Çözüldü Jeneratör/Minyon problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xLeacy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 374
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xLeacy

Eymen
Elmaslar
45
Minecraft
EymenJohh

Discord:

Eymen#0001

Selamlar, skyblock sunucumda minyon muhabbeti var ve biraz çalıştıktan sonra buga giriyorlar. Minyon için jetsminions, jeneratör için customOreGen kullanıyorum.
Bir süre çalıştıktan sonra lav ve su birleşse bile bölgede kırıktaş oluşmuyor, dolayısıyla minyonlar da orayı kıramıyor.
Oyuncular şikayetçi, konsola herhangi bir hata düşmüyor. Minyondan mı jeneratörden mi oluyor bilmiyorum. Pluginler güncel.
Daha önce bu sorunu yaşayan veya sebebini bilen var mı?
Elimle oraya taş koyduktan sonra düzeliyor.

İlgili ssler:

1722003902767.webp
1722003915682.webp

Sorun CustomOreGen ile oluşturduğunuz, lav ve su jeneratöründe kırıktaş yerine düşük şansla örneğin kömür cevheri çıkması ve minyonların cevheri tanımadığı için kıramamasından kaynaklanıyor, doğru mu anlamışım? JetsMinions'a sahip değilim ve hiç kullanamdım, muhtemelen minyonların ayarlandığı bir config dosyası vs. vardır ve muhtemelen madenci minyonun o jeneratörde karşısına çıkabilecek blokları tanıması gerekiyordur. Dediğim gibi eklentiyi hiç kullanmadığım için tam yardımcı olamadım ama sorunun nedeni bu gibi gözüküyor.

Sorun CustomOreGen ile oluşturduğunuz, lav ve su jeneratöründe kırıktaş yerine düşük şansla örneğin kömür cevheri çıkması ve minyonların cevheri tanımadığı için kıramamasından kaynaklanıyor, doğru mu anlamışım? JetsMinions'a sahip değilim ve hiç kullanamdım, muhtemelen minyonların ayarlandığı bir config dosyası vs. vardır ve muhtemelen madenci minyonun o jeneratörde karşısına çıkabilecek blokları tanıması gerekiyordur. Dediğim gibi eklentiyi hiç kullanmadığım için tam yardımcı olamadım ama sorunun nedeni bu gibi gözüküyor.
yok hayır, minyonun önüne hangi blok gelirse onu kırıyor. obsidyen koyarsanız obsidyeni kırar, toprak koyarsanız toprağı kırar, ne koyarsanız onu kırıyor. dolayısıyla bununla ilgili şu blok kırılsın, bu blok kırılmasın tarzında bir konfigürasyon yok. burada problem şu, bir süre sonra su ve lavın birleşmesine rağmen ortada kırıktaş oluşmuyor. orası boşluk olarak kalıyor. ilk görselde daha net bir şekilde gözükmüş.

yok hayır, minyonun önüne hangi blok gelirse onu kırıyor. obsidyen koyarsanız obsidyeni kırar, toprak koyarsanız toprağı kırar, ne koyarsanız onu kırıyor. dolayısıyla bununla ilgili şu blok kırılsın, bu blok kırılmasın tarzında bir konfigürasyon yok. burada problem şu, bir süre sonra su ve lavın birleşmesine rağmen ortada kırıktaş oluşmuyor. orası boşluk olarak kalıyor. ilk görselde daha net bir şekilde gözükmüş.
O zaman customoregen ile ilgili olabilir. Config dosyasında Jeneratörün konfigürasyonunun olduğu yeri iletebilir misin?

O zaman customoregen ile ilgili olabilir. Config dosyasında Jeneratörün konfigürasyonunun olduğu yeri iletebilir misin?
# You can create generators as much as you want.
# Important: All generators should be named "generator1", "generator2", etc.
# You can define the spawnrates of any block in the blocks-section.
# The spawnrates are in percent, for example 57.3 are 57,3%.
# All values together should be 100%. If all values together are higher or lower as 100, the plugin would'nt work correctly.
# The permissions are custom, so you can make a generator for VIPS, and give them the permission "oregen.vip".
# Are you finish with configuring? Just type /customoregen to reload the plugin!

# Note: If the Island's owner is offline, the cobblestone generator would be choose the first Generator-Config.

# Enable this when you also want random blocks from stone generators (lava floats on water vertically)
enable-stone-generator: false

generators:
generator1:
# default generator
# name of the generator (does not need to be set, just for placeholders)
label: "beginner"
blocks:
# Please use Bukkit-Blocknames. List:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

- COBBLESTONE:88.5
- LAPIS_ORE:3.0
- REDSTONE_ORE:3.0
- COAL_ORE:4.0
- IRON_ORE:1.5
permission: ''
# You can also define from what level the generator should be activated. Example: Leave all permissions empty and
# only work with the island Level. The plugin would only consider the islandLevel then.
unlock_islandLevel: 0
generator2:
# default generator
blocks:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

- COBBLESTONE:83.3
- COAL_ORE:5.0
- LAPIS_ORE:4.2
- REDSTONE_ORE:4.0
- IRON_ORE:2.5
- GOLD_ORE:1.0
# You can also define from what level the generator should be activated. Example: Leave all permissions empty and
# only work with the island Level. The plugin would only consider the islandLevel then.
unlock_islandLevel: 250
generator3:
# default generator
blocks:

- COBBLESTONE:78.0
- COAL_ORE:6.0
- LAPIS_ORE:6.0
- REDSTONE_ORE:5.9
- IRON_ORE:3.0
- GOLD_ORE:1.0
- EMERALD_ORE:0.1
unlock_islandLevel: 1500
generator4:
# default generator
blocks:

- COBBLESTONE:69.5
- COAL_ORE:8.0
- LAPIS_ORE:8.0
- REDSTONE_ORE:8.0
- IRON_ORE:3.5
- GOLD_ORE:2.0
- EMERALD_ORE:1.0
unlock_islandLevel: 5000
generator5:
# default generator
blocks:

- COBBLESTONE:67.5
- COAL_ORE:8.0
- LAPIS_ORE:8.0
- REDSTONE_ORE:8.0
- IRON_ORE:3.1
- GOLD_ORE:2.5
- EMERALD_ORE:2.0
- DIAMOND_ORE:0.9
unlock_islandLevel: 15000

config yukarıda belirttim fakat config kaynaklı değil, direkt customoregen jarından kaynaklı bir problem anladığım kadarıyla. pluginin alternatiflerine yöneliyorum.

config yukarıda belirttim fakat config kaynaklı değil, direkt customoregen jarından kaynaklı bir problem anladığım kadarıyla. pluginin alternatiflerine yöneliyorum.
Plugin sürümünü güncellemeyi deneyin. Eğer güncel ise bir düşük sürümü ile deneyin.(Yedek almayı unutmayın)

Halen daha sorun devam ediyorsa ne olur ne olmaz diye bir log dosyası iletin belki gözden kaçan bir hata olabilir. Son çare olarak eklenti geliştiricisi ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle .jar ile ilgili bir hata var.

Plugin sürümünü güncellemeyi deneyin. Eğer güncel ise bir düşük sürümü ile deneyin.(Yedek almayı unutmayın)

Halen daha sorun devam ediyorsa ne olur ne olmaz diye bir log dosyası iletin belki gözden kaçan bir hata olabilir. Son çare olarak eklenti geliştiricisi ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle .jar ile ilgili bir hata var.
eklenti sahibi ile iletişime geçtiğimde bu sorunun ücretsiz plugininde mevcut olduğunu, ücretli versiyonunu satın alırsak düzeleceğini söyledi. ben de öyle yaptım :sohappy:

sorun fix

eklenti sahibi ile iletişime geçtiğimde bu sorunun ücretsiz plugininde mevcut olduğunu, ücretli versiyonunu satın alırsak düzeleceğini söyledi. ben de öyle yaptım :sohappy:

sorun fix
Allah Allah normalde pek yorum yapmam ama ücretsiz verse bile en azından hatalarını giderip vermesi sonrasında destek vermemesi daha etik. Ama sorun çözüldüyse ne mutlu bana :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl