Çözüldü Kaç GB ram olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sceaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 5.110
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sceaw

Comeback #</>
Elmaslar
278

Discord:

Pâtr#0010

250-300 kişiyi rahat kaldırması için kaç gb ram olmalı?

• Gereksinimler
    • En az 16 GB olmalı
    • 4 çekirdek işlemci sana yetecektir.

Bence 16 GB fazla değil mi? Sunucum skyblock olacak birde 16 gb alacak güçte değilim.Fiyata bakıyım dedim 175 TL..​

bunun tam olrak anlayabilmek için pluginerlerin nekadar kullandıgına bakman gerek örneğin essentials 10 kişiyken 500mb kullanır 100 kişiyken 5gb gibi

Sunucunun türüne göre değişir. Eğer tek bir sunucu (yani sadece survival, skyblock falan) kurucaksaaann ııııııı 8 işini görür derim. Bu arada 16 gb sunucu 175tl demişsin ama 100tlye bulabilirsin bence.

Sunucunun türüne göre değişir. Eğer tek bir sunucu (yani sadece survival, skyblock falan) kurucaksaaann ııııııı 8 işini görür derim. Bu arada 16 gb sunucu 175tl demişsin ama 100tlye bulabilirsin bence.

ıııııı nerde bulabilirim acaba? 100 tlye 16 GB?

250-300 oyuncu kitlesinden bahsediyorsunuz. Bunun için biraz para bayılmanız gerekiyor. :D 16GB RAM size ideal fakat 8GB RAM zorlayabilir.

Önemli olan işlemcidir. 3GB ram'de 100 kişi kaldıran sunucular bile var. Hosting firmanızın kullandığı işlemci iyiyse rahatlıkla 250-300 oyuncuyu kaldırır.

Bence 16 GB fazla değil mi? Sunucum skyblock olacak birde 16 gb alacak güçte değilim.Fiyata bakıyım dedim 175 TL..​

Skyblock açacağınızı bilmiyordum. 8 GB ideal olur.

Önemli olan işlemcidir. 3GB ram'de 100 kişi kaldıran sunucular bile var. Hosting firmanızın kullandığı işlemci iyiyse rahatlıkla 250-300 oyuncuyu kaldırır.
Katılıyorum.

Siz 16 gb makina alın ve aldıgınız hosting den i7 Almanya lokasyon istediginizi belirtin. Daha iyi performans saglicaktır.

İlk yorumdaki arkadaş haklı 16gb yetecektir çekirdek önemli 4 çekirdek işini görebilir ayrıca linux centos 6 ile daha iyi olacaktır(linux performans yüksek) bu yorumu kendı sunucuma göre yapıyorum.

Yaklaşık 500 kilobayt yeterli

16 gb yeterlı olucaktır bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl