“Herkes Kendi Memleketinde Yaşasaydı İllerin Nüfusu Ne Olurdu?” Haritası (2018 Yılı)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoulX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.069
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SoulX

Vatan Sevdalısı
Elmaslar
2.563
DrDataStats.com sitesinden alınmıştır.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

İç göç Türkiye’nin en önemli sosyal olgularından birisidir. Eğer herkes kendi memleketinde yaşasaydı Türkiye bugünkü nüfus yapısından farklı bir yapıya sahip olacaktı.

TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’de herkesin kayıtlı olduğu nüfus kütüklerine göre aşağıdaki harita oluşturulmuştur. Bu haritada herkes hangi il kütüğüne kayıtlı ise o ilde gösterilmiştir.

Bu haritanın iki sınırlılığı vardır: Birincisi asıl kayıtlı oldukları kütüklerini başka bir ilin kütüğüne taşıyan vatandaşlarımız yeni kayıt oldukları illerin kütüklerinde gösterilir. İkincisi ise Türkiye’de evlilik sonrası kadınlar eşlerinin kütüklerinin kayıtlı oldukları illerde gösterilir.

Bu kapsamda oluşturduğumuz “2018 Yılı Herkes Kendi Memleketinde Yaşasaydı İllerin Nüfusu Ne Olurdu Haritası”na göre;

• 15,07 milyonluk İstanbul 2,54 milyon
  • 5,50 milyonluk Ankara 2,00 milyon
  • 4,32 milyonluk İzmir 1,97 milyon olurdu!
Ayrıca herkes kendi memleketinde yaşasaydı en kalabalık 5 il aşağıdaki şekilde sıralanırdı:
  • Şanlıurfa: 2,77 milyon
  • Konya: 2,57 milyon
  • İstanbul: 2,54 milyon
  • Diyarbakır: 2,25 milyon
  • Ankara: 2,00 milyon.

1566807038954.png

bana kalırsa bir sistem gelmeli derhal. bu konu gündemde tutulmalı. veriler eski ama sonuçlar çarpıtıcı. belki de iş bulmak için istanbul'a gitmeye gerek kalmazdı nüfus dağılımı bu şekilde olsaydı!

Bir sistem yapmak istiyorlarsa doğuyada yatırım yapmaları lazım. Tüm yatırımı İstanbul ve çevre şehirlerine yapıyorlar. Bu durumda nüfusun dağınık olması çok normal.

Bir sistem yapmak istiyorlarsa doğuyada yatırım yapmaları lazım. Tüm yatırımı İstanbul ve çevre şehirlerine yapıyorlar. Bu durumda nüfusun dağınık olması çok normal.
bir sistem gelmezse, "ouuğuuuuyhh, biz çöplükte yaşıyormuşuz" diyen göçmenler daha da çoğalacak. yatırım tabii ki ön planda olacak. fakat çok da işe yaramaz ikisi bir anda yapılırsa, yavaş yavaş olması lazım bu sistemin. ama gündemde tutulması gerekmekte.

Bence Sivas 3 milyon falan olmalı, buradaki verilerin doğru olduğunu düşünmüyorum :P Zaten İstanbul'da İstanbullu dışında her milletten insan var :d

Her şehrin her ilçenin kendine göre bir özelliği var kimisi tersaneye kimisi sanayiye kimisi tarıma kimisi enerji tesislerine uygun. Zaten 4 mevsim şenlik havası olan bir ülkede sen gidip s*dik yarıştırırsan yok en büyük havaalanı en büyük bilmem ne diye zaten bir şey çıkmaz oralardan

Haritayı görünce şoke oldum. İstanbul'a pek şaşırmadım ama benim yaşadığım şehrin aslında 2 katı kadar nüfusu olduğunu öğrendiğimde biraz bakakaldım.

Sanki Biraz Yanlış Gibi

Daha önceden İnstagram üzerinden bu şekilde istatistiksel veriler gördüm ve foruma taşınması çok daha iyi olabilir. Bunun yanı sıra kendi ilimin neredeyse 2 milyona yakın nüfüsü olurmuş. İstanbullu sayısı ise şu anki nüfusa göre baya azmış. Bence askeri alanda en güçlü ülke verileri gelsin.

2 milyon Ankaralı var mıymış ya ? Ankara'da çoğu kişi Çorumlu veya Yozgatlı :)

Herkes kendi memleketine gitseydi. İş olanakları nasıl olacaktı? Dağın üstünde fabrika ülkemizde zaten ağaç kalmıyor birde böyle bir sistem gelir efsane olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl