Çözüldü İlk kez hub sunucu açacağım yardımınıza ihtiyacım var!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PrimeNetwork

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Hub sunucu açmak istiyorum şuana kadar hiç açmadım ama çok sık Bungeecord ve Velocity duyuyorum bunlar nedir, ne işe yarıyorlar, hangisini tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bungeecord ve velocity sunucunu bot ve saldırılardan koruyan bir proxydir, şuan velocity kullanmak daha iyi çünkü bungeecorda göre daha gelişmiş bir proxydir, bungeecordda port açıkları mevcut, Velocity ve Bungeecord arasındaki farklara
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bakabilirsiniz.

Teşekkürler bakacağım detaylı şekilde yazıya

Çok basitçe anlatmak gerekirse birden fazla sunucunun tek bir çekirdekte toplanmasını sağlarlar. Lobi ve Oyun Modlarınızı birbirine bağlar. Bungeecord eskiden kullanılıyordu günümüzde Velocity kullanılıyor.

Çok basitçe anlatmak gerekirse birden fazla sunucunun tek bir çekirdekte toplanmasını sağlarlar. Lobi ve Oyun Modlarınızı birbirine bağlar. Bungeecord eskiden kullanılıyordu günümüzde Velocity kullanılıyor.
Teşekkürler peki hazır paket almak mantıklı mıdır peki? Satıcılar ne kadar güvenilir olsa da nedense güvenemiyorum.

Teşekkürler peki hazır paket almak mantıklı mıdır peki? Satıcılar ne kadar güvenilir olsa da nedense güvenemiyorum.
can sıkacak ama dürüst cevap vereceksem eğer ilk açılan sunucularda hazır paket veya hub açılmasını önermem, çünkü sizin sunucu kurmayı öğrenmeniz ve kendi başınıza bir şeyler yapabilmeyi öğrenmeniz en önemli şey.

hazır paket alırsanız elinize direk hazır bir sunucu geliyor bu yüzden öğrenme ve gelişiminiz kısıtlanıyor, zaten kurulu olan bir şeyin üstüne bilmeden ekleme oynama yapabilmeniz neredeyse imkansız. Pakette hazır gelen şeyleri siz yapmadığınız için o şeyler nasıl yapıldı bilemeyeceksiniz. Issız Adada mahsur adama balık tutmayı öğretmek yerine sadece balık vermek gibi bir şey yani. ki hazır paket olsa bile tutması için o paketin üstüne bir ton ekleme yapmanız gerekiyor, öylece veya küçük farklarla açarsanız tutmaz. Paketler basit özelliklerle geliyor. kalanını sunucu sahibi dolduruyor.
Hub türü ise yeni başlayanları aşan bir seviye, çünkü hub birden fazla oyun modu demek, yani aynı anda birden fazla sunucu açmak demek.

Sunucu açma işi tekrar tekrar deneme ile olur, %99'umuzun ilk açtığı sunucular tutmadı fakat öğrenip tecrübe kazanıp bir sonraki sunucuyu tutturmamıza yardımcı oluyor, velocity - paket vb. şeyler ile uğraşmanız kötü değil sonuçta kurcalaya kurcalaya öğrenilecek elbette, lakin demek istediğim bilgi edinmeden direkt tutma hayali ile açılım yapmak zaman kaybı olacaktır. öğrenmeye odaklanmak en iyisi. Bu yüzden tek bir mod içeren sunucu açmak uygun olur diye düşünüyorum öğrenme açısından. Paket satın alıp fakat komple paketi kullanmayıp da sadece parça parça, gerektiği yerlerde küçük küçük kullanmak da sakınca yok. Kendim hiç halka açma amacım olmadan sadece kendimin olduğu test sunucuları açardım sürekli. Herkes yapsın demiyorum ama isteyen yapabilir.

Yukarıda NourseProject yorumu var, şahsen Nourse Project'in 1.16.5 towny paketi dahil olmak üzere bir iki tane daha paketi kullanan ve yardım isteyen bir ton insan ile konuştuğumda bahsini geçtiğim pakette çok fazla sorun gördüm pakette binbir türlü hata vardı, eğer kendilerinden alacaksanız bile en azından 1.16.5 towny'yi almayın.

Bu tarz dürüst ve ham bilgiyi bir çok kişi vermez, aman sen uğraşma bana ücret ver ben yaparım noktasına çekenleri göreceksin, kendin yapman en iyisi, ama arada bir yardım almakta bilene sormakta hiçbir sakınca yok elbette.

Son düzenleme:
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bende önceden sunucu açan biriydim en son sunucumu 2021 op skyblock olarak açtım vds aldığım yerden dolayı dolandırıldım ve sunucum sonra kendileri tarafından patlatıldı ve kendileri yapmamış gibi sadece 1 aylık ücreti iade ettiler. 4 yıldır sunucu açmayı planlıyorum fakat hep farklı bi tarz ile girmek istediğim için sunucu açmıyodum. Bu sıralar baya güzel bi fikir buldum ve ondan dolayı pvp sunucusu açmak istiyorum hub olarak açıp ilk başta tek oyunla başlamak istiyorum normalde ama hiç hub sunucu açmadığım için tam olarak nasıl bilmiyorum. Youtube, tiktok, instagram gibi yerlerden günlük yaptıklarımı paylaşıp oradan kazandığım kitle ile sponsorluklar almayı planlıyorum. Şuanlık kendim öğrenip tam sistemi sonra duruma göre velocity paketi alırım ama paket yerine developer ile anlaşmak daha mantıklı geliyor.
can sıkacak ama dürüst cevap vereceksem eğer ilk açılan sunucularda hazır paket veya hub açılmasını önermem, çünkü sizin sunucu kurmayı öğrenmeniz ve kendi başınıza bir şeyler yapabilmeyi öğrenmeniz en önemli şey.

hazır paket alırsanız elinize direk hazır bir sunucu geliyor bu yüzden öğrenme ve gelişiminiz kısıtlanıyor, zaten kurulu olan bir şeyin üstüne bilmeden ekleme oynama yapabilmeniz neredeyse imkansız. Pakette hazır gelen şeyleri siz yapmadığınız için o şeyler nasıl yapıldı bilemeyeceksiniz. ki hazır paket olsa bile tutması için o paketin üstüne bir ton ekleme yapmanız gerekiyor, öylece veya küçük farklarla açarsanız tutmaz. Paketler basit özelliklerle geliyor. kalanını sunucu sahibi dolduruyor.
Hub türü ise yeni başlayanları aşan bir seviye, çünkü hub birden fazla oyun modu demek, yani aynı anda birden fazla sunucu açmak demek.

Sunucu açma işi tekrar tekrar deneme ile olur, %99'umuzun ilk açtığı sunucular tutmadı fakat öğrenip tecrübe kazanıp bir sonraki sunucuyu tutturmamıza yardımcı oluyor, velocity - paket vb. şeyler ile uğraşmanız kötü değil sonuçta kurcalaya kurcalaya öğrenilecek elbette, lakin demek istediğim bilgi edinmeden direkt tutma hayali ile açılım yapmak zaman kaybı olacaktır. öğrenmeye odaklanmak en iyisi. Bu yüzden tek bir mod içeren sunucu açmak uygun olur diye düşünüyorum öğrenme açısından. Paket satın alıp fakat komple paketi kullanmayıp da sadece parça parça, gerektiği yerlerde küçük küçük kullanmak da sakınca yok. Kendim hiç halka açma amacım olmadan sadece kendimin olduğu test sunucuları açardım sürekli. Herkes yapsın demiyorum ama isteyen yapabilir.

Yukarıda NourseProject yorumu var, şahsen Nourse Project'in 1.16.5 towny paketi dahil olmak üzere bir iki tane daha paketi kullanan ve yardım isteyen bir ton insan ile konuştuğumda bahsini geçtiğim pakette çok fazla sorun gördüm pakette binbir türlü hata vardı, eğer kendilerinden alacaksanız bile en azından 1.16.5 towny'yi almayın.

Bu tarz dürüst ve ham bilgiyi bir çok kişi vermez, aman sen uğraşma bana ücret ver ben yaparım noktasına çekenleri göreceksin, kendin yapman en iyisi, ama arada bir yardım almakta bilene sormakta hiçbir sakınca yok elbette.

Şuanlık düşünmüyorum teşekkürler.
Merhaba @PrimeNetwork

Eğer bir Velocity paketi satın almak isterseniz, Artemis Studio olarak size stock paketimizi sunmaktan memnuniyet duyarız. Paketimizi şu ana kadar 15'ten fazla müşterimize satışını gerçekleştirdik ve herhangi bir bug veya açıklık ortaya çıkmadı. Müşterilerimiz paketimizden gayet memnun olduklarını bizlere ilettiler.
asVelocity
Eklenti paketi almasanız bile, karşılaşabileceğiniz sorunlarda size seve seve yardımcı olmaya hazırız. Profesyonel destek ekibimiz her zaman yanınızda.

Merhaba @PrimeNetwork

Eğer bir Velocity paketi satın almak isterseniz, Artemis Studio olarak size stock paketimizi sunmaktan memnuniyet duyarız. Paketimizi şu ana kadar 15'ten fazla müşterimize satışını gerçekleştirdik ve herhangi bir bug veya açıklık ortaya çıkmadı. Müşterilerimiz paketimizden gayet memnun olduklarını bizlere ilettiler.
asVelocity
Eklenti paketi almasanız bile, karşılaşabileceğiniz sorunlarda size seve seve yardımcı olmaya hazırız. Profesyonel destek ekibimiz her zaman yanınızda.
Teşekkürler şuanlık velocity düşünmüyorum. Elimde açık kaynak kodlu bir plugin var plugine yeni özellikler ekletmek istiyorum ekibinizle yapabiliyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl