Huawei'nin Yeni İşletim Sistemi ARK OS Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Untitled.jpg

Huawei'nin Yeni İşletim Sistemi ARK OS Nedir?
Gelecek işletim sistemi heyacan verici.. Hazır mısın?
Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan gerilimler iki ülkeyi birbirine karıştırdı. ABD ülkesinin Huawei adlı şirkete uyguladığı yaptırımlar dünya basınında ve telefon kullanıcıları tarafından büyük tepkiye sebep oldu. En son İnstagram, Facebook ve Twitter uygulamaları yeni Huawei telefonlarında olmayacağı hakkında söylemler oldu. Bu söylemleri Huawei şirketi yalandı. Bazı şirket sahipleri ise uyguladıkları yaptırımları iptal etti. Huawei telefonlarının bir çoğu için yeni Android sözleşme imzalanmadı. Daha doğrusu Android, Huawei şirketine desteğini kesiyor. Bu olaylardan sonra Huawei şirketi uzun zamandır işletim sistemi üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Birkaç ay önce işletim Huawei telefonlarının yeni işletim sisteminin adı ''ARK OS'' olacağını iddia edilmişti. Birkaç gün içinde Huawei adlı şirket bu iddiaları doğrulamıştı.

20213.jpg

ARK OS Hakkında Bütün Detaylar
Öncelikle bu işletim sistemi Huawei'nin yeni satın alınan telefonlarında geçerli olacak. Önceden satın alınan telefonlar herhangi bir yaptırımdan etkinlenmeyecek. Hatta Android işletim sistemlerinin kullanım lisansları hala devam ediyor. Bu arada ARK OS işletim sistemin adının yanı sıra işletim sistemini adının HongMeng olma ihtimali de var. Huawei kullanıcılarının ARK OS ismine oranla daha çok beğenildiği gözlemleniyor. ARK OS hakkında testler devam ediyor..

huawei-p30-lite_1-1420x670.jpg

Yeni İşletim Sistemi Eylül 2019 tarihi ile Mayıs 2020 tarihi arasında çıkacak.
Huawei şirketinin yönetim kurumuna bağlı olan üyesi Richard Yu yaptığı açıklamalarda başlıkta bahsettiğimiz gibi Eylül 2019 ila Mayıs 2020 tarihleri arasında yeni Huawei telefonlarına sunalacağını bahsetti. Şu an Huawei'nin yeni işletim sistemi olması beklenen ARK OS'un bir çok testden geçirildiğini açıkladı. Bu işletim sisteminin testleri üzerinden binlerce kez çalıştığını söyleyen Huawei şirketi Xiaomi ve Oppo şirketlerinin öne gelen isimleri tarafından işletim sisteminin hızı çok beğenildiği savunuldu. İşletim sisteminin şu anlık test sürümünde olduğu görülüyor. İşletim sistemini yakında görebileceğiz.

D0e4lZXWsAIf1HS.jpg

Huawei, Türkiye'de ''HongMeng'' isim hakkını almak için başvurdu.
Huawei şirketinin Android lisansının iptal edilmesinden sonra içerisinde ülkemizinde bulunduğu ''HongMeng'' adına sahip olmak amacıyla bir çok ülkede başvuru yaptığı ortaya çıktı. Huawei şirketi Türk Patent ve Marka Kurumu’na 28 Mayıs 2019 tarihinde yaptığı başvuruya göre ''HongMeng'' isim lisanslarını almak istemiş. Google üzerinden Huawei şirketinin yaptığı resmi başvuru belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu adlı şirketin ismini arattığınız zaman rahat bir şekilde görebilirsiniz.

huawei-p30-pro-data.jpg

Huawei'nin Yeni İşletim Sistemi ARK OS'un Görüntüleri Sızdırıldı!
Henüz test aşamasında olan Huawei'nin yeni işletim sistemi hakkında birkaç görüntü sızdırıldı. Huawei Almanya ülkesinde isim haklarını almak için yaptığı başvurunun marka temsilcisinin elinde kalan birkaç görüntü ortaya çıktı. Bu görüntüler sosyal medya içerisinde ve dünya genelinde yayıldı. Bu görüntüler ile birlikte yeni işletim sistemi hakkında biraz bilgi sahibi olduğumuzu söyleyebiliriz. İşte o herkesin merak ettiği Huawei'nin yeni işletim sistemi üzerinden sızdırılan resimler...

Huawei-ark-os-1.jpeg
Huawei-ark-os.jpeg
Huawei-ark-os-1.jpeg

Huawei-ark-os.jpg

Huawei Şirketi'nin İşletim Sistemi ARK OS, Google ve Microsoft şirketlerine de rakip oluyor.
Huawei şirketi sadece işletim sistemlerine değil. Google gibi büyük platformlarına rakip oluyor. Çünkü Google ve Microsoft ortak aldığı karar ile birlikte Huawei şirketinden desteğini kesti. Bu şirketlerin yanı sıra Huawei telefonun bazı malzemelerini üreten şirketler dahil desteğini kesti. Huawei'nin yeni telefonlarında Google hizmeti olan Play Store, Haritalar, Takvim, Mesajlar gibi uygulamalar Google hizmeti olduğu için bulunmayacak. Bu yüzden Huawei şirketi yeni mağaza için arayışlara girdi. Bu arada Microsoft şirketine rakip olmak için Huawei şirketi hazırlıklar başladı. Xiamoi ve Oppo gibi Çinli telefon üreticileri Huawei'nin ARK OS işletim sisteminin hızını ve tasarım dizaynını çok beğendiğini toplu şekilde basına söylediler.

Huaweinin-amiral-gemisi-yonga-seti-Kirin-980-Eylul-ayinda-iFAda-tanitilacak101596_0.jpg

Huawei'nin Ülkemizde Çektiği Tanıtım Videoları
Huawei şirketinin çıkardığı telefonlar ülkemizde son derece beğeniliyor. Bunun sebebi ise ülkemizde yüksek olan dövize rağmen telefonların çoğu modellerinin son derece uygun fiyatta olması gibi gözüküyor. Bununla birlikte telefonların ülkemizde çok satılmasının bir nedeni ise telefonların fiyatına göre fazla ve hoş özelliklerinin olması örnek gösterilebilir. Son zamanlarda ülkemizde gerçekleştirilen Huawei satışlarında %246 oranlarında görülen büyük artış gözlemlenebiliyor.

Ayrıca Huawei şirketinin ülkemizde çektiği tanıtımların etkisi de var. Apple şirketinin Huawei şirketine karşı uyguladı yaptırımlar ülkemizde Apple telefonlarının satışında büyük düşüşe neden oldu. Apple şirketinin yüksek bütçeli telefonlarında yüz ve parmak tanıma özelliği var. Bunun yanı sıra Huawei telefonlarının düşük modellerinde dahi yüz tarama özellikleri ve bir çoğunun bulunması fazlasıyla etkili olduğu kesin görülüyor. Konu hakkında olan düşüncelerinizi beklerim.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Hmm ilginç bir konu olmuş. Bu işletim sistemi hem android hemde ios un birleşimi gibi birşeye benzemiş. Konu tasarımına gelirsek güzel bir tasarım olmuş ama sondaki videoları gereksiz buldum işletim sistemi diyorsun gidip kamera reklamlarını koyuyorsun :D

Hmm ilginç bir konu olmuş. Bu işletim sistemi hem android hemde ios un birleşimi gibi birşeye benzemiş. Konu tasarımına gelirsek güzel bir tasarım olmuş ama sondaki videoları gereksiz buldum işletim sistemi diyorsun gidip kamera reklamlarını koyuyorsun :D

Ben de sizin yorumunuza açıkçası katılıyorum. Zaten bir çok kullanıcı İOS ve Android karışımı bir şey olduğunu söylemiş. Konu tasarımımı ve dizaynımı beğendiğin için sana teşekkür ederim. Son bölüm de ülkemizin reklam olaylarından bahsettiğim için bu videoları eklemek istedim.

Ben de sizin yorumunuza açıkçası katılıyorum. Zaten bir çok kullanıcı İOS ve Android karışımı bir şey olduğunu söylemiş. Konu tasarımımı ve dizaynımı beğendiğin için sana teşekkür ederim. Son bölüm de ülkemizin reklam olaylarından bahsettiğim için bu videoları eklemek istedim.
hmm annadım iyi forumlar :D

huawei p30 pro kullanıyorum umarım bu isletim sistemi p30 larada gelir.

güzel bir konu olmuş eline sağlık

Kalemine sağlık senden beklendiği gibi çok iyi bir konu.Bende P20Lite kullanıyorum umarım bize de bu işletim sistemi gelir.

Huawei P SMART aldım bir kaç ay önce cidden güzel telefon huawei başarılı bir şirket ama ARK OS sisteminin tasarımı daha özgün olabilirdi
Bildiğin çin malı İOS bu :D

Burda bi benimmi telefonum yok. :(

güzel bir konu olmuş eline sağlık

Konumu beğendiğin için çok teşekkür ederim.

Kalemine sağlık senden beklendiği gibi çok iyi bir konu.Bende P20Lite kullanıyorum umarım bize de bu işletim sistemi gelir.

Öncelikle konumu çok beğendiğin sana çok teşekkür ederim. Umarım biz P20 Lite kullanıcılarına bu işletim sistemi gelir :)

Huawei P SMART aldım bir kaç ay önce cidden güzel telefon huawei başarılı bir şirket ama ARK OS sisteminin tasarımı daha özgün olabilirdi
Bildiğin çin malı İOS bu :D

Gerçekten Huawei şirketinin kalitesini konuşmaya dahi gerek yok. Bu arada işletim sisteminin daha test aşamasında olan görüntüleri daha uygulamanın çok fazla değiştirilecek yanı var. Ayrıca bu resimlerin gerçekleri ne kadar doğru olup olmadığı tartışılır. P Smart'da güzel telefon :)

Burda bi benimmi telefonum yok. :(

Sanırım öyle gözüküyor :(

Facebook, google vs. amerikan bazlı şirketlerde uygulama ambargosuna girecektir. Yorumlarda Ark OS kullanmayı isteyenler var. Eğer ambargo devam ederse yeni işletim sisteminde amerikan bazlı şirketlerin uygulamaları kullanılamayacak.

Facebook, google vs. amerikan bazlı şirketlerde uygulama ambargosuna girecektir. Yorumlarda Ark OS kullanmayı isteyenler var. Eğer ambargo devam ederse yeni işletim sisteminde amerikan bazlı şirketlerin uygulamaları kullanılamayacak.

İşte o yaptırım uygulanırsa Huawei ciddi anlamda batabilir.

Gerçekten çok başarılı bir konu olduğuna inanıyorum özellikle ABD hükümeti Huaweiye yaptırım uyguladıktan sonra güzel bir çalışma olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl