Çözüldü Itemsadder yeni eklenilen fotoğraflar gözükmüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

portakalnetwork

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
19
Merhaba, Itemsadder 4.0.15 versiyonunu kullanıyorum. Rol boyutları 1024x256, 256x256 olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ancak oyun içerisinde içi boş beyaz bir dikdörtgen olarak gözüküyor. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

1770288071266.webp

info:
namespace: example
font_images:
destek:
permission: "portakal.example"
show_in_gui: true
suggest_in_command: false
path: "font/destek.png"
scale_ratio: 32
y_position: 8
1770288149125.webp

Moderatör tarafından düzenlendi:
Merhaba, iareload iazip komutlarını kullandıktan sonra log iletin.

Ekli dosyalar

destek.png görselinin boyutları nedir ? Paylaşmanız mümkün mü ? Biçiminin bozulmaması için ek olarak ekleyin.

destek.png görselinin boyutları nedir ? Paylaşmanız mümkün mü ? Biçiminin bozulmaması için ek olarak ekleyin.
Tabii ki görselleri 256x veya 1024x olarak gözükecek şekilde ayarlamanın oyunun algılayabilmesi adına doğru bir tercih olduğunu düşünerek bu şekilde minimum olarak 256x belirledim 2 nin kuvveti olması gerekiyormuş çözünürlük için öyle bir bilgi okudum wikide.

Ekli dosyalar

• destek.webp
    destek.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 18
  • destek_ikon.webp
    destek_ikon.webp
    1,4 KB · Görüntüleme: 16
Tabii ki görselleri 256x veya 1024x olarak gözükecek şekilde ayarlamanın oyunun algılayabilmesi adına doğru bir tercih olduğunu düşünerek bu şekilde minimum olarak 256x belirledim 2 nin kuvveti olması gerekiyormuş çözünürlük için öyle bir bilgi okudum wikide.
Bahsettiğiniz olay mipmap ile alakalı ve evet tek sayı kullanmamınız gerekiyor örneğin bir tasarım 15x15 olduysa onu 16x16 olarak boyutlandırın 1px boşluk bırakın. Aksi taktirde sunucunuzda bu şekilde bozulmalar oluşacaktır, mipmap sorununu tespit etmek ve çözmek adına yakında bir konu oluşturacağım.

1770290167837.webp

Asıl sorunumuza gelecek olursak tank tasarımı için 1024x256 kullanmak tamamen saçmalık;
- Boş yere faza alan kaplar.
- Pixel-art tasarım olduğu için küçük boyut da olsa tasarımda değişim olmaz.
- Bir görseli olduğu gibi yansıtmak var, yani 16px bir rütbe tasarımını direk göstermek var birde 1024x256 boyutundaki görseli 16px boyutuna küçültüp göstermek var.

Bu sebeple yanlış düşünmüşsünüz, rütbe tasarımlarınızı 16px'e düşürün. Genel olarak boyutlandırmada da 256x üzerine çıkmayın. Eğer 1024px boyutunda görsel eklemek isterseniz şu şekilde parçalara bölerek yapabilirsiniz:

1770290518668.webp

Yanlış anlamamı düzelttiğin için teşekkür ederim yeni mantık ile düzenlediğimde gayet iyi çalışıyor.
Bahsettiğiniz olay mipmap ile alakalı ve evet tek sayı kullanmamınız gerekiyor örneğin bir tasarım 15x15 olduysa onu 16x16 olarak boyutlandırın 1px boşluk bırakın. Aksi taktirde sunucunuzda bu şekilde bozulmalar oluşacaktır, mipmap sorununu tespit etmek ve çözmek adına yakında bir konu oluşturacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 279948

Asıl sorunumuza gelecek olursak tank tasarımı için 1024x256 kullanmak tamamen saçmalık;
- Boş yere faza alan kaplar.
- Pixel-art tasarım olduğu için küçük boyut da olsa tasarımda değişim olmaz.
- Bir görseli olduğu gibi yansıtmak var, yani 16px bir rütbe tasarımını direk göstermek var birde 1024x256 boyutundaki görseli 16px boyutuna küçültüp göstermek var.

Bu sebeple yanlış düşünmüşsünüz, rütbe tasarımlarınızı 16px'e düşürün. Genel olarak boyutlandırmada da 256x üzerine çıkmayın. Eğer 1024px boyutunda görsel eklemek isterseniz şu şekilde parçalara bölerek yapabilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 279949

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl