Hocam öyle diyorsunuz fakat gelen geçen bi ddos atıyo hop sw gg. İnanır mısınız bilmem ama normal oyuncu bile sağdan soldan bulduğu programlarla sunucuyu çökertiyodu. Destek ekibine gelicek olursak herhangi birşey demediniz sorunlara yanıt veremiyoruz anlamına geliyor bu.
Tüm sunucularımızda Mikrotik Firewall kullanıyoruz. Firewall cihazı için yapmış olduğumuz yatırımlar son 6 ayda 50.000TL'yi geçmiş vaziyette.
Yani sunucunuza oyuncu bağlantı istekleri gelmeden önce kontrol ediyor, zararlı bulduklarımızı engelliyoruz.
Aslında korumasız olduğunu düşünmenizin sebebi bizim hatamız. Çünkü bu konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapmıyoruz, süsleyip ballandırarak ücretli olarak satmayı denemiyoruz ve kullanıcı açısından bir değeri olmuyor. İnsan doğası gereği bir şeye ücret ödediğinde psikolojik olarak o hususta daha dolu deneyim aldığını hissediyor. Aslında buna Plasebo etkisi diyoruz.
Plasebo etkisi, kişinin hastalığı için kanıtlanmış tedavi edici bir etkisi olmamasına rağmen bir ilacı aldığında kendisini iyileştirebileceği algısının oluşmasıdır. Plasebo kelimesi, Latince’ de "memnun edeceğim" (şikayetlerden kurtaracağım) sözünden türediği için ilaçlar ve tedavi kendi başına bir plasebo olarak adlandırılır.
Ref:
Korumaların aktif olması için sunucunuzu 25565 portunda açmalısınız. Bu korumanın içerisinde UDP ve %90 oranda bot koruması bulunuyor. Bu size DDOS anlamında yapabileceğimiz yardımdır. Bunun dışında Minecraft sunucuları sadece DDOS ile düşmüyor crash anlamında da kendinizi tamamlamanız gerekiyor, Port açıklarını kapatmanız gerekiyor, Pluginlerde sunucu çökmesine sebebiyet veren zararlı açıkların tespit edilip kapatılması gerek.
2014 yılındaki gibi BungeeCord kurdum, spigottan ücretsiz anti crash, antibot kurdum olay tamamdır değil ne yazık ki.
70 Gündür hastalığım ve askerliğim sebebiyle sistem başına oturamıyordum, destek ekibindeki arkadaşlarımız sizler gibi sunucu açan, hataları gördükçe araştırıp öğrenmeye çalışan genç kardeşlerimizden oluşuyor (Discord Destek Ekibi).
Problem çözümü için şu anda müsaitim Discord veya Whatsappdan bana yazabilirsiniz.