Tanıtım Kill Mesajı Plugini - Sunucunuzdaki Kill Mesajını özelleştirin

Reyev

Petibörümü geri ver!
Yıldız Destek
Stajyer
MinePass
Elmaslar
71
Minecraft
ReyevDev

Discord:

reyev

Minecraft Sürümleri
1.21
Selamlar MC-TR ailesi

Sunucunuzda oyuncuların bir birlerini katlettiklerinde sohbete düşen mesajı özelleştirebileceğiniz basit bir plugin yayınlıyorum.

KillMessage sunucuyu yormayan tamamen Paper API ile yazılmış ve herhangi bir bağımlılığı olmayan hafif bir eklentidir.

🖼️ Görsel​

1785983359962.webp

📌 Gereksinimler​

• Sunucu Sürümü: 1.21
  • Java Sürümü: Java 21
Bir hata bulursanız veya bu özellik olsada güzel olurdu dediğiniz bir fikir varsa konu altından iletirseniz çok ama çook sevinirim. İyi forumlar :)

Github:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Spigot:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

VirusTotal:

Eline Sağlık oyun içi nasıl görünüyor d,ye bir kaç tane görsel eklenebilir

Eline sağlık. Kill mesajlarını silah/eşyaya göre özelleştirmek küçük ama sunucuya çok hoş bir dokunuş katıyor, resolveItemPart kısmındaki fallback mantığını da (item display name yoksa material adını güzelce formatlaman) beğendim, temiz düşünülmüş.

Birkaç ufak öneri atayım istersen, hem kendini hem eklentiyi geliştirmen açısından bir fikir olsun:
-
Mesajları koddan config.yml'e almayı düşünebilirsin. Şu an her şey Java tarafında hardcoded, sunucu sahibi renk/metin değiştirmek istediğinde jar'ı yeniden derletmek zorunda kalıyor. getConfig().getString("messages.kill-format") gibi basit bir yapı bile işi kökten çözer, üstelik /killmessage reload komutu eklersen daha güzel olur.
- killer == null durumunda her şeyi "bilinmeyen bir sebepden ötürü öldü" diye tek mesaja indirmişsin. event.getEntity().getLastDamageCause() ile düşme, lav, boğulma gibi nedenleri ayırt edip ayrı mesajlar yazabilirsin, oyun içi daha hoş bir görüntü olur.
- ChatColor / Bukkit.broadcastMessage(String) artık deprecated, Paper zaten Adventure Component API'sine geçti (sen zaten event.deathMessage(null) ile bunu kullanıyorsun ama broadcast kısmında eskiye dönmüşsün). Uzun vadede Component + MiniMessage kullanmaya alışmak hem daha temiz hem gelecekte sorun çıkarmıyor.

Bir de target/ klasörünü (derlenmiş dosyalar) repoya commit etmişsin, .gitignore eklersen repo daha derli toplu görünür.

Yeni başladığını varsayarak genel olarak temiz bir başlangıç, biraz config ve Adventure API tarafını oturtursan gayet güzel olur. Devamını bekliyorum...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl