Hytale’de Sunucu Sahibi Olmak: Yatırıma Değer mi, Tutma Şansı Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sabinushka

Anam! Lav Yaktı Beni
Elmaslar
196
Minecraft
Sabinushka,

Discord:

MrAnilcaan_K#5521

Selamlar

Biliyorsunuz Hytale sonunda çıktı ama beklediğimiz gibi bedava değil, 20 dolar gibi bir fiyatla geldi. Ben de uzun zamandır MC tarafında plugin işleriyle, front-end geliştirmeyle uğraşıyorum. Şimdi bu oyunun Java tabanlı olması ve modern bir API sunması aslında biz developerlar için büyük nimet.

Ama kafamı kurcalayan birkaç nokta var:

1. Oyunun ücretli olması TR kitlesini ne kadar etkiler? Malum, MC'deki o devasa oyuncu trafiğini yakalayabilir miyiz?
  2. Sunucu açsak harcadığımız emeğe, paraya değer mi? MC'deki gibi bir gelir modeli burada da sağlam oturur mu sizce?
Benim gibi sunucu açmayı veya bu oyuna plugin yazmayı düşünen var mı? Yoksa "MC'den devam, macera aramaya gerek yok" mu diyorsunuz?

Fikirlerinizi bekliyorum, biraz beyin fırtınası yapalım.

Hytale, TR kitlesini uzun vadede kendine çekip tutabileceğini pek düşünmüyorum. 20 dolar bizim ülke sınırları içerisinde çoğuna göre az para değil. Hytale daha en başından piyasaya ücretli giriş yaparak ciddi bir oyuncu kitlesini kendi sınırları dışında bıraktı.

Teknik taraftan bakıldığı zaman Java tabanlı olması, modern API sunması geliştiriciler için çok büyük bir fırsat. Ama iş sadece geliştiricilik ile bitmeyecek. Oyuncu olmayacak ve yapılacak sistemlerin de hiçbir anlamı kalmayacak.

Minecraft içerisinde yıllardır düzene oturmuş bir kitle ve işleyiş var. Hytale açısından baktığımız zaman da hiçbir şeyi belli değil.

Bence yanlış bir düşüncedesiniz mc de bedava değil ki 27 dolaradı sanırım fiyatı ama zaman geçtikçe farklı farklı launcherlar çıktı aynı şey hytale içinde geçerli olur.

Hytale, TR kitlesini uzun vadede kendine çekip tutabileceğini pek düşünmüyorum. 20 dolar bizim ülke sınırları içerisinde çoğuna göre az para değil. Hytale daha en başından piyasaya ücretli giriş yaparak ciddi bir oyuncu kitlesini kendi sınırları dışında bıraktı.

Teknik taraftan bakıldığı zaman Java tabanlı olması, modern API sunması geliştiriciler için çok büyük bir fırsat. Ama iş sadece geliştiricilik ile bitmeyecek. Oyuncu olmayacak ve yapılacak sistemlerin de hiçbir anlamı kalmayacak.

Minecraft içerisinde yıllardır düzene oturmuş bir kitle ve işleyiş var. Hytale açısından baktığımız zaman da hiçbir şeyi belli değil.
Hocam öncelikle şöyle düşünüyorum evet şuan bir kitlesi fazla yok, evet 20 dolar gibi bir fiyatı var lakin minecraft'ın da o kadar bir fiyatı var. lakin oyunu incelediğimde oyunda gerçekten güzel şeyler yapılabileceğini düşünüyorum ve erken dönemdeyken piyasaya atılmak güzel olur gibi duruyor önü açık bir oyun gibi geliyor bana ya

Hytalede şöyle bir problem olur minigameler aynı fivem sunucuları gibi adı çıkmış belli başlı sunucularda oynanır sonradan açılanlar tutmaz yani hytale işine girecekseniz eklentinizi kodlayıp diğer insanlardan önce sunucunuzu açın ama piyasaya oturucam diyede basit bir sunucu yapmayın onlineniz düşer.

Minecraftı herkes leak oynuyor minecraft Türkiye sunucularında bu yüzden sorun olmuyor ama hytale için aynı durum yok, ayrıca aceleci olmaya gerek yok çünkü oyun halen gelişim aşamasında.

Hytale de Türk kitlesinin çok olacağını düşünmüyorum bu arada. Ama sadece 1-2 hytale sunucusu olursa elbette güzel kitle olur, aksine 10-20 sunucu olursa işin suyu çıkar

Aleykümselam, çok yerinde bir tartışma. Bence 20 dolar olması TR kitlesini sayıca düşürse de kitle kalitesini ciddi oranda artıracaktır. MC'deki o 'her gün açılıp kapanan sunucu' kaosundan ziyade, daha oturaklı ve sadık bir oyuncu topluluğu oluşur.

Developer olarak bakarsak; modern bir API ve Java desteği varken MC'nin hantallığıyla uğraşmak yerine burada 'ilklerden' olmak büyük avantaj. Bence macera aramaya değer; ilk girenler pazarı domine edecektir. Şimdiden API kurcalamaya başlamak lazım, eline sağlık!

Aleykümselam, çok yerinde bir tartışma. Bence 20 dolar olması TR kitlesini sayıca düşürse de kitle kalitesini ciddi oranda artıracaktır. MC'deki o 'her gün açılıp kapanan sunucu' kaosundan ziyade, daha oturaklı ve sadık bir oyuncu topluluğu oluşur.

Developer olarak bakarsak; modern bir API ve Java desteği varken MC'nin hantallığıyla uğraşmak yerine burada 'ilklerden' olmak büyük avantaj. Bence macera aramaya değer; ilk girenler pazarı domine edecektir. Şimdiden API kurcalamaya başlamak lazım, eline sağlık!
Değerli zamanınızı ayırıp fikir önerdiğiniz için teşekkür ederim haklısınız sanırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl