Anı İlk Minecraft Sunucunuzu Nasıl Açtınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YıldızCraft

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
17
Minecraft
mertcan57tr

Discord:

mertcan5734

İlk Minecraft sunucunuzu nasıl açtınız? Neler yaptınız ve maliyeti ne kadardı?

(Ben, ilk Minecraft sunucumu okul harçlığımla açmıştım. Her gün 5 lira biriktiriyordum, 30-50 lira yapınca gidip ya bir game panel ya da VDS alıyordum. O zamanlar ekonomi daha iyiydi ve VDS fiyatları ucuzdu. Sunucuyu aldıktan sonra, harita satın almak yerine kendi lobimizi yapıyorduk. Hazır plugin paketleri ya da lobi bulup onları düzenliyordum ve sunucuyu açıyordum. Tabii, o zamanlar çok fazla oyuncu çekemedim. Benim hikayem böyleydi. vds veya gamepanel gidip axitrbilisim veya nitrado dan alıyordum o zamanlar tabi nitrado türk lirasıyla çalışıyordu bide ucuzdu )

Peki, sizin Minecraft sunucusu açma maceranız nasıldı? ilk sunucunuzu nerden aldınız ?

(Ben, ilk Minecraft sunucumu okul harçlığımla açmıştım. Her gün 5 lira biriktiriyordum, 30-50 lira yapınca gidip ya bir game panel ya da VDS alıyordum. O zamanlar ekonomi daha iyiydi ve VDS fiyatları ucuzdu. Sunucuyu aldıktan sonra, harita satın almak yerine kendi lobimizi yapıyorduk. Hazır plugin paketleri ya da lobi bulup onları düzenliyordum ve sunucuyu açıyordum. Tabii, o zamanlar çok fazla oyuncu çekemedim. Benim hikayem böyleydi. vds veya gamepanel gidip axitrbilisim veya nitrado dan alıyordum o zamanlar tabi nitrado türk lirasıyla çalışıyordu bide ucuzdu )

Peki, sizin Minecraft sunucusu açma maceranız nasıldı? ilk sunucunuzu nerden aldınız ?
1 ay once aternostan skyblock sunucusu açtım

2021 yılında arkadaşlarımla oynamak için Pixelmon modu kurmuştuk. Arkadaşlarımın hiçbiri modu beğenmeyince tek başıma Canlı Yayında oynamaya karar verdim. O zamanlar sunucuyu Aternos'tan kuruyordum. İzleyiciler de gelmek isteyince zamanla sunucu büyüdü.

4 Yıl Önce Covid Zamanı Herkes Evde Canım Çok Sıkılıyor. Sonra Dedim Bi Smp Sunucusu Açayım. Bi Tanede Ortak Buldum Kendime. Ona Dedimki Dc Serverını Ben Yaparım. Mc Sunucusunuda Ytden Bakar Öğrenirim Yaparım Dedim. Açtım Discord Sunucusunu. Arkadaşda Sağolsun Bilgisi Varmış Azda Olsa Yarı Yarıya Yaptık. Sonra Discorddan Adam Topladık. Bi Baktık 20 30 Kişiyiz Başlattık Serveri. Server Aternos He Ama Aternosa Göre Ozamanların En iyi Pluginleri Var. Oynanıyor Yani Sonra Bi Baktık Builder Çok Kötü. Başladık Builder Aramaya. (Sunucu içi Arıyoz Paramız Yok :D) Bide Benim Sınıf Arkadaşım Vardı Baya İyi Build Yapıyordu. Sonra Bi Yapı Kapışması Ortamı Yaptım. 5 Tane Builder Var. Biri Benim Sınıf Arkadaşım Bide Onun Adaşını Builder Yaptık. Sunucuyu Bakıma Aldık Build Yapıcaz Pluginleri Ayarlıcaz. 5 6 Yetkiliyiz (2 Builder 2 Kurucu 2 Mod) Modlara Diyorum Gelin Yapak Yok Diyorlar. Ortağıma Diyorum Yok Diyor. Bizim Adaş Buildera Dedik Oda Gelmedi. Biz İkimiz Başladık Benim Arkadaşla Sunucuyu Yapmaya. Bi Baktık Efso Oldu. Ben Bide Bi Kaç Bişey Ekledim. Bi Baktık Sunucunu Büyümüş 20 Aktif Çekiyor. Millet Çok Laglı Oynuyor Parada Gelmiyor. Kapattık Serveri Server Datası Hala Durmuyor Sanırım.

Şimdi Kendimi Geliştirdim BoxPvP/PvP Sunucuları Yapıyorum LocalHostumdan

4 Yıl Önce Covid Zamanı Herkes Evde Canım Çok Sıkılıyor. Sonra Dedim Bi Smp Sunucusu Açayım. Bi Tanede Ortak Buldum Kendime. Ona Dedimki Dc Serverını Ben Yaparım. Mc Sunucusunuda Ytden Bakar Öğrenirim Yaparım Dedim. Açtım Discord Sunucusunu. Arkadaşda Sağolsun Bilgisi Varmış Azda Olsa Yarı Yarıya Yaptık. Sonra Discorddan Adam Topladık. Bi Baktık 20 30 Kişiyiz Başlattık Serveri. Server Aternos He Ama Aternosa Göre Ozamanların En iyi Pluginleri Var. Oynanıyor Yani Sonra Bi Baktık Builder Çok Kötü. Başladık Builder Aramaya. (Sunucu içi Arıyoz Paramız Yok :D) Bide Benim Sınıf Arkadaşım Vardı Baya İyi Build Yapıyordu. Sonra Bi Yapı Kapışması Ortamı Yaptım. 5 Tane Builder Var. Biri Benim Sınıf Arkadaşım Bide Onun Adaşını Builder Yaptık. Sunucuyu Bakıma Aldık Build Yapıcaz Pluginleri Ayarlıcaz. 5 6 Yetkiliyiz (2 Builder 2 Kurucu 2 Mod) Modlara Diyorum Gelin Yapak Yok Diyorlar. Ortağıma Diyorum Yok Diyor. Bizim Adaş Buildera Dedik Oda Gelmedi. Biz İkimiz Başladık Benim Arkadaşla Sunucuyu Yapmaya. Bi Baktık Efso Oldu. Ben Bide Bi Kaç Bişey Ekledim. Bi Baktık Sunucunu Büyümüş 20 Aktif Çekiyor. Millet Çok Laglı Oynuyor Parada Gelmiyor. Kapattık Serveri Server Datası Hala Durmuyor Sanırım.

Şimdi Kendimi Geliştirdim BoxPvP/PvP Sunucuları Yapıyorum LocalHostumdan
yıl 2021 ve 2022 arasında

İlk 2020 yılında eskiden Minecraft oynadığımız bi arkadaşımızla aldığımız kararlı riskin ortasından sonra bi survival açmayı denedik fakat cidden sunucu ile uğraşmak aşırı zor. İçindeki hataları çözsen başka yerden patlak veriyor. Yada reklamını güzel yapamıyorsun. İyi bir gelire ihtiyacın var. Şuan 4. Sunucum maşallahı var bu konuda biraz kararlıyım yıllardır Minecraft severek oynuyorum ve kendime ait sunucumun olması içerisinde birsürü anı biriktirebilecek bir şey olması güzel bir duygu. Herkes sunucu açmayı dener bazıları belirli süreden sonra kapatır bazıları şansı güzel gider ve oyuncu ile dolar. Şunu anladım nerde emek orada cidden köfte

Minecraft hamachi ağı ipleri facebook grubunda açmıştım.

Klasik self host spigot hamachi sunucusuydu vanilla oynuyorduk tabi ev yapıp kapatmaktan öteye gitmiyordu eğlenceliydi yine de :D
O zamanlar iss'ler sabit ip veriyordu daha sonradan hamachisiz açmayı da öğrenmiştim tabi modlu minecraftın delisi olduğum için genelde en yakın arkadaşımla beraber modlu oynuyorduk.

Eskisi gibi değil artık, eğlencesine sunucu açmanın tadı tuzu yok. O zamanki açtığım random sunucularla tanıştığım insanlarla 4-5 yıllık arkadaşlığım oldu

Son düzenleme:
Sanırım sene 2013 falandı o zamanlardan merak vardı içimde şu an hala aktif olarak bir sunucuya sahibim ve iyi ilerlediğini söyleyebilirim demem o ki bir şeyi fazla kafaya takıp uğraşırsanız başarırsınız asla pes etmeyin.

28.12.2024 de açılacak sonunda emeklerimizin karşılığını alacağız 3 kişi başladığımız yola 5 kişi devam ediyor

Bir discord sunucusunda sohbet ederken arkadaşlarla oynamak için aternostan açtım sonra kaptırdım ve işte buradayız xD

5-6 yıl önce Aternos üzerinden sunucu açmıştık,gayet başarılı bir site ordan bir başladık geçen sene profesyonel olarak sunucu açtık onu da kapattık şimdi tekrar açmayı düşünüyoruz :D

Korona zamanı aternostan az survival sunucusu kurmadık.Xd En zevkli yanlarıda arkadaşlardı.

bedava açmıştım hemen çökmüştü ya

İsim vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama nitradodan 20 kişilik slot ile açmıştım. Çok ucuzdu o dönemler okul harçlığımı biriktirerek bir şeyler yapmaya çalışmıştım ve her şey çok iyi gitmişti ilk sefer için :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl