Java & GeyserMC ile sunucu açmak mantıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 420
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

astro

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
43
Minecraft
devastro

Discord:

devastro

Merhaba dostlar gün geçtikçe bana göre bedrock kitlesi büyüyor. Son zamanlarda çoğu sunucu sahibi sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığı için yeni bir pazar alanı gibi bir şey oluştu. Bende bir kaç yıllık trende yeni sunucumla birlikte katılmak istiyorum fakat aklımda belli başlı soru kalıpları mevcut. Sizce başlıkta da dediğim gibi Java bir sunucu açıp bedrock desteği vermek ne kadar sağlıklı olur? Potansiyel sorunlar neler olur, ciddi zararlar verir mi?

Sunucum itemsadder destekli, korsan, viaversionlu olacak. Temel araştırmalarım geysermc ile bedrock desteği getirmenin pek sağlıklı olmayacağı kanısında. Tecrübeli olanlar neler düşünüyor?

Kaynak kullanımı harici bir kaybınız olmaz. Aşırı texturepackli bir sunucusuysanız bunları geysere geçirmeniz gerekli ve gerçekten çok uğraştırıcı bir şey. Ondan dolayı texturepackli birçok sunucu geyser eklemez. Ufak tefek bir texturepackiniz varsa bir sorun olmaz. Oyuncu gözünden girip sunucunuzun nasıl göründüğüne bi' bakın, yeterli.

Kaynak kullanımı harici bir kaybınız olmaz. Aşırı texturepackli bir sunucusuysanız bunları geysere geçirmeniz gerekli ve gerçekten çok uğraştırıcı bir şey. Ondan dolayı texturepackli birçok sunucu geyser eklemez. Ufak tefek bir texturepackiniz varsa bir sorun olmaz. Oyuncu gözünden girip sunucunuzun nasıl göründüğüne bi' bakın, yeterli.
Sunucumu ryzen işlemcili 64 veya 128 dedicated makinede açacağım. Dedicated içinde sadece Survival ve Skyblock oyun modu olacak. BBB üzerinden bayağı bir menü tasarımı, konfigürasyon dosyaları vs. alımı gerçekleştirdik. Uğraştırması problem değil sadece sunucuya zarar vermez değil mi kaynak kullanımı dışında? Ayrıca sunucuda itemsadder destekli modeller ve model engine ile yapılmış bosslar da olacak.

Diğer uyumsuzluk sorunlarını zaten çözülüyorsa hallederiz.

Merhaba dostlar gün geçtikçe bana göre bedrock kitlesi büyüyor. Son zamanlarda çoğu sunucu sahibi sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığı için yeni bir pazar alanı gibi bir şey oluştu. Bende bir kaç yıllık trende yeni sunucumla birlikte katılmak istiyorum fakat aklımda belli başlı soru kalıpları mevcut. Sizce başlıkta da dediğim gibi Java bir sunucu açıp bedrock desteği vermek ne kadar sağlıklı olur? Potansiyel sorunlar neler olur, ciddi zararlar verir mi?

Sunucum itemsadder destekli, korsan, viaversionlu olacak. Temel araştırmalarım geysermc ile bedrock desteği getirmenin pek sağlıklı olmayacağı kanısında. Tecrübeli olanlar neler düşünüyor?
Bedrockda çok fazla hile bulunuyor. Bunu engellemek için Bedrock destekli bir hile koruması kullanmanız gerekiyor. Bedrock ile crash atıldığını duydum ama ne kadar gerçek hiçbir fikrim yok. Kaynak paketi için oyuncularınıza Pojav Launcher kullanmasını önerebilirsiniz. Onda kaynak paketi yükleniyor diye hatırlıyorum.

Sunucumu ryzen işlemcili 64 veya 128 dedicated makinede açacağım. Dedicated içinde sadece Survival ve Skyblock oyun modu olacak. BBB üzerinden bayağı bir menü tasarımı, konfigürasyon dosyaları vs. alımı gerçekleştirdik. Uğraştırması problem değil sadece sunucuya zarar vermez değil mi kaynak kullanımı dışında? Ayrıca sunucuda itemsadder destekli modeller ve model engine ile yapılmış bosslar da olacak.

Diğer uyumsuzluk sorunlarını zaten çözülüyorsa hallederiz.
Javadaki herşeyi bedrocka dönüştürwmwzsiniz. Kısıtlamalar var

Aslında bende böyle bir sunucu açmayı düşünüyordum. ancak texture pack büyük sorun yaratıyor. Hatta skinler bile sorun oluyodu die hatırlıyodum echo pets eklentisini kullanayım dedim skinli kafalar gözükmüyodu bu tarz sorunlar oluyor.

Kafa olayının çözümünü bulamadım ancak texture pack ve menüler konusunda şu tarz bir çözüm var.
Bedrock için ayrı menüler yapıcaksın. menü boyutları fln farklı olduğu için daha uygun menü düzenleri yapıp sunucuya girerken oyuncunun javadan mı bedrockdan mı girdiğini ayarlıycaksın ve ona göre menüler açılcak bunu skript ile yapabilirsin. örnek warp yazdığında eğer oyuncu javadan giriyosa normal warp menüsü açıcak bedrock ise bedrock warp menüsünü açıcak.
Kaynak paketine gelirsek cidden büyük sıkıntı dönüştürmesi büyük dert. eğer dönüşümü başarı ile yaparsan sorunlar çözülmüş olur.

arkadaşın dediği gibi pojavlauncer bu sorunların hepsini çözüyo hatta menü sorunları bile olmuyor ancak onuda iphone kullananlar indiremediği için sadece android kullanıcıları gelebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl