Kahve ve Sen - Dramera ile röportaj!

Önümüzdeki hafta kimi görmek istersiniz?

• LySoon

Oy: 24 40,0%
  • SydeFQ

Oy: 6 10,0%
  • Hai

Oy: 24 40,0%
  • Puding Bey

Oy: 3 5,0%
  • Deichor

Oy: 3 5,0%

• Kullanılan toplam oy
    60
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

admiraldus

DEVASTATE
Elmaslar
1.681
Minecraft
admiralduski

Discord:

admiraldus#6660

NDizbkgkTy680T81hIqtpg.jpg

Herkese merhabalar! Hatırlarsanız geçen hafta Kahve ve Sen adında bir röportaj serisine başlamıştım. Forum üyeleri veya yetkilileri ile röportaj yapıyor, konu sonunda ise sizlere bir bilmece veriyor ve bilene 3 günlük Premium hediye ediyorduk. Her Salı olmasını planladığım bu röportaj serisinin ikinci bölümüne hepiniz hoş geldiniz! Geçen hafta @SoulX ile yapmıştım. O röportaja buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise geçen röportaja gelen eleştirileri de düzeltmeye çalışarak tam tamına 14 soruluk bir röportaj yaptık Dramera ile. Haydi şimdi röportaja geçelim, bakalım Dramera bizlere neler diyecek.

1_ Röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkür ederek başlamak istiyorum lafa. Seni forumda Dramera adıyla tanıyoruz. İlk olarak bize kendinden biraz bahseder misin?
Kendimden hemen bahsedeyim. Adım Furkan, 17 yaşında çoğu teknolojik olayla ilgilenmiş Antalya'da yaşayan bir gencim. Küçüklükten bu yana teknoloji merakım vardır
2_ Kullanıcı adın biliyoruz ki Dramera. Çeviri sitelerinde ve internette kullanıcı adın hakkında araştırma yaptım fakat elimde somut bir şeyler yok. Kullanıcı adının hikayesinden bahseder misin bizlere?
Aslında pek çok kez kullanıcı adı değiştirdim ve forumda da rekorum var büyük ihtimalle. Daha hâlâ sabit bir kullanıcı adım olmadı, başka bir isim bulursam ve hoşuma giderse onu kullanıyorum ve galiba yine ismimi değiştireceğim. :D
3_ Seni forumda genellikle ücretsiz tasarım şablonları paylaşan biri olarak biliyoruz. Normal mesajlara nazaran genellikle mesajların ve forumdaki aktifliğin tasarım üzerine oluyor. Bize bu konu hakkında neler söyleyebilirsin?
Minecraft ile artık eskisi kadar ilgilenmiyorum ve tasarım yapmayı seviyorum, insanlara ücretsiz bir şeyler sunmayı seviyorum. Tasarım yapmak hem beni rahatlatıyor hem de hayal gücümü genişletiyorum bence herkesin uğraşması gereken bir şey.
4_ Gitar çaldığını ve forumda gitara yönelik konular paylaşmayı düşündüğünü duydum. Peki gitara başlayalı ne kadar oluyor, bu işi ilerletmeyi düşünüyor musun yoksa hobi olarak mı yapıyorsun ve senden çaldığın şarkılar duyabilecek miyiz?
Evet duydukların doğru gitara yönelik içerikler paylaşmayı düşünüyorum. Gitara geçen yazın sonlarına doğru başladım ve ilk başta hobi olarak başlamıştım ama sonradan hoşuma gitti ve ilerletmeye başladım, kendimi geliştirme aşamasındayım. İnşallah yakında nasip olursa ve biraz da özgüvenim olursa şarkı çalıp konu olarak paylaşmayı düşünüyorum. Gitar insanı rahatlatıyor ve gerçekten çok güzel bir alet.
5_ Çoğu üye forum yönetimine girmek istiyor. Senin de bir aralar bu yönde başvuru yaptığını duydum. Peki kafanda hâlâ böyle bir düşünce var mı ve ileride seni yetkili olarak görebilecek miyiz?
Evet, pek çok kez başvuru yaptım ve hep bir eksiğim olduğu söylendi ve reddedildim. Hâlâ başvuru yapmaya devam edeceğim kendime bu konularda güveniyorum. İleride yetkili olabilir miyim veya olacak mıyım bilmiyorum ama eğer forum yönetimi kabul ederse ben de yetkili olmayı isterim.
6_ Hepimizin hayalleri ve yapmak istedikleri var. Forumda gerçekten üst düzey bir yetkili olsan neler yapardın, neler getirirdin bunları merak etmiyor değilim. Beni ve diğer forum üyelerinibu konuda aydınlatır mısın?
Hayaller... İnsanı hem umutlandıran hem de üzen şeyler. Forumda eksik gördüğüm pek çok nokta var öncelikle bunları düzeltmek isterdim. Şu an görülene göre MC-TR birazcık düzelmeye başlamış durumda. Eskiden çok fazla üyelerle ilgili etkinlikler veya farklılıklar yoktu ve şu zamanlarda üyelere yönelik ilgi artmaya başladı. MC-TR ekibine buradan teşekkür ediyorum. Getirmek istediğim birkaç şeyi açıklayayım: Forumda Tasarım ile ilgili etkinliklerin azaldığını gördüm bu konuda tasarım ile ilgili etkinlikleri arttırmak isterdim. MC-TR'de skript veya java ile ilgili bir etkinliğin yapıldığını hiç görmedim veya duymadım yazılım veya kodlamaya yönelik etkinlikler yapmak isterdim çünkü kendini kanıtlama açısından kendine güvenen bir sürü insan var hem onlar için güzel bir yol olurdu.
7_ Okulda yaşadığın en ilginç anıyı mümkünse anlatır mısın bizlere?
Okulda çok fazla derecede ilginç anı yaşadım. Bir tane yerine 2, 3 tane anlatabilirim. Bu yıl müdürün odası boşken müdürün sigara paketini çalıp sigara içen öğrencilere para ile satmıştım ve bir öğrencinin şikayeti üzerine müdür bana 1 paket sigara aldırmıştı ceza olarak ama ben sattığım parayla 2 paket sigara alabiliyordum çok değişik ve güzel bir histi. Geçen yıl da telefon araması olmuştu ve kimsenin aklına gelmeyecek bir yere sakladım, sınıf öğretmeninizin yanında taşıdığı çantaya saklamıştım ve tenefüste "Hocam çantanızı ben götürürüm." deyip çantayı taşırken geri almıştım. Okulda yaşadığım bir olay daha varki en kötüsü, bu yıl olmuş bir olay. Tenefüste basket oynamak için sahaya gitmiştik, takımlar seçildi ve oyun başladı. Top bana geldi ve içerisi boştu turnike yapmak için koştum ve çok güzel zıpladım ama top elimden kayıp nöbetçi öğretmenin suratına geldi ve artı olarak ben de yere düzgün inemeyip pota direğine kafa atmıştım, kaşım yarılmıştı ve dudağım patlamıştı.
8_ Şimdi ise gerçekten zor bir soru soracağım sana. Dünyadaki herkese seslenme fırsatın olsaydı onlara ne derdin, bu konuda aklından neler geçiyor?
Hmm, güzel ve değişik bir soru. Aslında dünyadaki herkese ne dersem diyeyim hiçbir şey değişmeyecek. Kapitalizm yapmayın desem yine devam edecek veya tecavüz, istismar yapmayın desem o kanı bozuklar yine devam edecek. Yani diyeceğim şey "Allah hepinizi bildiği gibi yapsın." olurdu.
9_ Klasik bir soruyla devam etmek istiyorum. Renkler hayatımızın bir parçası ve her insanın da sevdiği birçok renk var. Peki senin en sevdiğin renk veya renkler hangisi?
Ben en çok beyazı severim, saflığı temsil eder bir de kırmızıyı severim, aşkı, gücü ve ateşi temsil eder. Renkler benim için kişiyi yansıtır burçlar gibi.
10_ Biliyorsun ki spor, müzik, dizi ve filmler hayatımızın bir parçası. Hatta o kadar vazgeçilmez bir şeyler olmuşlarki herkesin sevdiği bir spor, sevdiği bir müzik, sevdiği bir dizi ve film var. Peki senin sevdiğin spor, sevdiğin müzik, sevdiğin film ve diziler hangisi?
Benim en sevdiğim sporlar basketbol, yüzme ve free rundır. Müzik olarak genelde akustik veya chill dediğimiz insanı rahatlatan, gevşeten türden şarkılar severim. Dizi için birçok dizim var. Hem okuduğum bölüm gereği hem de sevmemden dolayı birçok yabancı dizi izledim. Game of Thrones favorimdir ama onun dışında izlediğim bir sürü dizi var. Lucifer, Sherlock Holmes, Flash, Arrow, Breaking Bad, South Park, Simpsons, Rick and Morty, The 100, The Walking Dead... Sayabileceğim daha bir sürü dizi var. Bol bol spor yapın, spor yaparken müzik dinleyin ve diziler izleyin.
11_ Hiç evcil haycanın oldu mu veya olmuşluğu var mı? Bu arada ilk soruya ek olarak en sevdiğin hayvanın ne olduğunu da söyler misin bizlere lütfen.
Evet bir kedim var, balık evcil hayvandan sayılıyorsa bir de akvaryumum var. En çok sevdiğim evcil hayvan kedidir çünkü kedilerin beni yansıttığını düşünüyorum. Bu hayattan zevk almaya bakıyorlar ve rahatlar. Hayatta en çok sevdiğim şey kedi rahatlığı. Hatta sana da birkaç fotoğraf atmıştım kedimle ilgili. :)
Hemen araya gireyim. Dramera'nın bana attığı birkaç kedi fotoğrafı aşağıda mevcut. Ayrıca kedisinin adı Sarman. Gerçekten de kendisinin de dediği gibi çok rahat ve hayattan zevk alan bir kedi. Hatta benim favorimdir... <3
IMG_20160709_105756.jpg
IMG_20160708_073951.jpg
IMG_20170624_005844.jpg
12_ En sevdiğin yemek ve en sevdiğin atıştırmalığı da bilsek pek fena olmaz...
En sevdiğim yemek moduma göre değişiyor. Eğer film izleme havamdaysam hamburger veya cips kola menümdür. Youtube'dan veya TV'deyken bir şeyler izlersem çekirdek kola yerim. Genel olarak Lahmacun, nerde olursa olsun yerim.
13_ Peki "FIFA mı PES mi?" ikileminde sen hangi taraftasın?
Küçüklüğümden beri PES ile büyüdüm, FIFA nerdeyse hiç oynamadım ama gördüğüm kadarıyla FIFA'da çok buglar var. Demekki bir şeyi yapamıyorlar. PES'de çok bir hata görmedim sadece PES 2016'da veya 2017'de kamera açısı olaylarını sevmemiştim. Cevabım PES bu arada.
14_ Harika bir röportaj oldu. Açıkçası ben çok keyif aldım ve senin de keyif aldığınıdüşünüyorum. Röportajı sonlandırmadan önce eklemek istediğin bir şey var mı?
Ben de sana bu güzel sohbetin ve röportajın için teşekkür ederim. Umarım bazı noktalarda insanlara bazı şeyleri anlatabilmişimdir. Söylemek istediğim şeyler var. Yaz geldi arkadaşlar biliyorsunuz ve havalar ısınmaya başladı. Sizden ricam kapılarınızın önüne veya dışarıya 1 kap su ve eğer mümkünse 1 kap mama veya ekmek koymanızı rica ediyorum. Kendimizi düşündüğümüz kadar hayvanlarıda düşünelim.

Evet, hepsi bu kadardı. Veda etmeden önce aşağıda sizler için hazırladığım bulmaca kartı duruyor. Cevabı biliyorsanız resmin üzerine tıklayarak açılan özel mesaj gönder sayfasından bana cevabı söyleyebilirsiniz. Doğru cevabı ilk söyleyen kişiyi 3 günlük Premium hediyesi bekliyor. Ayrıca dosya olarak eklediğim 2 ses kaydı ise Dramera'nın isteğim üzerine bizler için söyleyip çalmış olduğu 2 şarkıdan kısa bir parça. Kesinlikle dinlemelisiniz! Adios!

B1.jpg

Ekli dosyalar

Bu güzel röportajın için sana teşekkür ederim güzel dostum.

İlk bölüme göre kat kat daha başarılı olmuş gözüküyor. Metine bütün gözüyle baktığımızda da akıcı ve mantıklı olmuş. Ikiniz de eline sağlık. Bu arada forumun %90'ı Antalyalı galiba :D

İlk bölüme göre kat kat daha başarılı olmuş gözüküyor. Metine bütün gözüyle baktığımızda da akıcı ve mantıklı olmuş. Ikiniz de eline sağlık. Bu arada forumun %90'ı Antalyalı galiba :D
Buluşma yapalım o zaman bi ara Antalyalı MC-TR ekibi olarak :D

Dramera'yı daha fazla tanımış olduk bu sayede

Daha ne olsun! Umarım, bir gün benimle de yaparsın. <3

@Dramera Ya kardş kedin aynı benim kediye benziyo ya anılarımı depreştirdin <3

Biri kedi mi dedi @Dramera kargola bana onu :D Az sansür gerek ama olsun. Tebrükler canım @admiraldus

Evcil hayvan sevgisi hiçbir yerde bulunmaz :)

Sayende dramerayı yakından tanıdık. benim kedim daha güzel bu arada xd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl