- Elmaslar
- 223
- Minecraft
- Furkan0936
Discord:
freadfries
Dürüst olun: Her Minecraft üretim tarifini bildiğinizden emin misiniz? Vanilla veya modlu fark etmeksizin. Şu an size bana bir pasta yapın desem yapabilir misiniz? Veya bir kurabiye? Veya bir gün ışığı sensörü? Büyük ihtimal ile size saydığım eşyaların çoğunu akıldan yapamazsınız. Akıldan yapabilseniz bile sizi bir modlu sunucuya çağırsam, ve içine hiç bilinmeyen modları koysam o modun eşyalarının tariflerini biliyor olma ihtimaliniz yok. Fakat öyle bir mod var ki size bulunduğunuz sunucuda veya tek oyunculu dünyanızda tüm üretim tariflerini gösteriyor. İşte bu konu tam da bu mod için yapıldı. Ben forum editörü Furkan, ve bu konuda JustEnoughItems modunu tanıtacağım. Eklentilerden biraz ara verip modlara geçelim dedik, umarım okurken keyif alırsınız :) O zaman görelim seri üretime nasıl geçiyoruz...
JustEnoughItems arayüzü İksir standı üretim örneği
Özellikler & Püf Noktaları
JustEnoughItems modu, oyundaki eşyaların üretimini ve kullanım alanlarını gösterir; bunu yaparken de birden fazla üretim masasını ele alır. Örneğin bir iksir yapacaksanız hem çalışma masası, hem de iksir standı varyantlarını görebilirsiniz. Bunun yanında eşyaların kullanım alanlarını da görebiliyorsunuz. Örneğin bir altın külçesinin kullanım alanları altın blok yapmak, altın elma yapmak, altın zırh yapmak vb. şeklindedir.
Birden fazla üretim masası
Modun bir diğer özelliği client-taraflı olması, yani sadece sizi etkileyen modlar. Bu da sunucularda bu modu kullanarak oynamanızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.
Kısayollar
Hover: İşaretçinizi bir eşyanın üstüne getirme.
Tarifleri göster: Hover + R
Alanları göster: Hover + U
Eşya listesine sol tık tarifleri, sağ tık alanları gösterir.
Konfigürasyon menüsü: Sağ-alttaki İngiliz anahtarı
Hile modu (yetki gerektirir): Ctrl + Sağ-alttaki İngiliz anahtarı
Aramayı temizleme: Arama barında sağ tık
Önceki aramaya gitme: Yukarı ok tuşu
Mod ismi ile arama: @[modismi] (Örneğin: @thaum)
Aramada dahil etmeme: Kelimenin önüne "-" koyun. (Örneğin: -diamond)
Konunun Sonu
Tebrikler, artık JustEnoughItems modunu nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz. Sizden hiç bir üretim kaçamayacak, her bilgiye siz sahip olacaksınız! Herkes sizin bilgeliğinize diz çökecek! Bu konunun sizlere katkı sağlamasını diliyorum; iyi günler, ve iyi oyunlar.
JustEnoughItems arayüzü İksir standı üretim örneği
Özellikler & Püf Noktaları
JustEnoughItems modu, oyundaki eşyaların üretimini ve kullanım alanlarını gösterir; bunu yaparken de birden fazla üretim masasını ele alır. Örneğin bir iksir yapacaksanız hem çalışma masası, hem de iksir standı varyantlarını görebilirsiniz. Bunun yanında eşyaların kullanım alanlarını da görebiliyorsunuz. Örneğin bir altın külçesinin kullanım alanları altın blok yapmak, altın elma yapmak, altın zırh yapmak vb. şeklindedir.
Birden fazla üretim masası
Modun bir diğer özelliği client-taraflı olması, yani sadece sizi etkileyen modlar. Bu da sunucularda bu modu kullanarak oynamanızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.
Kısayollar
Hover: İşaretçinizi bir eşyanın üstüne getirme.
Tarifleri göster: Hover + R
Alanları göster: Hover + U
Eşya listesine sol tık tarifleri, sağ tık alanları gösterir.
Konfigürasyon menüsü: Sağ-alttaki İngiliz anahtarı
Hile modu (yetki gerektirir): Ctrl + Sağ-alttaki İngiliz anahtarı
Aramayı temizleme: Arama barında sağ tık
Önceki aramaya gitme: Yukarı ok tuşu
Mod ismi ile arama: @[modismi] (Örneğin: @thaum)
Aramada dahil etmeme: Kelimenin önüne "-" koyun. (Örneğin: -diamond)
Konunun Sonu
Tebrikler, artık JustEnoughItems modunu nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz. Sizden hiç bir üretim kaçamayacak, her bilgiye siz sahip olacaksınız! Herkes sizin bilgeliğinize diz çökecek! Bu konunun sizlere katkı sağlamasını diliyorum; iyi günler, ve iyi oyunlar.