IPhone 8 Tamam, iPhone X’i de Gördük, Peki iPhone 9’a Ne Oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HamzaEser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 586
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HamzaEser

1881 - 193∞
Hosting Görevlisi
Elmaslar
214

Discord:

hamzaeser

va35bm.png

Apple iPhone serisinin 10. yılında, ikisi 8. nesil ve biri X modeli olmak üzere 3 yeni modelle geldi. iPhone X, tanıtım sırasında iPhone 10 olarak lanse edildi. Peki bunun bir sırası yok muydu? Eğer varsa iPhone 9 nereye gitti?

Apple, 10. yıla özel çıkarttığı iPhone X'i "iPhone Ten" olarak telaffuz etti. iPhone 9 modelleri isimleri hariç iPhone 7S olsalar da 8. nesil olarak resmiyet kazandılar. Biraz geriye alıp baştan sayalım: iPhone 7, 8, 9, 10 (X)... Peki 9? Yazıyla “dokuz” taze bitti. Neden mi? Gelin anlatalım.

Apple'ın her yeni modelini geliştirip bir yıl kadar sonra S takısıyla piyasaya sunmsına alıştık. Örneğin iPhone 6 yerine 6S daha az sorun çıkartan bir cihaz. Nitekim S serisinin farklı adlandırılmasının sebebi de bu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 7 ve 7 Plus gerçekten de çok iyi satış rakamları elde etti. Durum böyle olunca hepimiz Apple’ın 7S ve 7S Plus adında yükseltilmiş iki yeni model tanıtmasını bekledik. Adettendi ve Apple geleneklerine sahip çıkan bir firmaydı fakat öyle olmadı, en azından isimler konusunda.

https://www.*/images/editor/default/0001/27/c6fef2366f731fe4893c73d277c5370ac7b2df29.jpeg

Tasarım açısından iPhone 7 çizgilerine sahip iPhone 8 ve 8 Plus gördük. Bu cihazlar, sanki 7S ve 7S Plus olarak tasarlanmış ve 8. nesil olarak piyasaya sürülmüştü. Çünkü rekabet vardı ve Samsung, 6 ay önce 8. nesil Galaxy S’i piyasaya sürmüştü bile. Böyle bir ortamda 7S ve 7 Plus’ın Galaxy S8 ile imaj kavgasına girmesi beklenemezdi. Apple, isimden kaybediyordu ve önce bunu düzeltti.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

iPhone X, adının gerçekten X olmasına rağmen 10 olarak çağırıldı. Bunun bir çok sebebi vardı: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi serinin 10. yılıydı, bu cihaz iPhone 8’den üstündü ve yepyeni bir akıllı telefon çağını temsil ediyordu, Apple’ın gözünden tabii. Ancak işin içinde gene rakabet dahil oldu. iPhone X önümüzdeki yıl çıkması beklenen Galaxy S9’dan da üstün olmalıydı. En azında Apple, model isimleriyle bu imaji sağlamlaştırmalı ve sıradaki modellere yoğunlaşmalıydı.

Bundan sonra bir iPhone Y görme ihtimalimiz yok denecek kadar az ve artık bazı insanların, karnı 7S ve 7S Plus’ı iPhone 8 olarak yutmak için tok. Bu numaralar eskimeden pazardan alabileceğini almak isteyen Apple, böylece iPhone 9’u da arada kaynatmış oldu. Geçmiş olsun.

boşverin en iyisi iphone 8 :d

Yazını çok rastgele yazdığını düşünüyorum. "iPhone 9 neden yok?" başlığını gördüğüm zaman iPhone SE 2 için bilgiler toplayıp onu paylaştığını düşünmüştüm. Apple geleneklerine sahip mi çıkıyor? AirPods 1, 2'deki tasarımın 3. kulaklığıyla alakası yok. iPhone 5'ten sonra keskin çerçeveler kalktı, daha yumuşak bir tasarımla 6'yı çıkardılar. Ardından 5'e benzer bir çerçeveyle SE'yi çıkardılar. XR ve X'ten sonra tasarımdaki tek benzerlik arkadaki Apple logosu oldu. Kasanın altındaki yazısı da aynı diyemiyorum çünkü onu da 11'de kaldırdılar.

Neden X'i 10 diye telaffuz ediyorlar:
1I
2II
3III
4IV
5V
6VI
7VII
8VIII
9IX
10X

iPhone Y? :D Eline sağlık konuya yine de uğraşılmış.

Yazını çok rastgele yazdığını düşünüyorum. "iPhone 9 neden yok?" başlığını gördüğüm zaman iPhone SE 2 için bilgiler toplayıp onu paylaştığını düşünmüştüm. Apple geleneklerine sahip mi çıkıyor? AirPods 1, 2'deki tasarımın 3. kulaklığıyla alakası yok. iPhone 5'ten sonra keskin çerçeveler kalktı, daha yumuşak bir tasarımla 6'yı çıkardılar. Ardından 5'e benzer bir çerçeveyle SE'yi çıkardılar. XR ve X'ten sonra tasarımdaki tek benzerlik arkadaki Apple logosu oldu. Kasanın altındaki yazısı da aynı diyemiyorum çünkü onu da 11'de kaldırdılar.

Neden X'i 10 diye telaffuz ediyorlar:
1I
2II
3III
4IV
5V
6VI
7VII
8VIII
9IX
10X

iPhone Y? :D Eline sağlık konuya yine de uğraşılmış.
Arkadaş Applenin Developeri Çıktı Gençler Dağılın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl