Çok farkı var eskiden yetkiliydim ordaNe alaka, aynı veri merkezinde barınıyor zaten. Makine olarak da farkları yok. İkisinin de müşterisiyim.
Çok farkı var eskiden yetkiliydim ordaNe alaka, aynı veri merkezinde barınıyor zaten. Makine olarak da farkları yok. İkisinin de müşterisiyim.
Ne gibi farklar var hocam. Yakın zamanda brolveden server aldım bende. Biraz bilgilendirirseniz değişelim bizde.Çok farkı var eskiden yetkiliydim orda
BloodyX#4069
Destek ekibine çocukları alıyolar çok kötü destek ekibi tr lokasyondan alırsan veri merkezleri çok kötü olduğu için hep kesinti oluyor performansı kötü onun yerine Nodesty hostingini öneririm 4 aydır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım destek ekibi işini bilen iyi kişiler performansıda mükemmel.Ne gibi farklar var hocam. Yakın zamanda brolveden server aldım bende. Biraz bilgilendirirseniz değişelim bizde.
palasu
Hocam şimdilik 70 kişilik bir hedefim var.Ağır Pluginler yok içinde 20 gblıkTemel Minecraft + Emek Survival (Optimum performans için): 4-6 GB
80 Plugin (Ortalama tüketim): 6-10 GB
Oyuncu sayısı (20-50 oyuncu için): 4-8 GB
Toplamda 16-24 GB RAM öneririm. Eğer 100+ oyuncuyu hedefliyorsan, 32 GB RAM daha iyi olur. Ryzen 9 güçlü bir işlemci olduğundan, RAM konusunda bonkör davranabilirsin.
80 90 oyunculuk bir Emek Survival sunucusu için 24-32 GB RAM öneririm.
Minimum: 24 GB (Dengeli performans için)
Önerilen: 32 GB (Lag riskini azaltmak ve stabil çalıştırmak için)
Eğer sunucuda ağır eklentiler (Slimefun, Dynmap, MMO pluginleri vb.) kullanıyorsan veya uzun vadede daha fazla oyuncu hedefliyorsan, doğrudan 32 GB tercih etmek daha iyi olur.
Ayrıca, RAM yanında disk (NVMe SSD) ve optimum ayarlanmış bir yapılandırma da önemli. Performans için Paper veya Purpur gibi optimize edilmiş bir jar dosyası kullanmanı öneririm.
BloodyX#4069
Seçtiğin donanım oldukça güçlü ve 70 kişilik bir sunucu için fazlasıyla yeterli görünüyor. Özellikle Ryzen 9 7950X ve 20GB DDR5 RAM, performans açısından gayet iyi. Velocity kullanman, proxy sayesinde yükü dağıtmak ve performansı artırmak açısından avantaj sağlar. MikroTik Firewall ve Stormwall koruması da güvenlik açısından seni büyük ölçüde rahatlatır. Velocity ile birlikte BungeeCord ya da Waterfall gibi bir sistem kullanacaksan, bağlantı yönetimini ve güvenliği iyi ayarladığından emin ol. Ayrıca disk kapasiten 200GB, bu yeterli olabilir ama uzun vadede harita büyüdükçe veya fazla veri birikirse genişletme ihtiyacın olabilir.Hocam şimdilik 70 kişilik bir hedefim var.Ağır Pluginler yok içinde 20 gblık
Bunu kullanıcam iyimidir içine velocityde kurucam
- 5x Ryzen 9 7950X @4.5Ghz
- 20GB DDR5 +5600Mhz
- 200GB Samsung 990 Pro NVMe
- 1-10Gbps Port
- Ücretsiz MikroTik Firewall ve L3-L4 +4.5Tbps Stormwall Saldırı Koruması
AhmetPyln
16gb ram ryzen 9 7950x - 9 9950x sizi kurtaracaktır eğer optimizeleri güzel yaptıysanız daha rahatlaması için 24 gb ram alabilirsiniz aynı sunucudan farklı serverlar açmayınMinecraft sunucum için kaç gb ram vermem gerektiği in bir danışmak istedim.Sunucu Emek Suvival oyun modu ve brolve hostingi tercih edicem ryzen 9 alıcam ama kaç gb ram gerekeriyor .Sunucuda 80 tane plugin var 70 kişi şimdilik kişi bekliyoruz.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!