Kimden hosting alınmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes KELEŞ

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
36
Minecraft
rapido03

Discord:

rapido03

Merhaba arkadaşlar konu doğru yerde mi tam emin değilim ama sizlere tecrübelerimi anlatacağım.
Ben sunucu işlerine 2 gb makine ile başladım ve ilk açacağım zaman karşıma ilk batihost çıktı makinemi aldım kurdum tabi ilk zamanlar olunca sınırsız destek sınırsız yardım alarak iletlettim bu işlemi zamanla 2,4,6,8 derken 16,32 ye kadar makine kiralama işlemleri yaptık daha sonra plugin sayısı arttıkça tps düşme işlemleri başladı o sıralar ryzen işlemciler daha piyasaya bu kadar yayılmamıştı dinazor işlemcilerle yola devam ediyorduk.
O zamanlar Almanya Fransa gibi lokasyonlarla sunucu sağlanıyordu Keyubu Batihost gibi firmalarda batihosttan hetzner bağlantısı ile makine kiraladık makineler dedicated ve i7 işlemci seviyesinde ve Türkiye'ye göre fiyatları gerçekten yarı yarıya oynamaktaydı. Tabi hetzner ile birebir bağlantı kurmayıp batihost ile aracı olunca onun da kârı mevcuttu. Daha sonra keyubuya geçtik Yusuf'un yönlendirmesi ile ddos saldırılarında çabuk düşeceğini vb sorunlarını öğrendik. Yusuf sağolsun bize Türkiye lokasyonlu bir vds bu bunge için normal sunucumuz için de hetzner dedicated kiraladık. Tabii bu bazı sıkıntılar çıkarttı eskiden şimdi ki gibi yurt dışından saldırı alındığında yurt dışı bağlantıları engellemedikleri için böyle sorunlar olmuyordu ama sadece oyuncular 20/30 ping alacağına 80/100 arası almaktaydı aslında interneti çok kötü olmayan birisi için çok sıkıntı yoktu. Sanırım keyubunun anlaşması bittiğinden dolayı hetzner olayını kaldırmıştı. Ben bir süre daha kendim kiralayarak devam ettim ama ddos ve ping olaylarından dolayı tekrar Türkiye lokasyona geçiş sağladım.
Batihost desteklerinde e5 makine alıp tps sorunu yaşıyorsanız sorun mutlaka sizdedir hiçbir zaman makine yetersiz demezler sürekli destek ekipleri paketten bunu silin şunu silin gibi sözlerle sizi bunaltacaklardır.
Bu sırada çok pluginli bir sunucu açacaksanız e5 almanız kesinlikle önerilmez.
Keyubunun güzel yöntemleri var. Keyubu diyor ki size dedicated alacaksanız sizin kendi makineniz olmasını istiyorsanız gelin toplayalım diyor. Bunun iki çeşidi mevcut istediğin makineyi ben toplayım sana aylık fiyatını çıkartayım bana 3 ay peşin öde gerisini aylık öde diyerek kendini doğal olarak garantiye alıyor. Ya da sana toplayacağın makineyle ilgili bilgi veriyor sen alıyorsun malzemeleri o topluyor kuruyor veri merkezine veriyor. İşleyiş tarzı güzel hoş. Ama tabi ki ticari yanlışları mevcut.
Ee neden nasıl yanlış derseniz..
Ben bayram önü tekrar sunucu açma kararı aldım ve aklıma ilk olarak Yusuf geldi keyubuya göndereyim zaten önceden de uzun süreler çalıştık diye düşündüm. Mesaj ve arama yoluyla iletişime geçtik dedim ki bayramdan sonra ki 2 hafta bilemedin 3 hafta içerisinde göndereceğim dedim. Tamam dedi amd ryzen 5 3600x 64 gb 2u kasalı bir makine bilgileri verdim konuştuk fiyat için 1100 + kdv diye anlaştık ve bana bayramdan önce ödeme yaparsan mutlu olurum diye dile getirdi. Yusuf yıllardır çalıştığım güvenilir bir hosting sahibidir. Zaten mc-tr de Yusuf olduğu için var. Paramızı göndermeden önce fiyatta anlaştık değil mi zam felan konularında dediğimde evet dedi elektriğe zam gelmedikçe zam yok dedi. Whatsapp konuşmaları hala mevcut. Neyse makineyi gönderdim 2 ya da 3 hafta sonra her şey güzel ekstra bir de vds aldım bungee orada sunucu orada işleyişte, siteye 5/6 gün sonra girdiğimde büyük bir şok yaşadım. 1100+kdv olan fiyat 1750+kdv olmuş durumdaydı. Şimdi elektiğe zam gelmedi ama mâlum kdv oranları değişti asgari ücrete zam geldi kesinlikle bir zam bekliyordum ama bu kadar olmasını Tabikide beklemiyordum. Mesaj attım destek açtım çok umursamayarak cevaplarından dolayı canım sıkıldı. Hemen hosting arayışına girdim ve hosting firmasını buldum daha bu sırada süremin bitmesine 20 günden fazla vardı. Hosting firmasını bulduktan sonra ne zaman makineyi oradan alabileceğini öğrendim ve anlaştık fiyat konusunda ücretini ön ödeme yaparak gönderdim. Keyubu da 15 günüm kala makineyi teslim alıp yeni yere geçecek şekilde ayarladık. Keyubunun bana adam akıllı dönüşü aşırı fiyat artışının sebebi sonra açıklama olayları geç kalmıştı ben hosting ayarlamış ücretini bile ödemiş oldum. Kendisine de belirttim zam bekliyordum ama yaklaşık toplam 1300 ödediğim hizmeti hadi yap dedim 1500 hadi o da olmadı 1600-1700 yap dedim. Ama tabi ki iş işten çoktan geçmişti. Hosting sahibinin kendisine de dedim seni severim işleyişini severim ama bu hoş olmadı diye dile getirdim ve 15 gün sürem varken mecburi ayrılmak zorunda kaldım.
Anksoft makineleri güzel destekleri yardımları güzel hosting firması gerekli tüm konularda yardımcı olurlar.
NacssHosting Abartılmış fiyatlar sunmuyorlar. Abartılmış fiyatlar sunmadıkları gibi diğer abartılmış hostinglerden farklı özellikleri de yok. Aynı özellikleri kullanıyorlar aynı desteği veriyorlar. Gerçekten tüm araştırmalarıma göre şuan minecraft üzerinde gerekli fiyatları veren hosting firması
Tabi herkesin sevilmeyen özellikleri olduğu gibi destek ekibi hızlı ama uyandıktan sonra eğer size saat 15.00/16.00 ve gece 03.00/04.00 gibi saatlere kadar destek lazımsa anında destek ama sabah saatlerinde ise biraz iletişime geçmeyi beklersiniz.
Rabisu rabisu hakkında iletişim sıkıntısı mevcut gibi öyle nacss anksoft keyubu batihost bunlara whatsapp sonra discord üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz ama reabisuya destek açacaksınız iletişime geçeceksiniz fiyat öğreneceksiniz felan biraz kurumsal ama biraz da minecraft işlemi için zaman kaybına gidiyor birkaç defa fiyat aldım ve yukarıda ki firmalardan daha zorlayıcı fiyatlar vermektedirler.
Ha batihostta bu yıl fiyat aldığımda 3500 lere yakın barındırma ücreti istemişti. Mâlum parayı bulan artık eskiden uğraşıp elde etmeye çalıştığı kişileri görmezden gelebiliyorlar. Gün gelir devran döner sözü de bu yüzden ortaya çıkmış oluyor.
Ben birkaç hosting firmasıyla daha ufak tefek çalıştım ama kısa bir süre ara verince bazısını hatırlamıyorum. Gerek yeni gelen ya da duyduklarım hakkında da alışveriş yapmadan yorum yapmam pek doğru olmaz.

Bir de minecraft paketi yapacaksanız ve bu pakette 100 e yakın plugin bulundurmayı düşünüyorsanız 64 gb e5 de tps de sorunlar göreceksiniz. İ5/i7 hatta denenmiştir i9 9. Nesilde de aldığınız performans ryzen işlemcileri geçemiyor maalesef. Ryzen resmen minecraft için üretilmiş durumda gözüküyor. Java gerçekten yük bindiriyor ve amd intelden daha az işlemciye yükleniyor bu da küçük bir deneyim olsun

Hocam eline sağlık bilgilendirici bir konu olmuş fakat biraz daha detaysız ve kısa geçseydin daha iyi olurdu okurken yoruldum :D, benimde fikirlerimi söylemem gerekirse 1.8 sunucu için "E5" ideal fakat 1.16.5 ve üstü için "Ryzen" zorunlu, oyuncular girmeye başladıktan sonra hem işlemci yorulur hem lag yapar belkide çöker, eskiden E5 ile idare edilebiliyordu 1.8 zamanları fakat şimdi öyle birşey mümkün değil maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl