Çözüldü itemsaddersiz texture eklemek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ellegans

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
50
Minecraft
Ellegans

Discord:

ellegans.

merhaba bazı yerlerde görmüştüm itemsadder olmadan özel eşyalar ekliyolardı ama herhangi bir item eksilmeyecek mesela demir yerine ekliyeceğim ama demir hala daha duracak gibi

oraxen falandır

Itemsadder'ın sadece işleri kolaylaştırdığını unutma. Bütün işi texturepack yapıyor. Yani sadece texturepack kullanarak çoğu şeyi yapabilirsiniz, oyunculara texturepack göndermek için server.properties resource-pack= kısmına link bırakıyorsunuz ve oyunculara texturepack gönderiliyor. İsterseniz eklentiler ile oyunculara texturepack gönderebilirsiniz, mesela Skript.

Eşyalara özel görünümü nasıl vereceğinizi bilmiyorsanız lütfen belirtin.

İyi forumlar <3

Yapmak istediğiniz şey son sürümlerde entity display ile yapılıyor ama çokça mesai harcamalısınız

Itemsadder'ın sadece işleri kolaylaştırdığını unutma. Bütün işi texturepack yapıyor. Yani sadece texturepack kullanarak çoğu şeyi yapabilirsiniz, oyunculara texturepack göndermek için server.properties resource-pack= kısmına link bırakıyorsunuz ve oyunculara texturepack gönderiliyor. İsterseniz eklentiler ile oyunculara texturepack gönderebilirsiniz, mesela Skript.

Eşyalara özel görünümü nasıl vereceğinizi bilmiyorsanız lütfen belirtin.

İyi forumlar <3
Ben 3d texture yapmayi bilmiyorum bide sadece Bi itemin yerine texture ekleyebiliyorum herhangi Bi itemin görünümünü değiştirmeden yapmayi bilmiyorum

Ben 3d texture yapmayi bilmiyorum bide sadece Bi itemin yerine texture ekleyebiliyorum herhangi Bi itemin görünümünü değiştirmeden yapmayi bilmiyorum

İnternetten örnek custom sword, items vb. gibi CustomModelData destekleyen bir texturepack indirin. Texturepack'i indirip, kullanmaya başladıktan sonra oyuna girin ve şu komutu kullanın:

/give @p diamond_sword{CustomModelData: x}

x yazdığım yer model numarası olacaktır.

Örnek model belirleme:

Kod:
{

"parent": "item/handheld",

"textures": {

"layer0": "item/diamond_sword"

},

"overrides": [

{ "predicate": { "custom_model_data": 999}, "model": "item/diamond_sword/999" }]}

Bu elmas kılıç için bir model belirliyor, seçtiğimiz model numarası 999. Bu kısaca bir ID'dir. Her eşya için özel bir ID oluşturmanıza olanak tanır.

/give @p diamond_sword{CustomModelData:999}

ÖRNEK
Aşağıda verdiğim texturepack'i indirin ve şu komutları uygulayın:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Amaryl: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520001}
Zavaryl: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520002}
Royal Spear: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520003}
Proclarian Dagger: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520004}
Tz'Tokil: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520005}
Nerrixus: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520006}
Balance Katana: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520007}
Adamantine Sword: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1180041}
Adamantine Battleaxe: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1180046}
Mithril Sword: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1190049}
Mithril Battleaxe: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1190054}

Sorun çözüldüyse kilitlenebilir!

İnternetten örnek custom sword, items vb. gibi CustomModelData destekleyen bir texturepack indirin. Texturepack'i indirip, kullanmaya başladıktan sonra oyuna girin ve şu komutu kullanın:

/give @p diamond_sword{CustomModelData: x}

x yazdığım yer model numarası olacaktır.

Örnek model belirleme:

Kod:
{

"parent": "item/handheld",

"textures": {

"layer0": "item/diamond_sword"

},

"overrides": [

{ "predicate": { "custom_model_data": 999}, "model": "item/diamond_sword/999" }]}

Bu elmas kılıç için bir model belirliyor, seçtiğimiz model numarası 999. Bu kısaca bir ID'dir. Her eşya için özel bir ID oluşturmanıza olanak tanır.

/give @p diamond_sword{CustomModelData:999}

ÖRNEK
Aşağıda verdiğim texturepack'i indirin ve şu komutları uygulayın:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Amaryl: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520001}
Zavaryl: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520002}
Royal Spear: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520003}
Proclarian Dagger: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520004}
Tz'Tokil: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520005}
Nerrixus: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520006}
Balance Katana: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:5520007}
Adamantine Sword: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1180041}
Adamantine Battleaxe: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1180046}
Mithril Sword: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1190049}
Mithril Battleaxe: /give @p minecraft:diamond_sword{CustomModelData:1190054}
bununla menü vs. de ekleyebiliyormuyuz

Bu konuda çok çalışmış biri olarak yazıyorum. İtemsadder, oraxen vb. doku paketi ile oluşturdukları her özelliği, kendinde doku paketi oluşturarak yapabilirsin. Arkadaşların dediği gibi menü, rütbeler, özel bloklar, hareketli ve rengarenk yazılar, animasyonlar, fontlar vesaire eklentisiz sadece doku paketi ile yapmak mümkün.

Ben bunları ilk çıktığında elle yapıyordum. Örneğin bir menüyü boyutları yüksekliği vesaire oyun menüsünün üstüne gelecek şekilde ayarlayacak değerleri buluyor ve bu değerlere göre de yerleştiriyordum ama bu çok vaktimi alıyordu.

Şuanda ise bunu eklentiler ve hazır yapılandırmalarla yapmak oldukça kolay. Ben şuan eklenti kullanarak doku paketini oluşturuyorum. İstediğim öğeleri hızlı ve çok rahat bir biçimde ekleyebiliyorum.

Demeye çalıştığım ciddi anlamda bir doku geliştiricisi değilsen(olsan da yine tavsiye ediyorum) yani sadece menüler bloklar vesaire basit düzeyde özellikler ekleyeceksen eklenti kullanmanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Yine de eklenti kullansan da doku paketi hakkında temel bilgileri bilmen gerekiyor. Örneğin bir sembol(veya glif) için oluşturabileceğin varsayılan* resim boyutu 256x256'yı aşamaz. Mesela menü yaptın bu menü varsayılan* olarak en fazla 256x256 boyutunda olabilir. Bu eklentili eklentisiz doku paketinin özelliğinden kaynaklı bir durum. (Burada demek istediğimi çok anlamamış olabilirsin ama doku paketinin nasıl yapıldığını anlarsan demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl