Sol Reklam
Sağ Reklam

Impulse Roleplay | SA-MP | www.impulserpg.com

Burakcan

Web Developer
Emektar

Discord:

matta#7310

Katılım
3 Mayıs 2016
Mesajlar
218
Elmaslar
716
Puanlar
14.520
Minecraft
matta76
deneme3.png

Önsöz
Impulse Role Play Gaming olarak, San Andreas Multiplayer platformunda oyuncu odaklılı prensibi üzerinde hizmet eden, platformu iyi tanıyan, oyuncuların beklentilerini bilen ve yeni beklentiler tanımlayıp, bunların en üst düzeyde tatminini hedefleyen, yaratıcı insan gücüne sahip ve bu doğrultuda teknolojiyi iyi kullanan, güvenilir, oyun değer zinciri alanlarında verimli hizmet sunmayı hedefleyen bir oyun sunucusudur.​

Stratejimiz olarakta üç stratejiyi benimsemekteyiz: BÜYÜK OL - YARATICI OL - YAKIN OL.

BÜYÜK OL diyerek; Impulse Role Play'in SA:MP platformunda değer zinciri alanlarında; sistematik, verimli ve oyuncu-yetkili gelişimini,​

YAKIN OL diyerek; Başta oyuncularımız olmak üzere tüm takipçilerimizin beklentilerini anlayıp, onlarla olan ilişkilerimizi en hızlı şekilde beklentilerinin üzerinde mükemmel bir seviyeye taşımayı; oyun sunucusu olarak mükemmelliğe ulaşmayı sağlayacak önlemlerin alınması için etkin sistemlerin kurulmasını ve bu şekilde, oyuncu ve yetkili durumunun çok yakından izlenip analiz edilmesini,​

YARATICI OL diyerek; sunucu geliştirme, oyun hizmeti, rol konsepti açısından katılımcı bir anlayışla sürekli olarak yeniliklerle platformda farklılık ve rekabet avantajı yaratmayı; süreç iyileştirmeleri için katılımcılık ve ekip çalışması ile işleri "daha yalın, daha hızlı, daha eğlenceli" yapacak önlemleri ve yöntemleri geliştirmeyi temel stratejilerimiz olarak belirlemiş bulunmaktayız.​

Ödün vermediğimiz oyuncu memnuniyeti odaklı dinamik ve yakın hizmet anlayışımızla stratejimiz, oyuncularımıza değerli olduklarını hissettirip, her türlü istek ve ihtiyaçlarına en üst düzeyde ilgi göstererek, kaliteli ve yaratıcı hizmet sunacağız.​

Gelmişmiş sistemlerimiz ile rol zevkinin dibine hepbirlikte vuracağınız, kafanızda canlandırdıklarınızı sistemlerinizin desteğiyle hayata geçirebileceğiniz bir rol ortamı oluşturarak, yaşanmamış hayatlar mottosuyla yaşayacağınız ve 900'den fazla skin ile istediğiniz karakteri yaratabilir, market entegrasyounumuz ile karakterinizi, mülklerinizi özelleştirebilirsiniz. Haftalık periyotlar ile planlanan etkinliklerimizde yer alabilirsiniz.​
Unutmayın, başarı tesadüf değildir.
:helal:

deneme3.png


İnternet Sitesi: https://www.impulserpg.com/
SA-MP Giriş IP: Belirlenmedi
SA-MP Sürüm: 0.3DL-R1
Versiyon: V1.2

____________________________________________________________________________

Sunucuda Yer Alan Bazı Sistemler
  1. Telefon Sistemi
    İçerikler
    1. Tanıtım
    1.1 Satış Noktası
    1.2 Telefon Paneli
    2. Komutlar

    Telefon sistemi ile sunucu içerisinde diğer oyuncularla iletişime geçmekte kolaylık sağlanması amaçlanmıştır. Bu sistem ile rollerinizde diğer kişilerle iletişime geçebilirsiniz.
    samp-telefon-sistemi3.png

    1.1 Satış Noktası

    Sunucu içerisinde işyeri türü market olan tüm işyerlerinden telefon satın alabilirsiniz. İlk 7/24 market Unity Station bölgesinde bulunmaktadır, bu bölgede bulunan marketten satın alabilirsiniz. Telefonunuz ile çağrı yapabilmeniz için "SimKart" satın almanız gerekmektedir, sim kart markette bulunmaktadır.

    1.2 Telefon Paneli

    "/telefon" komutunu yazdığınızda karşınıza çıkan telefon panelinde bulunan tuşların bir çok işlevi bulunmaktadır. Alt kısımda bu tuşların işlevleri belirtilmiştir.
    samp-telefon-sistemi2-1.png

    samp-telefon-sistemi4.png
    2. Komutlar Listesi

    /telefon
    Telefon panelini açma/kapatma komutudur.
    /teldurum
    Telefonun çağrılara ve mesajlara kapatmaya/açmaya yarar.
    /tac
    Telefonunuza gelen çağrıları yanıtlamak için kullanılan komuttur.
    /tkapat
    Telefonunuza gelen çağrıları Orangedetmek için kullanılan komuttur.
    /ara [numara]
    Bir numarayı aramak için kullanabileceğiniz hızlı erişim komutudur.
    /sms
    Bir numaraya mesaj yollamak için kullanabileceğiniz hızlı erişim komutudur.
    /numaragizle
    Bir numarayı aradığınızda numaranızı gizlemeye yarayan komuttur.
    /gengelle
    Telefonunuza gizli numaralardan gelen çağrıları engeller, bu komutu yazdığınız taktirde gizli numaralar sizi arayamaz.


  2. Birlik Sistemi
    İçerikler
    1. Tanıtım
    2. Birlik Kurma Lokasyonu
    3. Komutlar
    1. Tanıtım

    Oyuncuların yapacakları rolle göre açabileceği 6 farklı birlik sistemi bulunmaktadır. Her oyuncu kendi birliğini açabilir veya başka bir birliğe üye olabilir. Birlik liderleri bir birlik açmak için Liderlik Özelliğinin en az 5 olması gerekmektedir. Çete ve mafya birlikleri bazı sistemleri kullanabilmeleri için birlik yıldızlarını arttırmaları gerekmektedir.



    Kullanabileceğiniz Sistemler:

    3. Seviye birliklerde Üretim sistemi aktif olmaktadır. (3. seviye ve üstü birlikler hood onaylı birlik statüsündedir.)
    4. Seviye birliklerde Bölge savaşları aktif olmaktadır.
    5. Seviye birliklerde Bölge savaşları aktif olmaktadır.
    Not: Hood onaylı veya onaylı birliklere, birlik yönetimi kararına bağlı olarak özel skin imkanı sağlanır.
    Not2: Yarış birlikleri araç parçalama sistemini 3. seviye olduktan sonra kullanabilir.

    Birlik yıldızlarını(seviyesini) arttırmak için aşağıdaki gereksinimleri karşılamanız gerekmektedir. Ardından en son ekran görüntüsünde görünen "Yıldız Yükselt" butonuna basarak seviyenizi yükseltebilirsiniz.

    GEREKSİNİMLER


    Seviye - Fiyat - Minimum Üye - Liderlik
    2. Seviye Birlik - $25.000 - 5 - 7 ve üstü
    3. Seviye Birlik - $150.000 - 25 - 10 ve üstü
    4. Seviye Birlik - $500.000 - 35 - 14 ve üstü
    5. Seviye Birlik - $1.000.000 - 40 - 19 ve üstü
    Not: Birlikleri seviye yükseltme hakkı Impulse Yönetim ekibinde saklıdır. Belirlenen kişi sayısına ulaşmadan rolleri ile sunucu senaryosuna dahil edilen birliklere yönetim tarafından seviye verilebilir, harici olarak Doc tarafından birliklere rol ile yaptırım uygulanarak birliklerin birlik seviyesi düşürülebilir.
    Not2: Yönetim birlik seviyesine bağlı kalmadan, birliklere hood onayı verme & alma hakkını elinde tutar.

    2. Birlik Kurma Lokasyonu
    samp-birlik-sistemi4.png


    samp-birlik-sistemi3.png

    3. Komutlar Listesi

    /birlik
    Bir birliğiniz yoksa birlik kurmanızı, bir birliğiniz var ise birlik panelini açmanızı sağlar.
    Bilgi
    Birlik bilgilerinizi öğrenmenizi sağlar.
    Araç Al-Çıkart
    Bindiğiniz aracı birliğe alıp çıkartmanızı sağlar.
    Rütbe İsimleri
    Birliğinize ait rütbeleri görmenizi ve düzenlemenizi sağlar.
    Davet Et
    Birliğe yeni üyeler davet etmenizi sağlar.
    Online
    Online üyelerinizi görmenizi sağlar.
    Araçlar
    Birliğe ait araçları görmenizi sağlar.
    Oyuncu Çıkar
    Birliğinizdeki bir oyuncuyu çıkarmanızı sağlar.
    /birlikaktif-/faktif
    Online üyelerinizi görmenizi sağlar.
    /f-/faction
    Birliğe ait OOC kanalı kullanmanızı sağlar.
    /birlikcik
    Birlikten çıkmanızı sağlar.


  3. Ev Sistemi
    1. Tanıtım
    1.1 Ev Lokasyonları
    1.2 Kullanım Amacı
    1.2 Ev Dekorları
    2. Komutlar

    Ev sistemi oyuncuların kendilerine ait ev alabilmelerini sağlayan basit ve kullanışlı bir sistemdir. Sistemi seviye sınırı olmaksızın her oyuncu kullanabilir. Kendinize ait evlerinizi kiralayabilir ve satabilirsiniz. En iyi bilinen özelliği, her oyuncunun ev sahibi olmasını ve ev ticaretine dökebildiklerini sağlayan özel bir ev sistemidir. Sadece ev sahibi sistem komutlarına erişebilir.



    1.1 Ev Lokasyonları

    Oyunun yer aldığı San Andreas haritası üzerinde genel olarak Los Santos şehri veya şehir yakınlarında kalan boş arazi, çiftlik gibi yerlerin üzerinde bulunan evler ile genellikle etkileşime geçilebilir. Eğer yapacağınız rol tarzına uygun etkileşime geçilmeyen bir ev bulamadıysanız, buradan mülkler hakkında sistem başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer yönetim burada seçeceğiniz olan evi uygun görürse oyuna ekleyebilir, diğer oyunculara sunabilir.

    1.2 Kullanım Amacı

    Ev kullanmanız, karakteriniz ile olan rol bağlantısını güçlendirmekte büyük rol oynar. Bir evsiz, züğürt, zavallı bir karakter yönetiyorsanız doğal olarak bir ev alma ihtiyacınız bulunmaz. Fakat eğer klasik bir yerli, iş adamı veya kadını, memur, çete üyesi, mafya ile bağlantısı olan karakterler yönetiyorsanız doğal olarak realistik bir açıdan evinizin bulunması gerekebilir. Ev sistemi ev satın alan kullanıcılara eve kiracı atama, kira fiyatı ayarlama, mobile ekleme, düzenleme ve silme, anahtar paylaşımı gibi olanaklar tanır, böylece roleplay yaptığınız sırada bu tarz çeşitli rollere girerseniz(kiracılık, nakliyat vs) bu sistem sizi rol açısından besleyecektir. Şehir içerisinde bulunan batı ve elit bölgeye kıyasla, doğu ve varoş olarak bilinen kesimlerdeki evlerin fiyatları arasında uçuk rakamlar vardır, bu gerçekçiliği en iyi yansıtmak için önemli bir detay olarak belirlenir.


    1.3 Ev Dekorları

    Evinizi hali hazırda mobilya sistemi ile dekore edip güzelleştirmek için önce temel bir dekor satın almalısınız. Ancak dekor satın aldıktan sonra mobilya sistemini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sunucuda toplamda 34 adet ev dekoru bulunmaktadır. Bu sayı gelecek olan güncellemeler ile artabilir veya azalabilir. Ev dekorlarını görmek için "/ornekdaire" komutu bulunmaktadır. Bu komut ile sunucuda bulunan ev dekorlarını bir dakika boyunca gezebilir ve akabinde beğenirseniz satın alabilirsiniz. Dekoru bir dakikadan kısa süorangee gezerseniz dekordan "/ornekcik" komutu ile çıkabilirsiniz.


    2. Komutlar Listesi
    Y tuşu
    Oyun içerisinde ev, iş yeri, departmanlar, başkanlık sarayı, kafe ve restoranlar gibi yerlere giriş çıkış için kullanılmaktadır.
    /evkirala
    Kiralama durumu müsait bir evi kiralamanızı sağlar. Bu tip evlerin ikonları açık sarı renktedir ve kiralanınca açık yeşile döner.
    /evkiradurumu
    Kendinize ait bir evin durumunu kiraya açık hale getirmenizi sağlar, bu komut ile oyuncuların evinizi kiralamasını sağlayabilirsiniz.
    /evkirafiyati [miktar]
    Kendinize ait bir evin kira fiyatını belirlemenizi sağlar. Unutmayın ki bu fiyat her saat oyuncu aktifse onun hesabından çekilecektir..
    /evanahtar [EvID] [KullanıcıID]
    Evinizin anahtarını başka bir oyuncu ile paylaşmanızı sağlar. Kapı numaranız Ev ID'si olarak sayılır. Anahtarları kullanıcılardan silmek için KullanıcıID kısmına "-1" yazmanız gerekmektedir.
    /mobilya
    Mobilya sistemine erişmenizi sağlar.
    /evzil
    Evin zilini çalmanızı sağlar. Bu komutu kullandığınız an evin içinde bir emote belirir ve kapı çaldığı anlaşılır.
    /ornekdaire
    Örnek daire panelini açar, bu panelden örnek daireleri listeleyebilir, gezebilir ve satın alabilirsiniz.
    /ornekcik
    Bir dakikalık süreçten önce örnek daiorangeen çıkmanızı sağlar.
    /satinal
    Sistemde satılık bir evi satın almanızı sağlar. Oyuncuların evlerini satın almak için aşağıdaki komutu inceleyin.
    /evsat [sistem / oyuncu]
    Size ait olan bir evi oyuncuya ya da sisteme satmanızı sağlar, sisteme satılan evler için sistem size evin değerinin %60 oranını verir. Oyuncuya satılan evlerde fiyatı siz belirlersiniz.
    /evkilit - /kilit
    Kendinize ait evinizi kilitlemenizi sağlar. Aynı komut(lar) ile evin kilidini açabilirsiniz.
    /evlerim
    Kendinize ait, kiraladığınız ya da anahtarı sizde olan evleri listeler. Sahipleri, kiralık durumları, kiracıları, kapı numaraları ve fiyatları belirtilir..


  4. Hotel Sistemi
    İçerikler
    1. Tanıtım
    1.1 Otel lokasyonları
    2. Komutlar

    1. Tanıtım

    samp-otel-sistemi2-1024x532.jpg

    Otel sistemi, sunucuda ev alacak paraya sahip olmayan kişilerin ev rollerini yapabilmesi için kurulmuş bir sistemidir.


    1.1 Otel Lokasyonları

    Oyunun yer aldığı San Andreas haritası üzerinde aktif olarak işleyen bir otel bulunmaktadır. Bu aktif olarak işleyen otel Commerce bölgesi, LSPD'nin çaprazında bulabilirsiniz

    samp-otel-sistemi1-1024x531.jpg


    2. Komutlar Listesi

    Resepsiyonun önünde "Y" tuşuna basarak odaların listesi çıkacaktır.
    Bir odayı en az 1 saat, en fazla 3 saat tutabilirsiniz.
    Seçtiğiniz oda, Chatlog'unuzda kat ve oda numarası olarak karşınıza gelecektir.
    Asansörün önünde "Y" tuşuna basarak kat listesi çıkacaktır.
    Size ait odanın önüne gelip "N" tuşuna basarak kilidi açabilir ve "Y" tuşu ile içeri girebilirsiniz
    Tek kişilik Oda saatlik 150 maksimum 3 saat kiralanabilir.
    İki kişilik Oda saatlik 250 maksimum 3 saat kiralanabilir.
    VIP Oda saatlik 450 maksimum 3 saat kiralanabilir.

  5. Kamp Ateşi Sistemi
    İçerikler
    1. Tanıtım
    2. Komutlar

    1. Tanıtım

    Kamp ateşi sistemi, sunucuda kamp, mangal rolü yapan oyuncuların kullanabilmesi için yapılmış bir sistemdir. Kamp ateşi yakmak için öncelikle Marketten odun almanız gerekmektedir.
    samp-kamp-atesi-sistemi1-1024x702.png



  6. Mikrofon Sistemi
    İçerikler
    1. Tanıtım
    2. Komutlar

    1. Tanıtım

    Mikrofon sistemi rollerinizi daha güzel bir hale getirmek için bulunmaktadır. Mikrofon sistemini kullanabilmek için herhangi bir adminden yetki almanız gerekiyor. Mikrofon kullanarak sesinizi daha uzakta bulunan insanlara duyurabilirsiniz.


    2. Komutlar Listesi

    /mikrofon (yazı)
    Mikrofonu kullanmanızı sağlar.



deneme3.png

Yönetim Ekibi
_____________________________

Cranberry - Kurucu ve Yönetim
Vitality - Developer ve Yönetim
Meniales - Developer ve Yönetim
________________________________

Reilix - Oyun İçi Yetkili
Literary - Oyun İçi Yetkili
Everetts - Oyun İçi Yetkili

________________________________________________________
Tanıtım kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Tanıtım kurallara uygundur ve MC-TR.com forumuna zarar verecek bilgiler içermemektedir.
Sistemlerle birlikte sunucu içerisinden bir kaç görüntüler paylaşılmıştır. Spoiler olmaması adına genel harita paylaşılmamaktadır.
 

EditeY

Karanlık taraftan merhaba!

Discord:

tengri#7983

Katılım
23 Nisan 2017
Mesajlar
601
Elmaslar
293
Puanlar
11.100
Yer
Türkiye,İstanbul
Minecraft
god-tengri
Telefon sistemini beğendim, başarılar dilerim.
 

HzMablung

mc.gnomc.com

Discord:

HzMablung#3856

Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
148
Elmaslar
77
Puanlar
1.410
Yaş
23
Yer
İstanbul
Minecraft
HzMablung
Great life,impact,vandetta oynadıktan sonra bıraktım.Tekrar başlamak gerekir.Kesinlikle indirip başvuru açıldığı gün başvuracağım.Discordunuza giriş yaptım. Başarılar!
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı