noxywashere
Ram mhz durumunun aşırı bir etkisini hissetmezsin, bu yüzden singlecore performansı daha yüksek olan işlemci rahat olabilir.Arkadaşlar nodestyden almanya lokasyonlu vds alacağım fiyatlar hemen hemen aynı ikisininde geri kalan bütün özellikleri de aynı fakat
12900K tek çekirdek performansı daha iyi 7950x den fakat amd pakette de ram DDR5 sizce tek çekirdek performanslı Intel paket mi yoksa ddr5 ramli 7950x paket mi ?

benjamin17
sadecekin
amoreas

benjamin17
Dediğiniz işlemci 7950x sanırım 8950x daha çıkmadı.arkadaşlar bir yönden doğru söylüyor tek çekirdek önemli ama işlemcinin Ghz değeride önemli o nedenle ben ryzen öneririm ki yeni nesil ryzenler ile intel arasında tekli çekirdek farkı oldukça az ama ghz farkı çok fazla 12900k 3.2ghz 8950x min4.5ghz
sadecekin
yapay zekaya en son yks çözdürdüler -5 matematik geldi :)Dediğiniz işlemci 7950x sanırım 8950x daha çıkmadı.
7950x işlemci 2 yıl önce
12900k 3 yıl önce çıkmış işlemcidir.
Benchmark sitesinden baktığım sonuçlara göre tekli çekirdek olarak 12900k 207 puan alırken 7950x 209 puan almış. Ayrıca işlemci GHz değerleri overclock ile ortalama aynıdır(her ikisi içinde overclock)
Birkaç host üstünde fiyatlara baktığımda 12900k nın ram başına 70 TL ucuz olduğunu gördüm ama tabikide bu kesin bir rakam değildir.
Ortalamada sunucu TPS mpst değerleri vs göz önünde bulundurursak iki sunucunun perfonmansı ortalamada bir birine çok yakın veya çok ufak farklar olacaktır.
Son olarak merak ettim ve chatgpt üstünden de bu soruyu sordum ve sonuç 12900k nın sunucu açmak için daha uygun olduğunu söylüyor.
AMD Tek çekirdekte daha önde diye biliyorum.Intel sunucular genel olarak tek çekirdekli perfonmansta daha önde olur. MC sunucuları işlemci tabanlı olduğu için daha çok tek çekirdek perfonmansina bakar. Önerim Intel almanız.

benjamin17
Herhangi bir kendimce sebebim yok .yapay zekaya en son yks çözdürdüler -5 matematik geldi :)
Klavyeden dolayı 8950x yazmışım düzelttim.
nereden baktınız sonuçlara merak ediyorum ben geekbench üzerinden baktım ve 300 civarı bir fark var ryzen ile intel arası ayrıca biri ddr4 biri ddr5 benim arkadaşa tavsiyem ryzenden yana olur hem optimize daha güzel olduğunu söyleyebilirim ama size göre kendinizce haklı sebepleriniz var bir şey diyemem

benjamin17
Arada 100 puanlık bir fark var neredeyse tek çekirdekte ortalama ikiside aynı tek çekirdekte.AMD Tek çekirdekte daha önde diye biliyorum.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!