JAVA | Java nasıl yazabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Javayı öğrenmeden bukkite giriş yaparsan üzülürsün, javada orta denilebilecek düzeye geldiğinde bukkit lib ile ilgili çalışmalara başlamanı öneririm. Youtube ve udemyde ücretsiz türkçe java kursları da var ayrıca, sadece aratman yeterli olacaktır

Merhaba mc-tr.com sakinleri,

Ben kendi sunucum için plugin yazmak istiyorum (Minecraft sunucusu)

Bunu açık ve detaylı şekilde ücretsiz olarak nerden öğrenebilirim?​
Biz seninle özelden de konuştuk ancak buradan da belirteyim. Ben şahsen yanlışlıkla öğrendim gibi, benim zamanımda kimse bilmezdi eklenti yazmayı bende sırf bu yüzden öğrenmek istedim, yani işin okulunu falan okumadım rastgele oldu eğitim de almadım kitap da okumadım, ancak şuan az çok mümkün olan her tür eklentiyi yazabilirim. İlk yaptığım eklentinin adı "LogcuAmca" idi, saçma sapan bir eklentiydi, amacı config.yml'de var olan yazıyı sadece log olarak konsola göndermekti ama o zamanlar bu çok havalıydı, konsolda senin adın yazıyorsa sen zaten kraldın o kadr değerliydi, tabi ki ilk olduğu için hala bende yeri ayrıdır ve hala her pluginimde Logger'a "logcuamca" adını veririm, nostaji olarak. İstisnasız 8 senedir yüzlerce pluginimde o isim vardır kesinlikle. Şahsen o zamanlar da ingilizcem iyiydi şimdi de zaten mütercim tercümanım ancak arkadaşların da dediği gibi, aradığın bir şeyi türkçe bulma ihtimalin %20 civarında. O zamanlar çok üst düzey bir ingilizcem yoktu ancak yine de bir şeyler yapabiliyordum sırf taklit ederek olsa bile, ki aslında hep deneme yanılma yöntemiyle gittim, o kadar uzun süre kafayı yordum ki istemeden mantığı kavradım, istemeden istediğim şeyleri yapmaya başladım. En ama en büyük önerin ne olur derseniz; kafayı takarsan öyle ya da böyle bir şekilde öğreniyorsun, sadece zaman meselesi. Biz zaten seninle aktif konuşuyoruz ben ne zaman istersen yardımcı olurum biliyorsun

Aslında eskiden yazdığım bir çok yazılı kaynak ve çektiğim bir çok video da mevcut ancak link atamam çünkü farklı bir forumda hepsi, o zamanlar burada değildim, google'a yazarsan çıkacağından eminim

Java kursları birçok platformda birçok kişi tarafından ücretsiz ve türkçe olarak yayınlanıyor fakat bukkit ile ilgili türkçe ve ücretiz detaylı bir kursa hiç denk gelmedim. Senin ilk işin java öğrenmek olmalı, sonrasında ingilizceni konuşturman lazım ayrıca dev.bukkit.org üzerinden bile gitsen öğrenebilirsin bukkit'i ki bundan başka birsürü kaynak var fakat genelde ingilizceler.

Biz seninle özelden de konuştuk ancak buradan da belirteyim. Ben şahsen yanlışlıkla öğrendim gibi, benim zamanımda kimse bilmezdi eklenti yazmayı bende sırf bu yüzden öğrenmek istedim, yani işin okulunu falan okumadım rastgele oldu eğitim de almadım kitap da okumadım, ancak şuan az çok mümkün olan her tür eklentiyi yazabilirim. İlk yaptığım eklentinin adı "LogcuAmca" idi, saçma sapan bir eklentiydi, amacı config.yml'de var olan yazıyı sadece log olarak konsola göndermekti ama o zamanlar bu çok havalıydı, konsolda senin adın yazıyorsa sen zaten kraldın o kadr değerliydi, tabi ki ilk olduğu için hala bende yeri ayrıdır ve hala her pluginimde Logger'a "logcuamca" adını veririm, nostaji olarak. İstisnasız 8 senedir yüzlerce pluginimde o isim vardır kesinlikle. Şahsen o zamanlar da ingilizcem iyiydi şimdi de zaten mütercim tercümanım ancak arkadaşların da dediği gibi, aradığın bir şeyi türkçe bulma ihtimalin %20 civarında. O zamanlar çok üst düzey bir ingilizcem yoktu ancak yine de bir şeyler yapabiliyordum sırf taklit ederek olsa bile, ki aslında hep deneme yanılma yöntemiyle gittim, o kadar uzun süre kafayı yordum ki istemeden mantığı kavradım, istemeden istediğim şeyleri yapmaya başladım. En ama en büyük önerin ne olur derseniz; kafayı takarsan öyle ya da böyle bir şekilde öğreniyorsun, sadece zaman meselesi. Biz zaten seninle aktif konuşuyoruz ben ne zaman istersen yardımcı olurum biliyorsun

Aslında eskiden yazdığım bir çok yazılı kaynak ve çektiğim bir çok video da mevcut ancak link atamam çünkü farklı bir forumda hepsi, o zamanlar burada değildim, google'a yazarsan çıkacağından eminim
Ustam nerde ne zaman bir şey öğrenmek istersem hep sen yardımıma koşuyorsun.Sunucumda ki sorunları
sen olmasaydın %70 ini çözemezdim.Senin hatrın bende çok büyük.Herşey için teşekkür ederim.
Sana ustam dememin sebebide işte budur.Sen benim ustam oldun :) <3

Anlattığın videolara bakıyorum ustam inceliyorum.Bende kafaya koydum yapacağım.İngilizce bilgim %10 %20
kendimce bişeyler yapıcağım.Aynı senin gibi devam ediceğim ustam.​
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Java kursları birçok platformda birçok kişi tarafından ücretsiz ve türkçe olarak yayınlanıyor fakat bukkit ile ilgili türkçe ve ücretiz detaylı bir kursa hiç denk gelmedim. Senin ilk işin java öğrenmek olmalı, sonrasında ingilizceni konuşturman lazım ayrıca dev.bukkit.org üzerinden bile gitsen öğrenebilirsin bukkit'i ki bundan başka birsürü kaynak var fakat genelde ingilizceler.
Yorumunuz için teşekkür ederim.​
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

TheSourceCode birçok konuda iyi olan bir yazılımcı. Birkaç videosuna göz gezdirdim eğer ingilizcen güzelse onun derslerini izleyebilir ve uygulayabilirsin.
İngiliz bir insanı anlayacak kadar iyi değil ingilizcem​
Yukarıda olan bu arkadaşlarında söylemiş olduğu gibi ücretsiz olarak kolay kolay öğrenemezsin ama imkansız da değil. Mesela bizim forumumuz içerisinde Java öğrenebilmen için oldukça ideal ve kullanışlı rehber konuları var ki mutlaka incelemelisin. ( Direkt o Java kategorisine bakmalısın. )
Evet onları gözlemledim fakat 1 2 tane paylaşım yapıp duraklamışlar ve sesli bir şekilde anlatımı dinlemek bence daha çok faydası
olucağına inanıyorum.​
Direk bukkit kütüphanesinden, javayı bilip bilmeden başlarsan hata edersin. İlk java öğrenmelisin. Java öğrenmen için video link bırakayım (Türkçe);

Java yazmak ile plugin yazmak farklımı ? benim bildiğim plugin zaten javadan yazılır ?​

Son düzenleme:
Bukkit kütüphanesini java ile yazarsın ama java bukkitten ibaret değildir, eğer javanın temellerini öğrenmeden bukkiti denersen yapamazsın
Bukkit kütüphanesi dediğiniz nedir 1.Sorum
Javanın kodlamalarıyla,bukkitin kodlamaları farklımıdır ? 2.sorum​

Bukkit kütüphanesi dediğiniz nedir 1.Sorum
Javanın kodlamalarıyla,bukkitin kodlamaları farklımıdır ? 2.sorum​
Bukkit kütüphanesi dediğim şey saf javada bulunmayan ve import org.bukkit... ile projeye eklediğimiz plugin kodlamanızda gerekli olan kaynaklardır, javayla syntaxı kesinlikle farklı değildir fakat yeni methodlar vs. eklendiği için javayı bilmiyorsanız aynı anda öğrenmeniz gereken daha çok şey olacak ve bu da size yük yapacaktır. Temel döngüleri vs. ve syntaxı kavradıktan sonra bukkite girmeniz yararınıza olacaktır.

Bukkit kütüphanesi dediğim şey saf javada bulunmayan ve import org.bukkit... ile projeye eklediğimiz plugin kodlamanızda gerekli olan kaynaklardır, javayla syntaxı kesinlikle farklı değildir fakat yeni methodlar vs. eklendiği için javayı bilmiyorsanız aynı anda öğrenmeniz gereken daha çok şey olacak ve bu da size yük yapacaktır. Temel döngüleri vs. ve syntaxı kavradıktan sonra bukkite girmeniz yararınıza olacaktır.
Yani benim yapmam gerekenler şunlarmı:

1. ADIM : Bukkit Kütüphanesini öğren.
2. ADIM : Java öğren.
3 . ADIM : Plugin yazmaya başla ufaktan.

Böylemi yapiyim ?​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl