Huawei P40'ın Bütün Son Detayları Belli Oldu!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 762
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

plot-thickens-as-huawei-now-linked-to-chinese-intelligence-and-military_1500.jpg

Huawei P40'ın Bütün Son Detayları Belli Oldu!
Yepyeni bir telefon modeli ile sizde tanışmaya hazır mısınız?
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte bu son zamanların yepyeni bir teknoloji devi olan o Huawei'nin yeni çıkarması beklenen P40 modeli hakkında pek konuşacağız. Hepinizin bildiği gibi Huawei, P20 ile P30 modelleriyle Türkiye dahilinde dünyada patlama yaptı. Huawei'nin yeni hedefinde ise P40 modeli var ve model hakkında yeni çok fazla bilgiye sahip olmasak da var olan bilgileri sizleri aktaracağız. Bu arada Huawei P40'ın da diğer o yeni modellerinde olduğu gibi Türkiye'de oldukça uygun fiyatı gelmesi bekleniyor ki direkt olarak Android 10 güncellemesiyle ani gelmesi bekleniyor.

resized_8c515-3d1f7f99gettyimages1090892928.jpg

Geçen sene satılma rekorları kıran P30 modelinin ardından Huawei'nin bu yıl içerisinde çıkarması beklenen Huawei P40 modeli oldukça tartışma konusu oldu. Huawei şirketi, Huawei P40 modelini bu Mart ayında çıkaracağını söylemişti ancak birçok uzman bu konuda oldukça tedirgin olduğunu söylüyor. Bunun sebebi ise uzun aylardan beri devam eden Huawei yasağı olduğu söyleniyor ki o Huawei P40 modeliyle birlikte bu Google yasağının nasıl etkili olup olmadığının da henüz bilinmiyor. Yaşanan bu talihsiz olaylara rağmen Huawei'de aldırış göstermeyip işlerini hiç yoka saymadan devam ettiriyor. Bu arada Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu olan Mate X'in Türkiye fiyatı da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Belirlenen ilk fiyata göre de katlanabilir telefon modelinin Türkiye'de remsen 8.999 lira gibi büyük bir mevlada olması bekleniyor. Bu telefonun çıkmasıyla birlikte yeni Huawei P40 modelinde Google uygulamaları olup olmayacağını da az çok çıkarabiliriz.

cache-v2

Huawei'nin P40 Serisinde Kaç Farklı Telefon Modeli Olacak?
En çok sorulardan biriyse de başlıkta olan soruydu. Neyse ki Huawei'den bu konu hakkında da yeni bir açıklama daha var. Geçtiğimiz sene Huawei'nin çıkardığı P30 modeli oldukça satılma rekoru kırmıştı ki telefonumuz o yeni ana model olmak üzere Pro dahilinde iki modelden oluşuyordu. Görünüşe bakılırsa Huawei, geçen sene ki sevdasından direkt vazgeçmeyip Huawei P40 modelinde de iki farklı model yapmayı ön görmüş. Huawei P40'ın ilk detaylarına göre Huawei P40 isimli ana model ve Huawei P40 Pro modeli olacak. Bununla birlikte bu yeni telefon serisinde de kesinlikle de bir Lite modelinde de bulunabileceğini söyleyebiliriz. Bu arada geçtiğimiz haftalarda da aldığımız haber bizleri oldukça şaşırtmıştı. Habere göre de Huawei'nin yeni P40 serisinde, "Huawei P40 Pro PE ( Premium Edition )" isimli de yepyeni bir cihaz modeli daha da olacak. Görünüşe bakılırsa Huawei, her bütçeye hitap eden bir telefon modeli çıkarıyor ki bu olay o teknoloji dünyasında olabildiğince de büyük bir devrime sebep olabilir. İşte aşağıda olan bu yeni modeller ise o seriye ait olduğu ön görülüyor.

huawei-p40-pro-pe.jpg

Huawei'nin P40 Serisinin Yepyeni Tasarımında Neler Göreceğiz?
Geride bıraktığımız birkaç hafta önce de Huawei'nin yöneticisinden de oldukça şok edici bir açıklama gelmişti. O açıklama da Huawei'nin P40 modelinin hiç görülmemiş bir tasarıma sahip olacağı söyleniyordu ki o eğer gerçekten öyleyse de şok dalgası yaratabilir. Bununla birlikte Huawei'nin yöneticisi de açıklamalarını devam ettirmişti. O devam ettirdiği açıklamada da Huawei'nin P40 serisinde Google hizmetlerinin de hiç birisinin olmadan bu Android 10 işletim sistemine bağlı olarak çalışacağını, kamera ve performans açısından da devrim niteliğinde değişimler yaptığını açıklamıştı. Görünüşe bakılırsa da Huawei, bu yeni P40 serisinde Apple gibi büyük teknoloji devlerine meydan okuyacak ki, anice akıllara "Google hizmetleri olmadan nasıl olabilir ki?" sorusu da gelmiyor değil. Belki de uzun süre gündem olan Harmony OS gibi işletim sistemini bile çıkarmış da olabilir. Huawei'nin P40 serisi ne kadar, "hiç görülmemiş" olabilir bilemeyiz ancak o kamerası da farklıdır.

JV5Q15.jpg

Tüm bu olayların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Reddit gibi büyük oyun ve teknoloji platformlarına sızdırılan o resimlerde dikkatleri gözler önüne çekmişti. Bu resimleri incelediğimiz zaman da görüşle sahiden Huawei P40 serisinin hem kamera açısından büyük değişiklikler olduğunu hem de tasarımsal açıdan alışılmışın dışında bir şeyler olabileceğini görebiliyoruz ki eğer doğruysa da telefonun benliğini doğrulamış da oluyor. Yukarıda ki görüntü de yer alan cihazın bir adamın elinde olduğunu görüyoruz ve o mavi bir kılıfın içerisinde de olduğunu da net anlayabiliyoruz. Bu resmi net incelediğimiz zaman cihazın ekran kısmında ise herhangi bir çentik söz konusu bile değil. Ha bir şey yok mu? Tabii ki de var, bu sefer bir şeyler değişmiş! Bu çentiğin yerine resimde iki kamera deliği görünüyor. Bu Huawei P40 serisinin arka tarafı da oldukça farklı olmuş. Bu tarafı çok kameralı telefon sevmeyenler sevmeyebilir ki telefonun biraz Samsung markasının S20 modeline de benzeyeceği tahmin ediliyor. Şimdi ise dilerseniz bu canavar olan telefonun yüzey ekranı hakkında detaylıca konuşalım.

Qualcomm-Snapdragon-865-internals-slide.jpg

Huawei'nin P40 Serisinin Yüzey Ekranı Nasıl Olacak?
Huawei'nin ekran kısmından çok açıkça konuşmak gerekirse de bu sefer o telefon modelimizin kıvrımlı bir ekran olacağını söyleyemeyiz. Çünkü az önce ki resim eğer gerçekse telefonun kıvrımlı olduğunun iddiasını reddediyor ki bu kesin bir şey söyleyemeyeceğiz. Aynı zamanda yukarıda olan resimde ki telefon serisinin Huawei'nin P40 serisi olup olmadığı net belli değil. Huawei'nin yeni telefon modelindeyse de ekran boyutları da hemen hemen aynı olacak gibi görünüyor. Atılan yeni güçlü iddialara göre de o Huawei P40 serisinin 6,1 inç veya 6,5 inç olacağı söyleniyor. Huawei'nin P30 ve P30 Pro serisinin Full HD+ OLED bir ekran yüzeyine sahip olduğundan haberdarız ki Huawei'nin P40 serisinde de Quad HD+ OLED ekrana geçme ihtimali de olduğunu söyleyebiliriz. Ha bu arada unutmadan cihazın ekran kısmında 120 Hz ani yenileme bölümü olacağını da nihai olarak sizlere söylemekte fayda var. Telefonun en olan kamerası hakkında detaylı bir şekilde konuşalım.

resized_3a286-36b5f123ef1e1b70the_fbi_cia_and_nsa_are_suspicious_of_huawei_and_zte_but_its_not_obvious_why_2.jpg

Huawei'nin P30 modeliyle nasıl ses getirdiğini hatırlıyor musunuz? İşte bu telefonun da çok ses getirmesinde kamera da oldukça önemli etkenlerdendi. Huawei şirketi, belki de bu telefon modeli yüzünden kendisini de zorluk çıkarmış olabilir ancak bugüne kadar atılmış olan söylentiler de telefon modelinin o yine aynı durumda olacağını söylüyor. Bu iddialardan bahsetmek gerekirse Huawei'nin yeni serisi olacak Huawei P40 Pro ve P40 Pro PE'nin 5 adet farklı kameraya sahip olacağı söyleniyor. Ha bu arada telefonun kameraları da P30 modelinde olduğu gibi yine Leica isimli Alman şirketinde üretilecek. Arka kameralarında ise ana kamera, ultra geniş açılı lens ve ToF'un yer alması bekleniyor. Huawei'nin yepyeni serisi olması beklenen Huawei P40 Pro PE'nin hakkında da epey iddialar bulunuyor. O güç kazanan büyük bir iddiaya göre de bu beş kameraya sahip olan cihazın 64 MP ana kamerasının olması beklenirken 12 MP gibi o büyük bir miktarda zoom kamerası bulunması ön görülüyor. Zoom kamerası da 10x optik yakınlaşmaya onay verecek. Bunun yanı sıra telefon kameralarının içerisinde de ultra geniş açılı kamera, makro kamera ve derinlik sensörü yer alacak. Şimdiyse diğer özelliklerini konuşalım.

Galaxy-S10-Lite-1-1.jpg

Huawei'nin P40 Serisinde Kirin 990 Yer Alacak Mı?
En çok merak edilen konulardan birisi ise o telefonun nihai işlemcisi olmuştu. Huawei'nin Mart ayında çıkarması beklenen Huawei P40 serisinde ise şirketin en iyi işlemcisi olan Kirin 990'ın tabii ki de bu seri de olmasını bekliyoruz ki belki de çok daha iyisini çıkarmışlardır. Huawei'nin bu sağlam işlemcisi de 5G desteğiyle kalmayıp olan 8 çekirdeği de kendi içerisinde bulunduruyor. Telefonun işlemcisinden bulunan Kirin 990'un 5G modemi de, 2,3 Gbps indirme hızına da olanak sağlıyor. Bu olayların yanı sıra Huawei'nin P40 serisinde de büyük bir RAM artışı bekleniyor. Çok ün kazanan bu söylentilere göre de Huawei'nin P40 modeli 10 GB RAM ile geliyorken Huawei P40 Pro serisi de 12 GB RAM ile geliyor olacak. Bazı iddialar ise Huawei P40'ın o ana modeline 4G var iken Huawei P40 Pro serisinde de 5G olacağı söyleniyor. Sizce de bu olur mu?

e41f092d85474dc783f42814d1a567d2.jpg

Huawei'nin P40 Serisinde Harmony OS Desteği Mi Gelecek?
Konumuzda bu nihai bölüme kadar Harmony OS yazısı görmemeniz sizleri şaşırtmış olabilir. Eğer sizlerde isterseniz şimdi konumuzu bu kısıma çekelim. Sizlere az önce o yeni bahsettiğimiz üzere Huawei'nin P40 serisi Android 10 işletim sistemi bulunduracak. Tabii bu Huawei'nin de Harmony OS işletim sistemini de unutacağı anlamına da gelmiyor. O bazı aldığımız söylentilere göre Huawei'nin P40 serisinde çift işletim sistemi yer alacak ancak P40 serisinde o Harmony OS geleceği söz konusu bile olamaz. Huawei'nin bu ilerleyen o serilerinde ise kendi işletim sistemine de o geçme ihtimali net var. Bununla birlikte Huawei'nin yeni bataryası da oldukça merak konusu oldu. Huawei'nin P40 Pro serisinde grafen bir bataryaya şahit olacağız. Cihaz serimizde bulunan grafen batarya sayesinde de 5.500 mAh'lik bir canavara tanık olacağız. Bu canavarımız da çok hızlı şarj olabilsin diye 50 W hızlı bir şarj desteğine sahip olacak. Bizde cihazın karşısında tam anlamıyla eriyeceğiz.

huawei-emui-10.jpg

Huawei P40'ın Net Olan Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?
Eh konumuzun başından beri telefonun o kadar baba yiğit özelliği hakkında konuştuk, peki yeni telefonun fiyatı ne kadar olabilirdi ki? Gelin sizlerle fiyatları konuşup konumuzu sona erdirelim. Bugüne kadar atılan o söylentilere göre Huawei'nin P40 modelinin Samsung Galaxy S20 serisinden çok daha ucuza geleceği söyleniyor. O edilen yeni tahminlere göre cihazın yaklaşık olarak 470 euro olması beklenirken Türkiye fiyatının ise vergilere dahilinde 3.119 lira olması bekleniyor. P40 Pro modelinin ise vergilerle birlikte 3975 yani o yaklaşık 4000 lira olması bekleniyor. Huawei P40 serisinin en çok konuşulacak olan Huawei P40 Pro PE'nin ise yaklaşık olarak 1.200 euro yani vergiler dahilinde 7.960 lira olması ön görülüyor. Cihazın fiyatları hakkında en net bilgiyi Mart ayında alacağız gibi görünüyor. Okuyan ve okumayan herkese çok teşekkür ederim.

2019-09-06%2011.17.23.jpg

Moderatör tarafından düzenlendi:
İkiden fazla kamera bana çok itici geliyor :enteresan:
Uğraşılmış bir konu teşekkürler.​

Hiç hayatım boyunca Huawei almadım almayıda düşünmüyorum onun yerine Elma x alırım belki ve aklıma hep Huawei diyince Huahwi geliyor ah eski pvpciler'den kimler kaldı bea :D

Hiç hayatım boyunca Huawei almadım almayıda düşünmüyorum onun yerine Elma x alırım belki ve aklıma hep Huawei diyince Huahwi geliyor ah eski pvpciler'den kimler kaldı bea :D
Keşke eski pvp ortamı geri gelse değil mi ?

Hayatımda telefonum bile olmadı bana 2 seçenek sundular bilgisayar mı telefon mu? Bilgisayar dedim. Elbet bir gün....

+ Knk telefonun modeli ne?
- Huaayyyiiğğğğğğ

İkiden fazla kamera bana çok itici geliyor :enteresan:
Uğraşılmış bir konu teşekkürler.

Evet, gerçekten sana katılıyorum. En fazla telefonun arkasından 2 kamera güzel duruyor ki 2'den fazlası kötü duruyor :(

iPhone kadar olmasa da gerek fiyatıyla gerekse de özellikleriyle alınmaya değer telefondur ki her modeliyle gelişiyor. Huahwi'yi bende bilirim ;)

Keşke eski pvp ortamı geri gelse değil mi ?

Evet, 1.8'den sonra PvP bitti ve eskisi kadar Huahwi gibi kanallar piyasada kalmadı :'(

Keşke.. ama artık hiç bir gün gelmiyecek o eski günler..

Maalesef 2013 ve 2014 sezonunda olan günleri kaybettik :(

Hayatımda telefonum bile olmadı bana 2 seçenek sundular bilgisayar mı telefon mu? Bilgisayar dedim. Elbet bir gün....

+ Knk telefonun modeli ne?
- Huaayyyiiğğğğğğ

Aga be, gerçekten üzüldüm. Umarım bir gün seninde telefonun olur :))

Hayatım boyunca çok farklı telefon markaları denedim. Akraba telefonu olsun, ailedekilerin telefonu olsun, kendi telefonlarım olsun neredeyse tüm markaları denedim en aşık olduğum Huawei oldu. Gerçekden çok güzel iş başarıyorlar. Umarım sürekli böyle devam ederler.

Hayatım boyunca çok farklı telefon markaları denedim. Akraba telefonu olsun, ailedekilerin telefonu olsun, kendi telefonlarım olsun neredeyse tüm markaları denedim en aşık olduğum Huawei oldu. Gerçekden çok güzel iş başarıyorlar. Umarım sürekli böyle devam ederler.

Sahiden bende size katılıyorum. Bende eskiden iPhone sevdalısyıdım ki fiyatlar artana kadar oldu. Huawei aldığımızda bir iPhone kadar olacağını düşünmemiştim ki dahası bile var. Bende şimdi 8.000 liraya telefon olsam yüz taraması anca var. Huawei'nin 2.500 liralık telefonun da bile yüz ve parmak taraması var ve bunlarda hiç bir şey değil. Oyun performansı, virüs taraması, kendi programları, kamera kalitesi yani artık sayamıyorum. :)

Çok iyi bir konu çıkarmışsın. Kalemine sağlık ✒

Bende hayatım boyunca Venus vestel ve İphone 6 ya mahkum tutulan bir insanım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hayatımda en çok merak ettim şey Huawei mi ismi Huahwi den mi çaldı yoksa Huahwi mi Huawei den çaldı hayatımda en çok merak ettim şey :D

Son düzenleme:

Çok iyi bir konu çıkarmışsın. Kalemine sağlık ✒

Öncelikle bu güzel ve anlamlı yorumun için sana çok teşekkür ederim. Bunun yanı sıra konuyu beğendiğine sevindim <3

Bende hayatım boyunca Venus vestel ve İphone 6 ya mahkum tutulan bir insanım.

İlk söylediğin telefonu zamanında bende kullandım ki sahiden çok kötü bir histi. Bu arada bence internet markasından çalmışlar :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl