Hosting Sahipleri Konuya Lütfen!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 132
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

astro

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
43
Minecraft
devastro

Discord:

devastro

Fiziksel makine satın alıp iki adet sunucumu (Survival Skyblock) barındırmak istiyorum. Fakat Türkiye'deki hosting firmalarına karşı güvenim nerdeyse %0'a indi. Bir fiziksel makineyi satın alırken onun fiziksel makine olduğunu ve sadece kaynaklarını benim kullanabileceğimi nasıl anlarım? Eğer satın aldığım makine fiziksel makine değilse ve paylaşımlıysa ne gibi haklarım olur?

Bilgisi olan arkadaşlarda cevaplarsa çok memnun olurum, teşekkürler.

Sunucuyu aldıktan sonra lscpu, lshw, veya hwinfo gibi komutlarla sunucunun donanım bilgilerini kontrol edebilirsiniz. Donanımın sanallaştırma tabanlı olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Performans testleri ve benchmarklar yaparak kaynakların tamamen size ait olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Satın aldığınız makine fiziksel değilse ve size fiziksel makine olarak sunulmuşsa, bu durumda yanıltıcı reklam ve sözleşme ihlali durumu olabilir. Hizmet şartlarını dikkatlice okuyun. Yanıltıcı bir durum söz konusuysa, tüketici haklarınız çerçevesinde para iadesi, sözleşme feshi veya dava açma hakkınız olabilir.

Türkiye’deki firmalara güveniniz düşükse, uluslararası firmalarla çalışmayı düşünebilirsiniz. Ancak, bu firmaların da müşteri yorumlarını ve itibarı göz önünde bulundurmalısınız. Ancak öneri olarak alırsanız ben Exoras'tan sanal sunucu aldım ve memnun kaldım.

Linux için terminale `dmidecode`, Windows için aratma çubuğuna `msinfo32` yazabilirsiniz. Eğer VMWare ile sanallaştırılmış bir sunucuda barınıyorsanız VMWare ibarelerini çeşitli yerlerde görmeniz mümkün, ancak VMWare dışı bazı sanallaştırıcılar bu tarz bilgileri gizleyebiliyor. İkinci bir seçenek ise işlemcinizin benchmark değerlerine bakıp işlemcinizi aynı benchmark testine sokabilirsiniz, internetteki puanlar ile üç aşağı beş yukarı aynı olması gerekiyor. Aynı şekilde bellek ve diskinize de çeşitli benchmark testleri yaptırarak cihazın sanallaşıp sanallaşmadığını anlayabilmeniz mümkün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl