğum maksat o çocuğu yenmek oldu.

Yıllar geçti ben geldim o çocuktan daha yüksek makama yetiştim fakat güç olarak aynıydık. Sonra kendimi o kadar geliştirdim ki, zamanında dokunamadığım çocuk o zamanda bana dokunamaz hale gelişti. Bu arada 12 yaşım vardı ve şınav sayısını 80-100 arası olmuştu bile. Şuana kadar 3 kez Azerbaycan dışarı çıktım, bunların hepsi de karate turnuvası için olmuştu. Bu ülkeler; Türkiye, İstanbul - İran, Tebriz - Gürcistan. İlk zamanlar turnuvalardan çok iyi değildim. İlkinde 3. yeri almıştım hatta, sonradan sadece 2. yerle giden ben artık yıllardır 1. yer alıyorum.

Mahalle çocuklarına noldu mu? Onlar artık benle 2 elli selamlaşıyorlar. Evet zaman geldi artık ergenlik dönemine çattım. Doğduğum zaman geçirdiğim travma artık kendisini dışarı vurmuştu. Artık Epilepsi hastalığının bir türüne sahiptim ve bu bana hep engel oluyordu. Çocuklarda bu davranışımı görüp hep dalga geçerlerdi. Bende derdimi anlatacak birisini bulamadığım için kendi içimde biriktirirdim ve buda asosyal birisi olmamı sağladı. Bu hastalığı ilk yaşadığım zamanlar ailemden saklamaya çalışsam da beceremediğim için görmüştüler ve geçer dediler.

Ama geçmedi, sonra doktora gittik doktor normal nefes almamla gözü kapalı nefes almam arasında büyük fark olduğunu aslında aynı olması gerektiğini söyledi. Sonra beynimde bir sorun olabileceğini bu yüzdende kontrol ettirmem gerektiğini söyledi. Kontrolden sonra hiç bir sonuç çıkmadı, doktor ağır olmayan derman kullandırttı. Fakat buda çare olmayınca çok ağır olanlarına geçtik ve buna geçerken de bunun ne olduğunu ve neden olduğunu anlamıştım. Dermanların size ağırlığını şöyle öz geçersem, içtiğiniz zaman yüreğinize bir sancı gelir ardından bu sancı bedeniz de başka bir tarafa yönelir. Şuan bu hastalığıma rağmen 3 kez Dünya şampiyonu 3 kez Avrupa şampiyonu 3 kez Uluslararası şampiyonu ve 9 kez Azerbaycan şampiyonu oldum.

Bunların dışında Milli Meclis'e ve Okul bakanlığından çağrılarak ödüller aldım. Size göre benim şuan Azerbaycan'ın Milli Ekibinde olmam gerekiyor değil mi? Ama hayır. Bakanlığa gidip kazandıklarımı gösterdiğimde hayran kaldı fakat beni almadılar çünkü para istediler yada yüksek vazifede bir akraban olmalı dedi. Şuanda 17 yaşım var şimdiye kadar 11 yıldır bu spora kendimi adadım, bazı arkadaşların yaşından daha fazla.

Ama sonuç olarak devlet bana destek olmadı. Gelecek yıl askerliğe gidiyorum. Şimdiye kadar ne yaptın sorduklarında şunları-şunları diyorum, parasını kim veriyor dediklerinde babam diyorum. Normalde spor hocam bana bu ekibe sadece 15 yaşından büyükleri alıyor diyerek beni oyalamıştı. Bunu ise 15 yaşıma geldiğimde ve İran'da turnuva için gittiğim zaman orada Azerbaycan'ın Milli ekibinde olan küçük çocukları gördüğümde anladım.

1*KF0PChkGMwzYJwzcPEkaug.png

Yazılıma ve tasarım alanına girişim
Şimdiye kadar spor hayattı mı anlattım, isterseniz birazda yazılım ve tasarım hayatımı anlatayım. Ben eskiden beri ilk olarak resim çizmeği çok sevmişimdir. Bu yüzdende bilgisayar alındığı zaman photoshop'u kurmuş ve resimleri düzenlemeye başladım. Hatta bir model okulunda tasarımcı olarak da işe girdim fakat okuldan dolayı mecburen çıktım. Ondan sonrada 3D modeller ve 2D Logolar yapmaya başladım.

Yazılıma başlama hikayem biraz gülünç aslında. Eskiden public sunucuların da iştirak eden birisiydim. Bir gün 2 erkek ve 2 kız yeni sunucu açacaktık ve ona hazırlık yapıyorduk. Sohbet ederken ben başarılarımı anlatıyorum ve bu çocuğun beni kıskandığını fark ettim ve biraz yarışmadan sonra bu "ben müzik bot yapmaya gidiyorum bb" yazdı.

Tabii ben bu lafın aldın da kalmamak için bende dedim fakat hiç bir bilgim yoktu. Bu yüzden eğitim serisine başladım. Direk olarak Javascript'in Discord.js kütüphanesinden başladım. Sonra altyapıları inceleyerek neyin nasıl yapıldığı incelerken bu çocuğun 5 dakika sonra müzik botunu bitirdiğini gördüm ve ona ait olmadığını anında anlayarak internette baktım ve bolca altyapı olduğunu hatta birinin ise buna ait olduğunu gördüm.

Şuan 11 yıl spor, 6 yıl tasarım ve 4 yıldır yazılımla uğraşıyor ve kendimi her alanda geliştirmeye çalışıyorum.

6 yildir yazilimdayim ... bu kadar ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl