Java Öğrenmek İstiyorum!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pelfoxxi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.317
  • Etiketler Etiketler
    java
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelfoxxi

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
4
Minecraft
p4lfox

Discord:

pelfoxi

Merhaba, Uzun süredir Minecraft geliştiriciliğiyle uğraşıyorum, ancak henüz Java bilmiyorum. Minecraft'ta hem kendi eklentilerimi geliştirmek hem de diğer projelerde kullanmak için Java öğrenmek istiyorum. Öğrenebileceğim bir kaynak arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim! İyi Akşamlar. :heart:

Bence öğrenmek için kurs veya video izlemek yerine hangi programı kullanacağını seçip ardından basit projeler deneyerek kendini geliştirmen daha faydalı olacaktır. Çünkü videolar eski olabiliyor hatalı bilgiler içerebiliyor vs. Bunun yerine yapmak istediğin şeyi internette ingilizce olarak arattığında çok fazla kaynak bulabiliyorsunuz.

Merhaba, öncelikle bir yıldır Java ile uğraşmaktayım ve kendimi orta düzeyde geliştirdim. Sana tavsiye edebileceğim tek yer Udemy olacaktır. Oradan 500 TL ile Mustafa Murat Coşkun'un "42 saatte java" adlı kursunu alman yeterli olacaktır; 42 saatlik bu kurs sonrasında kendini deneyerek projeler yaparak geliştirebilirsin.

Öncelikle 2'nizede Teşekkür Ederim İlkte @MineCuby 'nin Dediğini Denemek İstiyorum Çünkü Videolardan Çok Bir Şey Anlayamıyorum Okuyarak ve Araştırarak İlerlemek 1. Seçeneğim Olacak. Eğer İşe Yaramazsa Kurslarla Devam Edeceğim. Teşekkür ederim :heart:

Öncelikle 2'nizede Teşekkür Ederim İlkte @MineCuby 'nin Dediğini Denemek İstiyorum Çünkü Videolardan Çok Bir Şey Anlayamıyorum Okuyarak ve Araştırarak İlerlemek 1. Seçeneğim Olacak. Eğer İşe Yaramazsa Kurslarla Devam Edeceğim. Teşekkür ederim :heart:
Rica ederim. Çok bir bilgim yok orta düzeyde kendi işlerimi çözecek kadar biliyorum :sohappy: takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım ama dediğim gibi çok iyi bir java geliştiricisiyim diyemem.

Rica ederim. Çok bir bilgim yok orta düzeyde kendi işlerimi çözecek kadar biliyorum :sohappy: takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım ama dediğim gibi çok iyi bir java geliştiricisiyim diyemem.
Teşekkür ediyorum her hangi bir sorunum olursa size danışacağım :)) :sohappy:

ingilizcen olmadan cok ileriye gidemezsin yazilimda, ingilizceni gelistir once.

1. Veri yapılarını öğren
2. Mantıksal operatörleri öğren
3. Fonksiyon çalış

Intellij IDEA Community Edition yükle

4. Basit bir fonksiyon yaz veri yapılarını ve matematiksel operatörleri kullandığın.
5. Java terminolojisini öğren

Bundan sonra daha java kasmana gerek yok sonraki adım

6. Intellij IDEA için Minecraft Development extensionunu kur ve yeni bir proje oluştur istediğin sürümde
7. Spigot terminolojisini biraz karıştır mainclass neymiş bukkit neymiş öğren
8. Githubdan basit bir eklenti seç mesela tpa eklentisi çok basit olsun ve sadece kaynak kodlarına bakarak taklit etmeye çalış
9. 5-7-8 adımları sürekli tekrar ede ede yavaş yavaş öğren

Kısaca kod okumanı ve anlamanı sağlayacak şeyleri öğren ve taklit et

1. Veri yapılarını öğren
2. Mantıksal operatörleri öğren
3. Fonksiyon çalış

Intellij IDEA Community Edition yükle

4. Basit bir fonksiyon yaz veri yapılarını ve matematiksel operatörleri kullandığın.
5. Java terminolojisini öğren

Bundan sonra daha java kasmana gerek yok sonraki adım

6. Intellij IDEA için Minecraft Development extensionunu kur ve yeni bir proje oluştur istediğin sürümde
7. Spigot terminolojisini biraz karıştır mainclass neymiş bukkit neymiş öğren
8. Githubdan basit bir eklenti seç mesela tpa eklentisi çok basit olsun ve sadece kaynak kodlarına bakarak taklit etmeye çalış
9. 4-7-8 adımları sürekli tekrar ede ede yavaş yavaş öğren
dediginin cogu dogru ama bi yerde katilmiyorum java diger dillere gore oop'ye cok bagli, fonksiyon yazmayi ogrenip java ogrenmeyi birakmasi cok iyi olmaz gibi. her seye static yapistirip yapistirip gecer.

dediginin cogu dogru ama bi yerde katilmiyorum java diger dillere gore oop'ye cok bagli, fonksiyon yazmayi ogrenip java ogrenmeyi birakmasi cok iyi olmaz gibi. her seye static yapistirip yapistirip gecer.
yapsın arkadaş satıcı olmak istemiyor sonuçta java yazmak istiyor her şeyi iş ciddiyetinde yapmak anlamsız hayat geçmez öyle :D
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

yapsın arkadaş satıcı olmak istemiyor sonuçta java yazmak istiyor her şeyi iş ciddiyetinde yapmak anlamsız hayat geçmez öyle :D
is ciddiyetinden ziyade 10 dakikada cozulebilecek hatalari yapip sonra ya cok gec arastiracak ya da arastirmasina kalmadan spagetti koda dustugu icin kodlamayi birakacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl