Mr. Akın
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 17
PEXELS: Kaliteli görseller edinin!
Adını üst sıralara yazdırmış, bir çok kişi tarafından kullanılan ve kullanılmaya devam edilen bir kalite dahisi PEXELS! Kendim de dahil olmak üzere çevre dostlarım, hatta ünlüler bile burayı kullanıyorlarmış! Aslında kullanmamaları için bir neden gerektirmiyor çünkü bir görselde bulunabilecek en küçük ayrıntısına kadar her detayı bulunduran dünyanın her tarafından özenle denetimlerden geçirilmiş fotoğrafları barındıran ve adından bahsettiren bir görsel , fotoğraf dünyası!
Arama nasıl yapılır?
Aramak ya da bulmak istediğin görsel veya fotoğrafın adını arama kısmına yazıyorsun ve anında karşına çıkıyor. Bundan daha hızlı, kaliteli, ve harika bir şey var mı? Ayrıca öyle fotoğraflar var ki HD, hatta 4K kalitesine sahip olabiliyor. Tabii ki bu aradığınız görsele göre farklılık gösterecektir. Kesinlikle Türkçe yazmaya kalkışmayın çünkü sizi anlamayacaktır ve bunun sonucunda ise size alakasız fotoğraflar ile buluşturacaktır. Başarılı bir arama yapmak için özellikle anlamlı, sık kullanılan kelimelerden seçin ve kelimelerin yabancı anlamlarını kullanın, bu sizi doğru yola götürecektir.
Aradığım görsel veya fotoğrafı bulamıyorum, ne yapmalıyım?
Arama yapmada başarısız oluyorsanız, bir şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir. Ya da aradığınız görsel veya fotoğraf bulunmayabilir çünkü her şey olacak diye bir kanun yapılmadı. Öncelikle örneğin bir oyun sahnesi istiyorsanız burada bulmanız mümkün olmayabilir, bunun nedeni ise buradaki görsellerin daha çok gerçekten alınmasından kaynaklanıyor. Yani bir arama yapacaksanız, daha çok gerçeğe yakın ve anlamlı aramalar yapın.
Bulduğum görseli kaydetmek istiyorum, bunu nasıl yaparım?
Görsele bir kez tıklatarak kaydetme sayfasına geçiş yapın ardından 'Free Download' adlı yeşil butonuna az önce yaptığınız gibi tekrar tıklayın. Eğer görselin çözünürlük boyutunu değiştirmek isterseniz, kendinize göre kişiselleştirmek isterseniz de onun içinde bir özellik bulunuyor. Biraz önce bahsettiğimiz yeşil butonun yanında aşağı doğru bir yön işareti göreceksiniz, ona tıkladığınızda görsele en uygun boyutları görürsünüz, biraz altında ise kendinize uygun boyutu yazıp daha sonrasında kaydedebilirsiniz.
Artık bahsettiğim websitesine ulaşmak isteyeceksiniz, sizi hiç uğraştırmadan web adresini buraya bırakıyorum.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
İyi tatiller, iyi günler!
(Bazı örnek görseller)