Çözüldü Hile koruması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ihalitisbackk

Creeper Evimi Patlattı
Elmaslar
44
Minecraft
halitisbackk

Discord:

ihalitisbackk#7699

Hile koruması olarak önerileriniz nelerdir? Aklımda Spartan, Vulcan ve Matrix var.

çoğu anticheat kötü gerçekten ama idare edecek birşey dersen matrix & vulcan

En iyisi bence Matrix ondan sonra vulcan.

Bu lanet durumu çok araştırdım, çok uğraştım. Anti Hile piyasası minecraft'in ok çukurudur.
Tüm piyasanın birbirine sallaması, bir çoğunun drama olması, hala mağara seviyesinde kod yazılması ama egonun tavan olması, fork dolandırıcılığıyla nerdeyse aynı, işe yarayan bir şey yok ama pr'ı iyi olan satılır.

Az çok araştırdığında herkesin birbirine salladığını gorürsün, aslında hiçbiri iyi anti hile değil, çünkü minecraft'da iyi anti hile yapmak imkansız, zaten protokol olarak berbat bir oyun, sonra, bu işten para kazanan birileri varsa her zaman anti hilenizin onüne geçilecek.

İyi bir anti hile bulamayacaksınız. bunu garanti edebilirim. her hileyi engelleyen bir anti hile yapılamaz. birisi bile engellenmediğinde oyuncular onu kullanıyor olacak çünkü hile açmak bir kültürdür. Kimin hilesi sağlam diye kapıştırır bu kültürdeki insanlar. Bu kültüre, oyunun protokolünü ve kodlarını inceleyen insanlarda dahil, mağara seviyesinde kod yazıp minecraft'ı tekrar bakmadan yazabilecek seviyede minecraft'ı ezbere biliyorlar.

Peki ne yapmalı?

Bunun 2 yanıtı var,
hazır cevap olarak; en çok güncelleme alanı ve aktif olarak geliştirileni, en çok para kazananı almalısın.
Çünkü yeni hileler çıktıkça bu a-c'i yapan adam para kazanacağından dolayı güncelleyecektir. Yine de bir işe yaramaz, bunu yaparak sunucunu gülünç durumdan kurtarabilirsin sadece. her onüne geçen hile açamaz ancak eksi yani hile açmayan adamlarda yasaklanır.

Gerçek cevap;

Hypixel mineplex ve diğer dev sunucuların çozümleri bellidir, oncelikle anti hile departmanı kurarlar, uzun ve orta vade için planları bellidir, orta vade için stabil ve tutarlı bir anti hile oluşturdular(Bu ne demek?) Yani senin satın aldığın çoğu ortalama hileyi engelleyen eklentiyi kendileri stabil ve sürekli güncellenen halini yaptılar.

Uzun vade için ne yaptılar?

Bununda cevabı bellidir ve 2 cevabı vardır, Hypixel çozüm yolu olarak yapay zeka ile oyuncu davranışlarını oğrenen ve buna gore karar veren bir anti hile yapmayı planladı, şuanda aktif olarak hala oğreniyor ve bazı kararları kendi başına vermeye başladı, ikinci cevap ise Game Design.

Bazı oyunlar o kadar iyi tasarlanır ki hile yapılamaz veya güvenlik çemberi olabildiğince daraltılır.
Yani oyunlarını hile yapılamayacak şekilde ellerinden geldiğince güvenlik çemberi içine kıstırdılar.

Oyunda hile yapabileceğiniz 4 alan vurmak, blok koymak ve kırmak yada hareketiniz.
Spesifik bir oyun için bunu hedefleyeceğim ve anlatacağım.(Skyblock)

Oyunun amacı basittir, kırarsın ve blok elde edersin, sonra koyarsın ve level elde edersin, oyunun tüm amacı budur ancak blok koymak uçarken daha basittir.

Peki tüm bu mekanikleri kaldırırsan ne olur?
Level diye bir şey olmasa?

Blok koyarken hile açsa, kırarken hile açsa, uçmak için hile açsa hiçbiri bir halta yaramaz, yinede tespit edilip ban yer ama diğer oyuncuların onüne geçemez. Diğer oyuncuları anında etkileyemez.

İşte bu güvenlik çemberinin ustaca daraltılmasıdır. Kurallar bellidir.
Üstteki ornek hypixele aittir, yapılamayacağını sanmayın, oyun tasarımı sonsuzdur

Vulcan alacağız muhtemelen.
Sunucunuzun sürümü kaç ben 1.19.2 sürümde vulcan kullanıyorum pişman olmadım 1.18.2 sunucumdada matrix kullanmıştım ikiside mükemmel ama 1.19.2 de matrixte sorun yaşadık bu yüzden vulcana geçtik.

Sunucunuzun sürümü kaç ben 1.19.2 sürümde vulcan kullanıyorum pişman olmadım 1.18.2 sunucumdada matrix kullanmıştım ikiside mükemmel ama 1.19.2 de matrixte sorun yaşadık bu yüzden vulcana geçtik.
1.18.2 Vulcan düşünüyoruz biz de.

spartan olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl