İyi bir kariyer yapmak için sizce okul önemli midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jMars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 812
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jMars

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Premium
Elmaslar
47

Discord:

canclkl

Guiness Rekorlar kitabında kendine yer bulmayı becerebilen Steve Jobs (Apple Yöneticisi), Mark Zuckerberg (Facebook Kurucusu), Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birini kuran bilgisayar programcısı ve girişimci Bill Gates, Dünyanın en yenilikçi ve en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Dell’in başkanı ve CEO’su olan Michael Dell bu isimler üniversite'den mezun olmayan -okulu bırakan- bazı şirket yöneticileri.

Bence iyi bir kariyer oluşturmak için okulun pek de bir önemi yok. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Guiness Rekorlar kitabında kendine yer bulmayı becerebilen Steve Jobs (Apple Yöneticisi), Mark Zuckerberg (Facebook Kurucusu), Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birini kuran bilgisayar programcısı ve girişimci Bill Gates, Dünyanın en yenilikçi ve en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Dell’in başkanı ve CEO’su olan Michael Dell bu isimler üniversite'den mezun olmayan -okulu bırakan- bazı şirket yöneticileri.

Bence iyi bir kariyer oluşturmak için okulun pek de bir önemi yok. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kendini eğitebiliyorsan ve sürekli geliştirebiliyorsan tabiki okulun bir önemi yok ancak sen kendini geliştiremeyecek biriysen tabiki iyi bir kariyer için iyi bir okul şart çünkü sen öğrenemiyorsun birinin sana öğretmesi gerekiyor. Burada saydığın insanların hepside zaten kendi imkanlarıyla öğrenmiş kendini geliştirmiş insanlar.

Okulun önemi çoktur. elrean'ın bunun üzerine yorumu vardır. gayet de altına imza atılır. okuyun. üniversiteye gidin. deve kuşu gibi kafanızı gömüp ders çalışmayın. sosyalleşin, sosyal gruplara katılın. müzik yapmayı deneyin. spor klubüne katılın. benim gibi yapmayın. :) çocukluğunuzun ve gençliğinizin farkında olun ve yapılabilinecek tüm ahmaklıkları yapın. en fazla kimisine pişman olursunuz, kimisi de hatıra kalır. (gidin illegal bir şey yapın demiyorum.) Ama kesinlikle okuyun. okullarda öğretilenler işinize yarıyor.! ben bu matematiği nerde kullanacağım demeyin. ilerde yazılım sektörüne girmek istiyosunuz.! ve öyle baka kalıyorsunuz sonra cırpınmalar v.s. yani öğretilen herşey önemli değil. ama verilen bilgilerin hepsi değerlidir. Ne olduğunuz, ne olmak istediğiniz ve ne olacağınız öğrendiklerinizin kıymetini belirler.
sözü kalıp olarak çevirisini alıp anlamayın lütfen; yemek buldun ye, dayak buldun kaç.!! :)

Malsanız, disiplinli değilseniz okula gidin, bozuk arabayı calıştırır okul ama ucan ucağıda yere düzlüğe indirir, bunda ki en büyük olay realist olmak,

Bence de okul çok önemli değil okumak tamamen zaman kaybıdır okula harcadığın zaman içerisinde bir konuda ustalaşarak oradan güzel paralar kazanabilirsiniz tabii kariyer derken sadece para da önemli değil sevdiğiniz işi de yapmak önemli ancak bu işi yapabilmek için ille de okumanıza gerek yok örneğin yazılım ile alakalı çalışmak isterseniz dilleri öğrenip evde halledebilirsiniz bu işi.

Elon Musk en iyi örneği

Okumak zaman kaybıdır benim için ilk başta okuma yazma ve toplama çıkarma gibi basit işlemli sorular öğretilip geri kalanını öğrenmek isteğe bağlı olmalı okulda öğrenilen her şey hiç bir işimize yaramayacak değil yarar fakat okuyup napıcaksın biyerde çalışıp paranı biriktirip Türkiyeden uzak bir yere yerleş ve orada yaşa yaşadıkca o ülkenin diline odaklanacaksın ve öğreneceksin mesela Amerikada ingilizce gerekiyor bunun içinde okumaya gerek yok bir bilgisayar veya telefon alıp oradan hem ihtiyaçlarını kolaylaştırıp hemde ingilizcenin ana kelimelerini öğrenip gerisini doğal haline bırakabilirsin bi zamandan sonra o dili her yerde gördükçe ezberinde kalacaktır zaten 2 , 3 yıl gerekiyor, okumak gerçekten acayip büyük bir zaman kaybı bana göre, hele ailelerin o zorlaması ve sadece okuyarak hayatta kalabileceğimizi anlatmaları insanı çok bunuyor ve sıkıyor. Bana göre okumakla değil en doğru olan şey çalışarak başka ülkeye kaçmak daha mantıklı, kolay olmayabilir başka ülkeye kaçmak fakat emin olun okumak daha zor en azından başka ülkeye gitmek istersin fakat okumak istemeyen birisi zorla okutulunca normal olduğundan 10 kat daha zor öğreniyor kısaca küçük veya büyük seni yormayacak ve güzel gelirli bir işte kendini sık ve biraz çalışıp düzgün para kazandıktan sonra başka ülkeye yerleş ve orada yaşamını sürdür bu senin için daha iyi olacaktır ve en doğru karar budur ne olursa olsun başka ülkede yaşamak ve evde bişeyler öğrenmek okumaktan 1000 kat daha iyidir.

Okul bence zaman kaybı, kendini geliştirerek çok daha iyi yerlere gelebilirsin

Eğitim sisteminin ve okulun, kariyer başarısını etkileyen birçok faktörden sadece biri olduğunu söyleyebilirim. Okul, bir kişinin genel yeteneklerini geliştirme, belirli becerileri öğrenme ve akademik bilgiyi edinme fırsatı sunar. Ancak kariyer başarısını etkileyen faktörler arasında yalnızca okul eğitimi değil, kişinin tutkusu, motivasyonu, yetenekleri, deneyimleri ve kişisel özellikleri gibi birçok unsur da bulunmaktadır.

Okul olmasada kendi kariyerini yapabilirsin fakat diplomanın da büyük bir katkıda bulunacağını düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl