Karios Network Konu Tasarımı Kopyalanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan WellSetups
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 102

WellSetups

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
216

Discord:

proomp

Şikayeti Olan Kişi
WellSetups
Şikayetçi Olunan Kişi/Takım/Şirket
Karios Network
Konu
KervanCraft için yapmış olduğumuz özel konu tasarımı (https://www.mc-tr.com/konu/kervancraft-konu-tasarim.140122/) Karios Network sunucusu tarafından izinsiz kopyalanarak kullanılıyor (https://www.mc-tr.com/konu/karios-network-geri-dondu-eglencesine-actik-herkesi-bekleriz-1-8-bedava-esyalar-sans-bloklari-rutbe-headrewards-blockrewards-rutbe-eventler.140072/)
Ben şahsi görüşümü belirtmek ve yorum yapmak istiyorum.
Ben bir kere para vermişim ne bileyim çalıntı olduğunu mağdur benim niye iki kere masraf yapayım aynı işi görüyor işte ha a kişisinden almışım ha b kişisinden burda suçlu benmiyim çalıntı satan kişimi şahsen bana karaliste açsan ben senden alışveriş yapmayı bırak mesaj yazdığın konulara bile bakmazdım.

Ben şahsi görüşümü belirtmek ve yorum yapmak istiyorum.
Eğer özel bir tasarım yaptırıyorsanız, sürecin her aşamasını kontrol etmeniz ve gerektiğinde kontrol ettirmeniz her zaman sizin faydanıza olacaktır. Tasarıma genel olarak bakıldığında birkaç bölgenin silinmeye çalışıldığı, ancak bunda başarılı olunamadığına dair birçok detay bulunuyor. Bunların yanında, tasarımda göze çarpan uyumsuzluklar da bu iş üzerinde değişiklik yapıldığını gösteriyor.

"Ben bunu alırken haberim yoktu." veya "Ben nereden bileyim, satıcı böyle teslim etti; beni ilgilendirmez." gibi açıklamalar bu durumun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Aksine, sorumluluktan kaçmaya çalışmanın başka bir söylemidir.

Şahsi fikrime göre "bilemeyen ya da haberi olmayan" kişi yoktur; "yeterince araştırmamış ve yeterince ilgilenmemiş" kişi vardır. Eğer bir işin değeri 10 ise ve başka birisi aynı işi 1'e yapıyorsa, elbette bunda bir bit yeniği vardır. Bu tarz bir durumun önüne geçmek de bir o kadar basittir. Tasarım aşamasına ait isteyeceğiniz bir "hazırlanış aşaması" görseli bile yeterli olacaktır. Bu şekilde projenizin nasıl hazırlandığı ve özgünlüğü hakkında çok kolay bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.

Belki ufak bir dikkatsizlik, belki de ihmalkar bir davranış sonucu böyle bir durumla karşılaşmak işten bile değildir. Umarım iki tarafın da yaşadığı problemler ortak bir kararla uzlaşmaya bağlanır.

Eğer özel bir tasarım yaptırıyorsanız, sürecin her aşamasını kontrol etmeniz ve gerektiğinde kontrol ettirmeniz her zaman sizin faydanıza olacaktır. Tasarıma genel olarak bakıldığında birkaç bölgenin silinmeye çalışıldığı, ancak bunda başarılı olunamadığına dair birçok detay bulunuyor. Bunların yanında, tasarımda göze çarpan uyumsuzluklar da bu iş üzerinde değişiklik yapıldığını gösteriyor.

"Ben bunu alırken haberim yoktu." veya "Ben nereden bileyim, satıcı böyle teslim etti; beni ilgilendirmez." gibi açıklamalar bu durumun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Aksine, sorumluluktan kaçmaya çalışmanın başka bir söylemidir.

Şahsi fikrime göre "bilemeyen ya da haberi olmayan" kişi yoktur; "yeterince araştırmamış ve yeterince ilgilenmemiş" kişi vardır. Eğer bir işin değeri 10 ise ve başka birisi aynı işi 1'e yapıyorsa, elbette bunda bir bit yeniği vardır. Bu tarz bir durumun önüne geçmek de bir o kadar basittir. Tasarım aşamasına ait isteyeceğiniz bir "hazırlanış aşaması" görseli bile yeterli olacaktır. Bu şekilde projenizin nasıl hazırlandığı ve özgünlüğü hakkında çok kolay bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.

Belki ufak bir dikkatsizlik, belki de ihmalkar bir davranış sonucu böyle bir durumla karşılaşmak işten bile değildir. Umarım iki tarafın da yaşadığı problemler ortak bir kararla uzlaşmaya bağlanır.
Ben ücretini verdiğim hizmeti kullanamayacaksam hiçbir uzlaşmaya varmazdım. Bu kadar cevabımda net olurdu açıklamasınıda yaptım.

Ben ücretini verdiğim hizmeti kullanamayacaksam hiçbir uzlaşmaya varmazdım. Bu kadar cevabımda net olurdu açıklamasınıda yaptım.
Bu da sizin düşünceniz, asıl hak sahibi ve ürünün kullanım ve dağıtım haklarına sahip kişi ve şahıslara yapılan bir ödeme bulunmuyor. Kişiye yapılan özel tasarım bir hizmetin kopyalanıp yada çalınıp başka kişilerce dağıtılması/satılması ne kadar doğrudur?

Sizin arabanız çalınsa ve parçaları değiştirilip satılsa, arabanızı bulduğunuzda artık "çalanlar tarafından" satıldığı için arabanızı geri almaz mısınız? veya bu durum aracın satıldığı kişiye bu aracın gerçek sahibi olma hakkı mı verir?

Bir eşyaya, bir ürüne para ödemeniz sizi o ürünün reklam, tanıtım veya ticari amaçlarla kullanım hakkı tanımaz bu haklar gerçek hak sahiplerinin verdiği lisans ve kullanım koşullarına tabidir. Aldığınız şeylerin kullanım hakkına da sahip olmanız gerekmektedir. Satıcının sahip olmadığı bir hakkı size satması, size o hakkı kazandırmaz.

Benim a sunucu için yaptığım x tasarımını 3. bir şahıs para karşılığında ai ile editleyip (sadece metinler değişiyor) b sunucusuna satıyorsa burada 3. şahıs suçludur. B sunucusuna durum bildirildikten sonra hala ''ben ücretini ödedim kullanırım'' diyorsa suça ortak olur. Eğer bu görüşü desteklemiyorsanız blackspigot ve nullforumsa üye olun ve istediğiniz kadar leak ürün indirerek ''parasını veriyorum kullanırım'' diyebilirsiniz

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl