Rehber İyi Bir Sunucu Yönetimi Nasıl Sağlanır?(nasıl prof. olunur)

Part 2 gelsin mi?

• evet

Oy: 2 66,7%
  • hayır

Oy: 1 33,3%

• Kullanılan toplam oy
    3
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ISquzy

FORUM bizim PREMİUM kira.
Elmaslar
65
Minecraft
ISweys
Herkese merhabalar uzun bir aradan sonra ilk defa bir konuyla karşınızda olucam.
Açıkçası önemli gördüğüm bir konu olmasa Emin olun ki yazma ihtiyacı duymazdım.
Ben bu konuyu dallara ayırmaya karar verdim(daha anlaşılabilir olması için)

9e877ef1fbbb4a7557bd293f0f4dd2fd940131c27edb7e19582836516cb1dcb5f885358d064149a9da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd807093505e27e9905699f17d067103f8d2e50.png

1. Özel Bir Yönetim Ekibi Olmalı

Her zaman asıl sözü söyleyen tek kişi yerine tek bir ekip olmalı!

2. Rehber Alımı

ilk rehberler her zaman arkaşınız olsun,çünkü sunucu gelişiminde rehberliklerini daha iyi yerine getireceklerdir.Sonralarında ise zaten sunucu içinde en iyi rehberlik yapanı herkese yardım edeni seçersiniz yüksek ihtimal.

3. Ortak Kavgası

Eğer aranızda kavgalar çıkacaksa bu sunucuyu olumsuz etkiler ve emin olun ki büyük bir - olur.

4. Çekirdek Oyuncu Kitlesi

Eğer serverınız başarılıysa zaten oynanmaya başlıyacaktır.
(arkadaşlarımızı lütfen çekirdek oyuncudan saymayalım)

5. İyi Bir Ekip Oluşturma

- kurucular(*)
-admin(*)
- mod (ban,mute, vs.)
- builder (build permleri)
- pluginer(özel bir pluginerınızın olması en büyük artıdır)
- skripter(bu isteğe bağlıdır ancak olursa daha iyi)
- çekirdek kitle ( en az 7 kişi çekirdek oyuncu varsa server az da olsa moral olur)
- oyuncular

Konum Bu kadardı.
Not: Asla çekirdek kitle ile normal oyuncular arasında ayrım yapmayın, adaletli olmaya özen gösterin.

Bazı Çaylaklar Var Ama İdare Eder @IrfanDmn ;)

Bu tarz konu ilk defa görüyorum beğendim ama bir şeye katılmıyorum o da bu "Eğer serverınız başarılıysa zaten oynanmaya başlıyacaktır." kalitesiz sunucular iyi bir reklamla güzel bir yere gelebiliyor çoğu tanıdığım kaliteli sunucu oyuncu olmamasından dolayı kapanıyor minecraft serverlarının genel bir sorunu bu.

Bu tarz konu ilk defa görüyorum beğendim ama bir şeye katılmıyorum o da bu "Eğer serverınız başarılıysa zaten oynanmaya başlıyacaktır." kalitesiz sunucular iyi bir reklamla güzel bir yere gelebiliyor çoğu tanıdığım kaliteli sunucu oyuncu olmamasından dolayı kapanıyor minecraft serverlarının genel bir sorunu bu.

aslında haklısın,ancak sosyal medya gibi bir çok taktiği kaliteli serverlar da kullanırsa başarılı olcaklarından yanayım.

Hazırcı derken daha iyileri için elinden geleni yapıyorsun fakat ulaşamayınca yapanlardan rica ediyorsun. Ben bir özellik için 2- 3 ay araştırma yapmıştım zamanında
Haklısın Bro, Ama Araştırma'da Olumlu Sonuç Olunca, Değiyor Yaptığın İş, Kalite İçin Yapmak Zorundasın.

Hocam bunun benzeri bir konu açıcaktım şimdi bu konuyu görünce benim gibi düşünenler olduğu gördüm sevindim.
Diğer konumu açınca etiketten görürsün "Server açarken dikkat edilmesi gerek özellikler/Serverda neler olmalı"

Diğer konumu açınca etiketten görürsün "Server açarken dikkat edilmesi gerek özellikler/Serverda neler olmalı"
ztn bu konuyla aynı olacağını düşünüyorum ama beklemedeyim.Sonuçta elbet eksiklerim vardır

Eğer bir oyuncu bir yanlış yaptıysa gerekli işlemi uygulamadan önce sebebi sorulduğunda kendisine kanıt olarak gösterilebilinecek bir video veya ekran görüntüsü almanız şarttır.

ayriyetten yetkili kadronun bunada rehberlerde dahil oyunculara Resmi konuşması gerekli ve zorunludur , ve hitab etme şekillerine dikkat etmeliler. örneğin kardeşim oğlum veya lan... tarzında hitab edemezler. Efendim , Bay , bayan , hanım , bey şeklinde hitab etmeleri zorunludur. bunu uygulamıyan gerekirse Sunucu ortağım olsun gerekirse ben admın iken kurucu olsun. bi rehbere yapılması gerekeni her türlü yetkiliye eşit şekilde uygularım. Gayet katı kurallarım vardır. 7 yıldır adminlik yapıyorum , ve bunlara uymadığı için çok "kurucu" adı altında olupta hiçbir işe yaramıyan insan banladım

bahsettiğim kurucu türü sunucu sahibinin en yakın arkadaşı vb kişilerdir. zaten kaliteli bi sunucunun sahibi kaliteli birisi olur dolayısıyla adminleri ve diğer ekip üyeleride kaliteli olur.

herneyse... uzatmiyim fazla zaten bunları türkiyede uygulıyabilen yok ancak kendi sunucumuzda uygulatıyorum zaten zorundalarda.

ve bunu niye yazdım bi fikrim yok

Eğer bir oyuncu bir yanlış yaptıysa gerekli işlemi uygulamadan önce sebebi sorulduğunda kendisine kanıt olarak gösterilebilinecek bir video veya ekran görüntüsü almanız şarttır.

ayriyetten yetkili kadronun bunada rehberlerde dahil oyunculara Resmi konuşması gerekli ve zorunludur , ve hitab etme şekillerine dikkat etmeliler. örneğin kardeşim oğlum veya lan... tarzında hitab edemezler. Efendim , Bay , bayan , hanım , bey şeklinde hitab etmeleri zorunludur. bunu uygulamıyan gerekirse Sunucu ortağım olsun gerekirse ben admın iken kurucu olsun. bi rehbere yapılması gerekeni her türlü yetkiliye eşit şekilde uygularım. Gayet katı kurallarım vardır. 7 yıldır adminlik yapıyorum , ve bunlara uymadığı için çok "kurucu" adı altında olupta hiçbir işe yaramıyan insan banladım

bahsettiğim kurucu türü sunucu sahibinin en yakın arkadaşı vb kişilerdir. zaten kaliteli bi sunucunun sahibi kaliteli birisi olur dolayısıyla adminleri ve diğer ekip üyeleride kaliteli olur.

herneyse... uzatmiyim fazla zaten bunları türkiyede uygulıyabilen yok ancak kendi sunucumuzda uygulatıyorum zaten zorundalarda.

ve bunu niye yazdım bi fikrim yok
açıkcası ilk başlarını okurken ney dediğini anlamadım ancak son dediğine katılmıyorum.Bu dediklerini uygulayan bayağı server var.Mesela ben kendi serverım da herhangi bir yetkili gırgır şamata yaparsa yetkisini alıyorum. lan olum vb. şeyleride yazımını skriptlerle yasakladım.Gayet düzgün ve kaliteli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl