Java Öğrenmek İstiyorum!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pelfoxxi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.317
  • Etiketler Etiketler
    java
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
is ciddiyetinden ziyade 10 dakikada cozulebilecek hatalari yapip sonra ya cok gec arastiracak ya da arastirmasina kalmadan spagetti koda dustugu icin kodlamayi birakacak
diğer türlü java öğrenmeye üşenip hata bile yapamayacak. Benim anlattığım yöntem taklit içeriyor, ne kadar iyi projeleri taklit ederse o kadar iyi öğrenir bu sırada oop'da öğrenecek ve doğrudan java çalışmaktan daha keyifli bir yöntem dopamin salgılama açısından sürekli ufak şeyler başarıyorsun çünkü

diğer türlü java öğrenmeye üşenip hata bile yapamayacak
java ogrenmeye usenecekse zaten ustte de dedigim gibi hatalarini arastirmaz ve yine birakir. basta dogru ogrenmek hatalari sonradan duzeltmekten cok daha kolay oluyor. kendimden biliyorum

Eklenti geliştiriciliği için konuşacağım, temel seviye java yeni başlayan birisi için fazlasıyla yeterli olacaktır. İlk projelerinde zor eklentiler seçme basitlerden başla, Kovalski'nin dediği gibi eklenti kaynak kodlarına bakıp destek al. Bir süre sonra sana yeterli gelmeyecek ve kendini geliştirmen gerekecek zaten.

Bir kaç kaynak verebilecek olsam
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
,
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Türkçe istersen de
bunlara bakabilirsin.

Öğrendikten sonra kendine bir test serveri aç, localhost olabilir ya da bedava 1 haftalık sunucular vs olabilir. İçine kendi eklentini atıp deneme yanılma yaparsın. İlk yaptıklarını forumda paylaşıp geri dönüş beklersen olumlu ya da olumsuz dönüşlere göre gelişimine yön verebilirsin. Ben daha öğrenmedim diyorsan minecraftta skript pluginini düşün bu onun dil haline getirilmişi.

Spigot'un wikisi işine yarayabilir ben mantığını kavradıktan sonra bukkit ve spigot yapısını böyle öğrendim.
Spigot wiki ->

Her şeyi öğrendikten sonra intellij idea'da bağlılıklar olacak yani hazır API'leri, kütüphaneleri kendi eklentine çekmeyi öğreniceksin.
Bu işini daha da kolaylaştırmaya yarayacak.
Örnek bir maven bağlılığı:

Örneğin itemsadder eklentisini bağlılığa ekledikten sonra eklentin içinde onun apisini kullanabiliyorsun.

Eventleri inceleyebilirsin:

Liste böyle uzar gider sana kolay gelsin :)

Daha önce hiç bir yazılım dili üzerine çalışmadıysanız önce daha basit bir yazılım dili ile yazılıma girmek daha faydalı olabilir.

öncelikle dökğman okumak için ingilizce öğrenin
@Acablade dediği gibi dokuman olmadan spagetti koda dönüyor ve heves kalmıyor
daha sonra youtube üzerinden veya udemy üzerinden bir seriyi takip edebilirsiniz

yol haritası takip ederek gitmek istersen de :

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl