Sol Reklam

Rehber Hytale Model Maker Hakkında Detaylar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sceaw

Comeback #</>

Discord:

Pâtr#0010

Katılım
20 Ağustos 2018
Mesajlar
314
Elmaslar
279
Puanlar
7.070
Yer
İstanbul


yeni_logo.png

blog_cover_5c42380f360f370012c6de63_hmm_blog_header_2.jpg


Hytale Model Maker Hakkında Detaylar
Yeni detaylar, yeni modeller ve çok daha fazlası!

Selamlar! Hytale ile birlikte gelecek bir geliştirme program olan Hytale Model Maker'ı hepimiz biliyoruzdur öyle değil mi? Hem tarayıcınızdan hem de uygulama olarak modelleme yapabileceğiniz dokular, animasyonlar ve daha fazlasını içeren bu program, Hytale Topluluğu ve Hytale Geliştiricileri için harikadır. Birçok şey üretebilir, geliştirebilir ve oyuna aktarabilirsiniz. Tek sınrıın hayal gücünüz olduğu bu programı bugün daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz. Zaten fragmanlarda, videolarda ve diğer haberlerde sıkça bahsedilen bu program hakkında yeni detaylar açıklandı.

Öncelikle bu programı geliştiren kişilerin sözleriyle başlayalım.

thumb_5_0.png

HYTALE MODEL MAKER PROGRAMININ HİKAYESİ

"2011'de CraftStudio adlı bir yazılım üzerinde çalışmaya başladım" diyor Nicolas ve Bilou Gauthier'in yanında Hytale Model Maker'ın geliştirilmesine öncülük eden Élisée Maurer. “Fikir, oyunculara kendi oyunlarını yapmak için gerçekten basit araçlar sunarak oyun yapımını demokratikleştirmeye çalışmaktı - ve aynı zamanda eğlenceli hale getirmek, bir oyun gibi hale getirmek, bu ancak birlikte işbirliği yaparak mümkün olabilirdi.”

“İşte Bilou ile böyle tanıştım” Ardından Élisée sözlerine şöyle devam ediyor. “O, CraftStudio'yı satın alan ve onunla oynayan ilk insanlardan biriydi. Sonra onunla birlikte bir sürü oyun çalışması yaptık ve bir noktadan sonra belki biraz daha modüler bir şey yapabileceğimizi düşündüm, bu daha ileri gidebilirdi - ve eğer Web üzerinde de çalışabilseydi, bu cidden harika olurdu. "

Élisée ve Bilou bu yeni proje üzerinde çalışmaya başladıklarında, Hytale ekibinin CraftStudio'nın modelleme aracını kullandığını fark etmişler. Élisée bu durum için şunları söyledi, "Sadece CraftStudio'nın model editörüyle çalışmaya başlamışlardı çünkü eşsiz bir görsel tarzı vardı ve yapmak istediklerini, düşündüklerini yapabiliyorlardı." diyor. “Ancak yazılımın da yapabilecekleri sınırlıydı ve onlar da yapabilecekleriyle sınırlı kaldılar.”

Durum böyle olunca çözüm olarak Hytale ekibi, Élisée ve Bilou'yu ekibe davet ettiler ve Hytale'ın gelişimine yardımcı olacak yeni yazılımlar oluşturmayı amaçladılar. Sonucunda bu modelleme aracı oyunda gördüğünüz tüm öğeleri, yaratıkları ve animasyonları oluşturmak için kullanabilinecek bir araç takımı haline geldi - ve Hytale piyasaya sürüldüğünde, kendi istediklerinizi yapabileceksiniz!


HYTALE MODEL MAKER İLE NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Hytale Model Maker, geliştiricilere ve her kim ne yapmak istiyorsa onlara ileri seviye 3D yazılımlarını öğrenmek zorunda kalmadan yeni oyun içerikleri (gerek yaratıklar, gerek yeni bloklar, gerek yeni eşyalar) oluşturma imkanı sağlıyor. Biz kullanıcıların yapmak istedikleri şeyi kolayca yapabilmesi için her şeyi içerecek olan bu program, animasyonlardan dokulara, birçok güzel fonksiyona ve işleve sahip. Ve bu oldukça basit olacak bir şekilde tek bir ekranda bize sunulacak.

Daha önceden oluşturulmuş Hytale içeriklerini düzenleyebilir, onların üstünde oynamalar yaparak daha iyisini oluşturabilir veya kendiniz en baştan yeni şeyler oluşturabilirsiniz. Ayrıca oluşturduklarınızı oyuna aktarmanız oldukça kolay ve direkt oyun içinde nasıl gözüktüğünü görebileceksiniz. Élisée “Yaptığın şey oyuna tam olarak uyacak.” diyor. “Harici bir 3B bina aracıyla çalışıyoruz ve neyin içe aktarılıp neyin dışa aktarılabileceği konusunda birçok kısıtlamamız var. Sadece ihtiyacınız olanı sağlarız.”

KÜPLER VE DÜZLEMLER İLE MODELLEME

Hytale Model Maker'ın modelleme sistemi küpleri ve düzemleri kullanır. Bu, model yapmanın erişilebilir kalmasını ve tutarlı bir görsel stil sağlamasını sağlarken bloklarla mümkün olandan daha karmaşık, daha kafa karışıtırıcı ve ayrıntılı tasarımlar yapılmasına olanak sağlar.

Élisée “Başlamak çok kolay çünkü temel olarak sadece kutular var” diyor. “Sadece bazı kutular oluşturabilir ve onları yeniden boyutlandırabilirsiniz.”

Ekran görüntülerinden fragmanlara, videolardan yeni haberlara kadar görmüş olduğunuz her yaratık, karakter, eşya sadece küpler ve düzlemler kullanılarak oluşturulmuş bulunmakta. Daha anlaşılabilir bir örnek için Thomas 'Xael' Frick’in yeni kılıcına bir göz atalım.



%2000 hızlandırılmış bu videodaki kılıç yapımı toplamda 30 dakikadan az bir sürede yapıldı.

Bu videoda, Xael, modeli hızlı bir şekilde dokulamak için Hytale Model Maker'ın boyama aracını ve ardından ince detayları doldurmak için Photoshop'u kullanıyor. HMM (Hytale Model Maker), doğrudan modellerinizi boyamanıza olanak tanır, ancak isterseniz, diğer sanat araçlarından doku çalışması alma seçeneğiniz vardır.

ANİMASYON MU O?

Modeli oluşturdunuz ve bunu bir nesneye çevirmek için dışarı aktarmanız gerek. Bir nesneyi hızlı bir şekilde hazır hale getirdikten sonra bunu Hytale Model Maker'ın animasyon paketi ile dışa aktarma yapabilirsiniz. Animatör Charlie 'NinjaCharlieT' Tran'in Hytale'ın zombileri için yeni bir koşu animasyonu tasarlamış. Hemen bir göz atalım.



%2000 hızlandırılmış bu videodaki animasyon yapımı toplamda 20 dakikadan az bir sürede yapıldı.

Hytale'deki karakterler modülerdir. Hytale Model Maker, bir modelin veya animasyonun uygulanmış farklı eklerle nasıl görünebileceğini hızlı bir şekilde önizlemenizi sağlayan bir programdır. Şimdi zombimize bir göz atalım. Bu sefer modeli farklı. Çok hızlı bir şekilde önizleme yapabileceğinizi söylemek isterim.



Hytale Model Maker; karakter öğelerini hızlı bir şekilde değiştirme yeteneği, birçok yeni NPC eklememize olanak tanır ve Hytale’da bulunan modellerin aynısını yapmasını sağlar!

İŞBİRLİĞİ YAPALIM!



Bu klipte, Xael ve Élisée aynı yaratık üzerinde aynı anda çalışmışlar. Élisée bir animasyonu ayarlarken, Xael corgi’nin gözlerini ve burnunu boyuyor. İşbirliği yapmışlar, çok da iyi olmuş. Hytale Model Maker’ın işbirliği özellikleri, deneyimli içerik oluşturucuların ve uzmanlıklarını ekibi ile paylaşmalarını kolaylaştırıyor. Yeni oyun geliştiricilerin birlikte çalışarak güven kazanmalarına yardımcı olacak bir öğretim aracı olma potansiyelinden dolayı heyecan duymak elde değil.

Bilou, “Oyun yapmaya aşık oldum çünkü beş veya on kişilik bir grup oluşturduk ve birlikte bir sürü oyunlar yaptık” diyor. Élisée. ise bu duruma “Umarım bir gün harika bir Hytale oyunun yaşayabiliriz. Birlikte oyun yapma fikrini seviyorum” der. Bilgisayarları yazıp çizerek muhteşem eserler yapıyorsunuz. Herkes en kısa zamanda bu şansa sahip olacağına eminim. Hytale ile sanırım bu vizyonu gerçekleştirilecek. Hytale Model Maker, Hytale ile birlikte piyasaya sürülecek ve hem indirilebilir bir uygulama olarak hem de web tarayıcınız aracılığıyla kullanıma sunulacak ve daha da önemlisi tamamen ücretsiz olacak.

minecraft_inspiredhytaleunveiled_2688893b.jpg


Konumun burada sonuna geliyorum. Umarım konuyu beğenmişsinizdir. Diğer konularımda görüşmek üzere. Hoşça kal!
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bluter

Öfkelen, ışığın giderek sönmesine karşı öfkelen.

Discord:

Bluter#0074

Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
230
Elmaslar
323
Puanlar
0
Yaş
20
Değişik bir program ve değişik bir konu olmuş. Hytale sevenler için yararlı bir konu olmuş. Fakat bir şey fark ettim. Bazı yazıları çok fazla büyütmüşsün.
 

eyüp

kayıplarım beni azaltmaz
Emektar
Katılım
7 Ekim 2017
Mesajlar
260
Elmaslar
518
Puanlar
15.220
Yer
Mars
Yine kardeşimden efsane bir konu. <3
 

RebelZone

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor

Discord:

RebelZone#6475

Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
704
Elmaslar
1.692
Puanlar
9.075
Yer
RebelZone#6475
Minecraft
RebelZone
Yine lider yine efsane konu <3
 

Karsan68

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

Karsan68#8244

Katılım
19 Ocak 2019
Mesajlar
1
Elmaslar
3
Puanlar
1.990
Yaş
24
Minecraft
karsan68
Hytale sevenleri için bulunmaz bir nimet güzel resim düzeni 10/10
 

rions

rion governance
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
49
Elmaslar
109
Puanlar
0
Yaş
31
Minecraft
rions
Mükemmel, açıklayıcı bir konu olmuş.
Eline sağlık.
 

Electra

Eventually, everything goes away.

Discord:

Electra#9331

Katılım
25 Aralık 2018
Mesajlar
278
Elmaslar
835
Puanlar
2.310
Yararlı bir konu! Editör olmama rağmen benden bir öneri sana; Paragraf başına anlamlı ve konu ile ilgili görsel koymalısın. <3
 

Aseff

Tarumar Mahlukat

Discord:

elfique#0001

Katılım
3 Aralık 2017
Mesajlar
102
Elmaslar
143
Puanlar
9.030
Yer
istanbul
Başarılı konu dostum, ellerine sağlık!
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
Heyecanlanmaya yeniden başladım. Hytale'i merakla bekliyorum
 

Electra

Eventually, everything goes away.

Discord:

Electra#9331

Katılım
25 Aralık 2018
Mesajlar
278
Elmaslar
835
Puanlar
2.310
Cool efsane bir konu daha efenim
 

MisterArda

Skripter-Pluginer!
Katılım
20 Kasım 2017
Mesajlar
255
Elmaslar
153
Puanlar
6.820
Yer
California
Çok güzel bir konu olmuş, ellerine sağlık..
 

R7flex

Sihirli Blok yakında sizlerle.
Katılım
20 Nisan 2019
Mesajlar
306
Elmaslar
122
Puanlar
6.805
Yaş
25
Yer
1
Minecraft
R7flex
Hytale'yi iple çekiyorum gayet güzel bir tarz kullanmışlar!
 

MustafaAkyzGG

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
10
Elmaslar
4
Puanlar
3.750
Yaş
22
Yararlı bir konu! Konu başarılı olmuş.
 

lildmr

Elmas Güneş Gibi Parıldıyor

Discord:

ozanlands#7777

Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
602
Elmaslar
677
Puanlar
8.160
Yaş
24
Minecraft
dayioglu
Mükemmel bir konu
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı