Kasma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Puncher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 680

Puncher

Bilmem halla yaşıyorum galiba.
Elmaslar
479

Discord:

asrınn.abakhann#3550

Merhaba bilgisiyarım 3 aydır çok fazla kasyıyor.
Özellikler

NVDİA GTX 1060 6GB
İntel Core İ7 7700HQ 8. Nesil
16GB Ram
1TB HARDİSK
SSD
Vardır ama aşırı derecede kasıyor şu son 3 ay dır hele eskiden bütün en fullde oynadım zaman 70 in altında düşmeyen şimdi en düşüğün düşünde bile 80 70 fps alıyom.

ve bilgisiyar oyun oynarken 110 derece üstüne çıkıyor.

Overclock yaptınız mı eğer öyle bir şey yaptıysanız 110 dereceye çıkabilir. GTX 1060'da 100 üzeri ısınma risk grubundadır.
Bilgisayarınıza format atmayı deneyin, Bilgisayarınızı taratın virüs bulaşmış olabilir.

Yukarda arkadaşın dediği gibi ekran kartınızı kontrol edin veya overlock yaptıysanız sıkıntı 100 derece üstü ekran kartı yanmaları ve anakart bozulmalarına sebep olabilir sistemi yakabilirsiniz bilgisayarı fazla zorlamadan ya tanıdığınız bi bilgisayarcıyı kişisel numarasını arayıp yardım isteyin .

Ekran kartı ve diğer sürücüler güncel overlock yapmadım.

ama bilgisiyar uzun bi zamandır ne işlemcisi macunlandı ne fanların bakımı yapıldı ondan kasabilrimi ?

Ekran kartı ve diğer sürücüler güncel overlock yapmadım.

ama bilgisiyar uzun bi zamandır ne işlemcisi macunlandı ne fanların bakımı yapıldı ondan kasabilrimi ?
Şöyle söyliyim işlemci macunlama evet bilgisayarın ısınmasınıda önlüyor eğer macunlanırken yanlış bişey yapılmış olabilir . Yada fanlar düzgün şekilde montajlanmamış yada bakımı yapılmamış oalbilir .

Merhaba, aida64 programını indirip. Bilgisayarınızın ısısını kontrol edin.

Bilgisayarınız içi toz birikmiş/dolmuş olabilir ve bu yüzden bilgisayarınız ısınıyor olabilir. Bilgisayarınızı temizleyin :D (Elektirikli süpürge kullanmak doğru bir yöntem değil diye biliyorum.)
Termal macununuzu yenileyebiliyorsanız yenileyin, bildiğim kadarıyla uzun bi süre sonra termal macun işlemini yapamayabiliyor.

Şimdi dediklerimi yapın, yapacağımız şeyler bilgisayarınızdaki gereksiz dosyalar vs. onları temizlemek(Bu dosyalar bazıları veya hepsi çalışıyor diye biliyorum.).

1-) Windows tuşu + R tuşlarına basakar çalıştırı açıyoruz. temp, %temp%, recent ve Prefetch bu dediklerimi teker teker, ayrı ayrı yazıp çalıştırıp içindekileri siliyoruz. Yani çalıştıra temp yazıp, çalıştırıp girdiği yerdeki herşeyi siliyoruz. Sonra %temp% i yazıp aynı işlemi yapıyoruz. Öteki şeylerde de aynısını yapıyoruz.

Not: Çöp kutusuna gitmiş olabilirler, çöp kutusunu boşaltmayı unutmayın.

2-) Bilgisayara girip, C diskine sağ tıklayıp özellikler diyoruz. Üst kısımdaki menülerden Araçlara girip Disk birleştirmeye(Şimdi birleştir) tıklıyoruz.
Bir menü açılacak ve orda bütün diskleriniz gözükecektir. Diskimize tıklayıp Diski Çözümle diyoruz. Çözümleme işlemi bittikten sonra Diski birleştir diyoruz.
Bu işlemi öteki, disklere de yapabiliriz. Girmişken yapın :D
Not: Flasınız takılıysa, oda çıkabiliyor. Ona da aynı işlem yapılıyormu bilmiyorum.

Bu kadar, umarım sorununu çözebilmişimdir. :D Yanlış veya eksik bir bilgi verdiysem özür dilerim.

Son düzenleme:
Bu bahsetmiş olduğunuz olayın bir benzeri benim kuzenimin başına gelmişti. Kuzenim ile bu sorunun tam olarak ne olduğunu 1-2 hafta boyunca çözememiştik ki çözümü de bilgisayarcıya gitmekte bulmuştuk. Bilgisayarcıya gittiğimiz zamanda RAM'in yerinde çıktığını görmüştük. Yani özetle RAM gibi bilgisayarın önemli parçaları yerinden çıkmış veya oynamış olabilir ki bu da bilgisayarın yavaşlamasına sebebiyet verir. ( Kasaya bakın. )

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl