Kaç GB Ram almalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KeremBeyy

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
123
Minecraft
KeremBeyyy

Discord:

furkann.sr

Merhabalar!

3 GB Ram
Ryzen 5 4700x

1.17+ sürümünde kaç oyuncuya kadar dayanır?

Sıfır plugin, sıfır skript. Smp sunucusu.

Yeni Minecraft sürümlerinde optimizasyon sıkıntıları olur. Hangi tür sürüm kullanırsanız kullanın elbet gereksiz TPS düşüşü yaşanacaktır. Hedeflediğiniz oyuncu sayısı 15'in üstünde değilse, rahatça götürür sizi. Daha fazla ise, hem işlemci hem de ram yükseltmesi gerekmektedir.

50 ile 100 kişi arası kaldırır

@Kreof 1.16 sunucu açmanızı rica ediyorum, içerisine 20'den fazla oyuncunun aynı zamanda (sıfır skript, sıfır plugin) bir şeyler yapmasını istiyorum. Durduk yere TPS 18-17'nin altına inmezse affola. Saygılar.

Edit: Tartışmak istemiyorum ama 2018de 8.000TL verdiğim bilgisayarımda bile açtığım 1.16 smp sunucusu daha 6 oyuncudayken bile TPS 19un altına düşmekteydi. 3GB verdiğinde bile zor açılan bir sürümde TPS optimizasyon sıkıntıları olması gayet normal, kaldıramıyor, deneyin isterseniz.

Son düzenleme:
1.17nin kronik sorunlarını çözen eklentileri kurarsan eğer 30a kadar sorunsuz götürür, üstünde TPS 17nin altına doğru dalgalanmalar olur.

Üst sürümlerde RAM değil de işlemcinin sunucu TPSine payı daha fazladır ancak yine de 3GB RAM gayet yetersiz.

Bahsettiğim eklentileri kurmazsan sorunsuz 20 25 taşıyacağını düşünüyorum, üstünü söyleyen arkadaşlara güvenmeni de pek önermem, belli ki tecrübesizler.

Son sürüm hiç bir eklenti yoksa ise max 10-20 kişide sonra veya oyuncuları durumuna göre daha erken sorun yaşayacaksın.
Son sürüm her zaman optimizasyonu sorunlu ne kadar iyi optimal ayarlar yaparsan yap tps düşüşü her zaman yaşarsın.
Kendi kiraladığım sanal makinede bile bu kadar ayarlama ve optimizasyon ayarlarını düzeltmeleri yapamaya rağmen belli bir yerden sonra sanal makine düzgün sağlıklı bir şekilde yanıt vermiyor bu yüzden tps düşsüleri başlıyor.
Ben bile fiziksel makineye geçmeyi düşünüyorum artık.

Türkiye'ni en büyük vanilla sunucusunu tecrübesi ile yazayım dedim :)

Son düzenleme:
En fazla 20 30 oda iyi bir optimizasyon yapman gerek tabi tps degerlerin 17 altına illa düşer bunların başında ping vs gibi klasik sorunlardan bir kaçı he bide bot atan olmaz ise tabi.Ama 3 gb degil de her ihtimale karşı 8 gb olması iyi olur 3 gb hepsini kullanacağı için sanal sunucuna ram kalmıyor yani windows kullanacagı ram miktarı kalmıyor bunları göz önünde bulundurarak açmanı tavsiye ederim.

10 kişi smp oynayacağız? Ne kadar Ram yeterli olur?

14 kişi felan taşır bence

100'e Kadar oyuncu alacaksan minimum 5 almalısın

4 GB bir sunucu arkadaşlarınızla vanilla smp oynamak için gayet yeterli olur.

Ben 10 GB üstü öneririm

12 Gb almalısın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl