Çözüldü Hypixel Gibi Bir İnternet Sitesi Yapılabilirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kai SMP

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
5
Minecraft
MrKaii_

Discord:

mrkaismp

Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Yakın zamanda bir Minecraft sunucusu açacağız ve bu sunucu için ciddi bir emek ve özen harcandı. Hazır bir CMS sağlayıcısı kullanmak yerine, kendi web altyapımızı kendimiz geliştirmeyi tercih ettik. Bu doğrultuda aklımızdaki temel referans, işlev ve yapı olarak Hypixel tarzı bir web sitesi oldu.

Peki bu ne anlama geliyor?
Hypixel benzeri bir yapıdan kastımız; yalnızca bir web mağazası değil, aynı zamanda sunucuya özel bir forum ve topluluk alanı sunan entegre bir sistem. Oyuncuların şikâyet, öneri veya geri bildirimlerini paylaşabileceği bir alan olacak. Elbette Discord bu iş için oldukça yaygın kullanılıyor; ancak Discord kullanmayan oyuncular için de alternatif bir destek ve iletişim kanalı oluşturmak istiyoruz. Kısacası hedefimiz, hem bir Minecraft sunucu web sitesi hem de forum yapısını tek çatı altında toplamak.

Siteyi geliştirmeye başladık fakat bu süreçte sizlerin de ek tavsiye ve önerilerini almak isteriz. Merak edenler için belirtmek gerekirse, web tarafında Node.js tabanlı bir yapı kullanıyoruz.

Neden Node.js?​

Birçok hazır CMS’in kullandığı PHP tabanlı sistemler yerine Node.js tercih etmemizin başlıca iki sebebi var:

1) Performans ve mimari yaklaşım
Burada önemli bir noktayı netleştirmek gerekiyor:
HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir. PHP ise hâlâ aktif olarak kullanılan, güncel sürümleri olan bir sunucu tarafı dilidir. Yani “PHP veya HTML eski olduğu için yavaştır” demek teknik olarak doğru olmaz.

Ancak Node.js’in farkı, asenkron ve event-driven yapısı sayesinde yüksek eşzamanlı kullanıcı sayılarında daha verimli çalışabilmesidir. Doğru kurgulanmış bir Node.js uygulaması, özellikle anlık işlemler, API istekleri ve gerçek zamanlı etkileşimlerde oldukça akıcı bir deneyim sunar. Sayfalar arası geçiş hızını belirleyen ana etken de zaten kullanılan frontend mimarisi (SPA, SSR, caching vb.) ve sunucu yapılandırmasıdır.

Ayrıca Node.js uygulamaları, ekstra bir cPanel veya klasik paylaşımlı hosting yapısına ihtiyaç duymadan, doğrudan bir VDS/VPS üzerinde çalıştırılabilir. Bu da özellikle altyapıyı merkezi tutmak isteyenler için esneklik sağlar.

2) Modernlik ve geliştirme ekosistemi
Node.js, JavaScript ekosistemi sayesinde hem frontend hem backend tarafında tek dil kullanma imkânı sunar. Bu da geliştirme sürecini hızlandırır ve modern framework’lerle (Next.js, Nuxt, React, Vue vb.) daha entegre bir yapı kurulmasına olanak tanır.

PHP hâlâ kullanılabilir ve geçerli bir teknoloji olsa da, biz bu projede daha güncel yaklaşımlar, modern mimari ve uzun vadede ölçeklenebilir bir sistem hedeflediğimiz için Node.js tarafını tercih ettik.

Son olarak şunu da eklemek isterim:
Bu mesaj herhangi bir firmayı veya sistemi kötülemek amacıyla yazılmamıştır. Aksine, sektördeki hazır CMS ve forum sağlayıcılarının da zamanla daha modern mimarilere ve alternatif teknolojilere yönelmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu konuya dair önerisi, fikri veya deneyimi olan herkesin yorumunu bekleriz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yakın zamanda minecraft sunucum açılacak ve bu sunucu için yüksek oranda özen gösterildi ve hazır bir CMS sağlayıcısı kullanmaktansa kendi web adresimizin görüntüsünü kendimiz yaratalım istedik. Bu yüzden aklımızda ise "Hypixel" gibi bir web site tasarımı ve sistemi var. Bu ne demek oluyor kısaca anlatayım;

Hypixel gibi bir web tasarım ve sistem öncelikle hem web mağaza hem de sunucu forumu gibi. Örneğin bir oyuncunun sunucu hakkında paylaşmak istediği şikayeti,önerisi vb. gibi durumları var tabii ki diyeceksiniz ki discord ne güne duruyor. Ancak discord kullanmayan üyelerimizde buradan yardım alabilecek yani kısacası hem bir minecraft web sitesi hem de mc-tr gibi bir forum sitesi olacak.

Biz siteyi geliştirmeye başladık ancak sizlerinde ek tavsiyelerini almak isterim. Sitemizin dilini merak edenler için sitenin yazılım dili NodeJS ile sürdürülmektedir.

Neden NodeJS?

Neden diğer CMS firmaları gibi Php, HTML tarzı kullanmıyoruz. Başlıca 2 nedeni var.
1- Performans.
2- Yenilik.

Performans açısından şöyle ki Php, HTML gibi diller şu anda günümüzden yıllar öncesinde bulunmuş olması bu yüzden ise artık zamanı geçti ve arkadaşlar bu tarz dillerde sayfalar arası geçiş kiminden 5 saniye kiminde 15 saniye. Ancak NodeJS kullanırsanız böyle bir problem oluşmuyor. Anında sayfalar arası geçiş sağlanıyor ve dizayn, modernlik açısından bence daha iyi. Ayrıca lobi makineniz yada BungeeCord, Velocity makineniz ayrı bir vds, vps ise buradan da bu internet sayfasını açabilirsiniz. NodeJS sitenizi çalıştırmak için ekstra bir cPanel makineye ihtiyacınız yok. Ram harcamadan web adresinizi açabilirsiniz.

Yenilik kısmında ise başlıca performansda bahsettim ancak şöyle diyelim. Tabiiki de Php ve HTML gibi diller bana göre yazılması daha kolay diller NodeJS'de adı üstünde JavaScript ile yada AI yardımı ile yapıyorsunuz. Yenilik olarak ise arkadaşlar doğruya doğru Php 7.4 10 yıl belkide 15 yıl öncesinin sistemiydi. Şu anda bence tarihin tozlu raflarına kaldırılması gerekiyor.

Evet arkadaşlar bu konunun giriş mesajı bu kadardı. Bu arada son mesajım yanlış anlaşılmasın belli bir firmaya yada firmalara gönderme yok. Ama eğerki bu forumu görüyorlar ise onlara tavsiyem artık onlarında yavaştan yeni temalarını ve default temaları NodeJS'e çekmelerini öneririm.
Merhaba,

Kısaca söylemek gerekirse Hypixel benzeri bir web sitesi ve sistem yapılabilir. Ancak Hypixel sadece bir site değil; sunucu ağı, web mağaza, forum, kullanıcı profilleri ve uzun yıllar içinde oturmuş bir altyapının birleşimidir.

Node.js kullanmanız teknik olarak mümkündür ve modern projelerde tercih edilebilir. Performans konusu ise yalnızca kullanılan dile değil; altyapı, cache, veritabanı ve yazılım mimarisine bağlıdır. PHP gibi diller de doğru yapılandırıldığında gayet stabil ve hızlı çalışabilir.

Hazır CMS kullanmak zorunlu değildir ancak sıfırdan sistem geliştirirken güvenlik, yetkilendirme ve sürdürülebilirlik konularına özellikle dikkat edilmesi gerekir.

Özetle: Yapılabilir, ancak bu iş ciddi emek, zaman ve bakım gerektirir.
Geliştirme sürecinde başarılar.

Merhaba,

Kısaca söylemek gerekirse Hypixel benzeri bir web sitesi ve sistem yapılabilir. Ancak Hypixel sadece bir site değil; sunucu ağı, web mağaza, forum, kullanıcı profilleri ve uzun yıllar içinde oturmuş bir altyapının birleşimidir.

Node.js kullanmanız teknik olarak mümkündür ve modern projelerde tercih edilebilir. Performans konusu ise yalnızca kullanılan dile değil; altyapı, cache, veritabanı ve yazılım mimarisine bağlıdır. PHP gibi diller de doğru yapılandırıldığında gayet stabil ve hızlı çalışabilir.

Hazır CMS kullanmak zorunlu değildir ancak sıfırdan sistem geliştirirken güvenlik, yetkilendirme ve sürdürülebilirlik konularına özellikle dikkat edilmesi gerekir.

Özetle: Yapılabilir, ancak bu iş ciddi emek, zaman ve bakım gerektirir.
Geliştirme sürecinde başarılar.
Öncelikle değerli yorumun ve başarı dileğin için teşekkürler.

Haklısın altyapı, veritabanı ve cache gibi özellikler özenle yapılırsa sayılan dillerdede yapılabilir. Ancak NodeJS'de bu kadar özene gerek yok yaz ve kendisini optimize etsin. Evet çok zorlu bir sistem, özellikle yeni başlayan bir sunucusuysa ve bilgisi yoksa daha da zorlu ancak bizim bilgimiz gayet yeterli seviyede.

Çalıştığım geliştirici ekibi bilgili, işinin eri kişilerden oluşuyor. Sadece tavsiyelerinizi almak için konu açtım. Yanlış anlaşılmasın bu söylemim eleştirilerede açığım tabiiki. Herkesin yorumu çok değerli.

Ayrıca dediğiniz gibi güvenlik sistemleride bir o kadar önemli tabii. Bu yüzden o konulardada işini bilen kişilerden yardım alacağız, kontrol ettireceğiz.

Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle değerli yorumun ve başarı dileğin için teşekkürler.

Haklısın altyapı, veritabanı ve cache gibi özellikler özenle yapılırsa sayılan dillerdede yapılabilir. Ancak NodeJS'de bu kadar özene gerek yok yaz ve kendisini optimize etsin. Evet çok zorlu bir sistem, özellikle yeni başlayan bir sunucusuysa ve bilgisi yoksa daha da zorlu ancak bizim bilgimiz gayet yeterli seviyede.

Çalıştığım geliştirici ekibi bilgili, işinin eri kişilerden oluşuyor. Sadece tavsiyelerinizi almak için konu açtım. Yanlış anlaşılmasın bu söylemim eleştirilerede açığım tabiiki. Herkesin yorumu çok değerli.

Ayrıca dediğiniz gibi güvenlik sistemleride bir o kadar önemli tabii. Bu yüzden o konulardada işini bilen kişilerden yardım alacağız, kontrol ettireceğiz.

Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.
Ne anlattığını sen bile bilmiyorsun dostum ne yazık ki. Yapay Zeka herkesi başımıza yazılımcı / infrastructure designer etti ne yazık ki. "PHP mi HTML mi" nasıl bir soru? PHP backend dili, HTML direkt programlama dili değil. "PHP / HTML sayfa geçişleri 5 - 15 saniye, Node'da anında" Sayfa geçiş hızı tamamen kaynaklara, veritabanı sorgularına, cache'yi nasıl kullandığınıza, SPA / MPA farkına göre değişir. "Hypixel" gibi bir sistem oluşturmak inanın bana Node/PHP farkından çok daha büyük bir mesele... Yapay Zeka ile gereksiz bir özgüven ile her şeyi yapabileceğinizi düşünmeden önce lütfen konuştuğunuz konu hakkında biraz fikir sahibi olun, yapay zeka böyle bir proje yapamaz demiyorum ancak başına geçip her yaptığı işleme tamam diyerek ne yazık ki hayalinizdeki Hypixel tarzı bir sisteme sahip olamazsınız. Bol şans, kolay gelsin.

Ne anlattığını sen bile bilmiyorsun dostum ne yazık ki. Yapay Zeka herkesi başımıza yazılımcı / infrastructure designer etti ne yazık ki. "PHP mi HTML mi" nasıl bir soru? PHP backend dili, HTML direkt programlama dili değil. "PHP / HTML sayfa geçişleri 5 - 15 saniye, Node'da anında" Sayfa geçiş hızı tamamen kaynaklara, veritabanı sorgularına, cache'yi nasıl kullandığınıza, SPA / MPA farkına göre değişir. "Hypixel" gibi bir sistem oluşturmak inanın bana Node/PHP farkından çok daha büyük bir mesele... Yapay Zeka ile gereksiz bir özgüven ile her şeyi yapabileceğinizi düşünmeden önce lütfen konuştuğunuz konu hakkında biraz fikir sahibi olun, yapay zeka böyle bir proje yapamaz demiyorum ancak başına geçip her yaptığı işleme tamam diyerek ne yazık ki hayalinizdeki Hypixel tarzı bir sisteme sahip olamazsınız. Bol şans, kolay gelsin.
Öncelikle Yorumun ve Eleştirini için Teşekkür Ederim.

Dostum öncelikle ben yapay zeka ile yaptım demiyorum. Kendi fikirlerimi sundum bildiğim web site için dilleri sundun ve aralarındaki farkları,performansları ve yeniliklerli bildiğim kadarıyla sizlere açıkladım. Bana yapay zeka ile yapıyor diyemessin bu bilmeden yapılan bir ön yargıdır ki bunu 2. mesajımda, "Çalıştığım Ekip" başlığı altında sizlere açıladım lütfen yorumları ve mesajları tam oku. Ben yapay zekayla yapmıyorum. Belli başlı bir kaç kişiden rica ettim karşılığı ile onlara yaptırıyorum. Yapay zekayıda, bir arkadaşım yapıyor bu yüzden örnek verdim. Tabii ki üstüne gitmiyorum ya da sana kötü birşey söylemiyorum tek bir ricam var lütfen tam oku ve anlayarak yorum yap.

Değerli yorumun ve eleştirin için teşekkür ederim. Derin bir eleştiri yapmışsın ki haklısın pek bilgim yok bu konularda. Bu yüzden zaten bir kaç kişi ile çalışıyorum.

Öncelikle Yorumun ve Eleştirini için Teşekkür Ederim.

Dostum öncelikle ben yapay zeka ile yaptım demiyorum. Kendi fikirlerimi sundum bildiğim web site için dilleri sundun ve aralarındaki farkları,performansları ve yeniliklerli bildiğim kadarıyla sizlere açıkladım. Bana yapay zeka ile yapıyor diyemessin bu bilmeden yapılan bir ön yargıdır ki bunu 2. mesajımda, "Çalıştığım Ekip" başlığı altında sizlere açıladım lütfen yorumları ve mesajları tam oku. Ben yapay zekayla yapmıyorum. Belli başlı bir kaç kişiden rica ettim karşılığı ile onlara yaptırıyorum. Yapay zekayıda, bir arkadaşım yapıyor bu yüzden örnek verdim. Tabii ki üstüne gitmiyorum ya da sana kötü birşey söylemiyorum tek bir ricam var lütfen tam oku ve anlayarak yorum yap.

Değerli yorumun ve eleştirin için teşekkür ederim. Derin bir eleştiri yapmışsın ki haklısın pek bilgim yok bu konularda. Bu yüzden zaten bir kaç kişi ile çalışıyorum.
Yapay zeka ile bir şey yapmak ayıp bir şey olarak görülüyor ancak kesinlikle değil bu arada, bende çoğu projemde yardım alıyorum. Yapay zeka işleri gayet hızlandırıyor. Diğer konuya gelirsek; konuyu çalışan ekibinizin düzenlemesi daha güzel olabilir, şuan çok amatörce duruyor ve sunucunuz açıldığında eğer tutarsa (umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz) size ters tepki yaratabilir. Konuda "NodeJS" hakkında dil diye bahsediliyor, diyeceklerim bu kadar.

Yapay zeka ile bir şey yapmak ayıp bir şey olarak görülüyor ancak kesinlikle değil bu arada, bende çoğu projemde yardım alıyorum. Yapay zeka işleri gayet hızlandırıyor. Diğer konuya gelirsek; konuyu çalışan ekibinizin düzenlemesi daha güzel olabilir, şuan çok amatörce duruyor ve sunucunuz açıldığında eğer tutarsa (umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz) size ters tepki yaratabilir. Konuda "NodeJS" hakkında dil diye bahsediliyor, diyeceklerim bu kadar.
Merhabalar;

En kısa sürede ekibime bildiricem ve konuyu onlar ele alacaklar. Merak etmeyin.

Öncelikle yapay zeka kullanmak kesinlikle ayıp birşey değil arkadaşlar bu kafadan çıkın. Günümüzde bile insanlar yapay zekalar ile uygulama yapıp para kazanıyorlar. Bizim yaptığımız web sitemi ayıp olacak. (Kendi adıma konuşmuyorum genel olarak) Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yorumlarınız için konu düzeltilince tekrardan yazıcağım.

Yorumun için ayrıca teşekkür ederim.

Konu düzeltilmiştir. İlk mesajı tekrar okuyunuz ve bir yanlışımız var ise lütfen bize bildiriniz.

- KaiSMP Web & Minecraft Geliştirici Ekibi.

Forum için Xenforo mağaza için Tebex kullansana neden baştan yapıyorsun Hypixelde bu ikisini kullanıyor ve hiç bir şey bilmeden yapay zeka ile yapamazsın önce bu işi bilmen gerekiyor yapay zeka ile sadece yardım alırsın

Forum için Xenforo mağaza için Tebex kullansana neden baştan yapıyorsun Hypixelde bu ikisini kullanıyor ve hiç bir şey bilmeden yapay zeka ile yapamazsın önce bu işi bilmen gerekiyor yapay zeka ile sadece yardım alırsın
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.

Dostum bak 2 - 3 mesajdır diyorum ki ben yapay zeka ile yapmıyorum. Belli başlı bir kaç kişi var kendilerinden yardım için rica ettim karşılıkları ile yaptırıyorum. Yapay zekayı örnek olarak verdim. Yukarıda ki mesajlarımada bakabilirsin. Ayrıca Xenforo yada Tebex kullanmak istememe sebebim bir ilk yapmak, vesile olmak. Ben yaparsam diğer insanlarında benden örnek alabileceğine inanıyorum. Eğerki bir CMS kullanmak isteseydim ki yukarıda da yazdığım gibi CMS kullanmak istemiyorum dedim. Kullanmak istesem neden tekrar vereyim ki NamelessMC var açık kaynak kodlu üstelik ücretsiz. Kullanırım üstünede çok para harcamadan normal, basit arası bir tema yaptırırım. Ancak ben bunu istemiyorum. İnsanlara, Minecraft sunucu piyasasına örnek olacak ümit verecek bir iş yapmak istiyorum.

Örneğin sen bir sunucu sahibisin hazır BoxPvP paketleri var internette aç onları kullan ama bir farkın olmasını istiyorsan ve kendine güveniyorsan, ben bundan daha iyisini yaparım diyorsan sıfırdan paket yaparsın. Ama yapamam diyorsan hazır paketi kullanırsın. Ben kendime yapabilirim dedim hazır kullanmak yerine kendime yaptırıyorum. Evet diyeceksin ki sen yapmıyorsun, yaptırıyorsun. Haklısın ama en azından yaptırıyorum hazır CMS kullanmıyorum. (Kimseye gönderme ya da kötü bir alıntı yoktur. Yanlış anlama sadece örnek verdim.)

Değerli yorumun için tekrardan çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl