Benim düşünceminde çok ötesine geçmişler, proje çok ilgi çekici ve harika gözüküyor. Örnek olarak çalıştırdıkları sunucuya katılıp biraz deneyimledim ama bazı problemler var oynanabilirlik açısından: tekneler kayboluyor, nadiren sınırda sıkışabiliyorsunuz o sunucudan o sunucuya atıyor, nether portallarında da aynı şekilde döngüye giriyorsunuz vb. birçok problem gördüm. Henüz daha işin başında oldukları için kabul edilebilir sorunlar düzelteceklerine ve geliştireceklerine inanıyorum ama kafama yatmayan konular var proje hakkında. Oyuncuların ayrı sunucularda birbirlerini görüp etkileşime girebilmeleri için paket göndererek diğer sunucudaki olayı simule ediyor fakat bu paket gönderimleri dünya yüklemesi ve yaratık doğması gibi işlemleri tetikliyorsa yine sunucuya ek yük olacak oyuncunun farklı sunucuda olması birşeyi değiştirmeyecek teknik olarak. Sadece oyuncular birbirine yakın ve sunucu sınırındaysa tetiklenirse bu simulasyon olayı o zaman mantıklı olabilir. Henüz kendim test etme fırsatı bulamadım ama proje çok ilgimi çekti fırsat bulduğumda test edeceğim. Bilgi için çok teşekkür ederim :)WorldQL projesini incelemenizi şiddetle tavsiye ederim :)