Hep Aynı Oyunlar, Hep Aynı Sistemler… Değiştirelim mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Novasy

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
129
Minecraft
Novasyy

Discord:

novasyy

Selamlar MCTR Ailesi
Türkiye’deki Minecraft sunucularının neredeyse hepsinin birbirine çok benzediğini fark etmişsinizdir.

Sistemler aynı, komutlar aynı, oyunlar aynı… Sadece haritalar değişiyor. Genel oyuncu kitlesinin de bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz.

Bu nedenle, yurt dışında bulunan ancak Türkiye’de henüz uygulanmamış, özgün ve yenilikçi sistemleri bu konuda paylaşmanızı istiyoruz. Böylece Türk geliştiricilerin oyunculara çok daha keyifli ve farklı bir oyun deneyimi sunabileceğini düşünüyoruz.​

Özellikle de bana şu oyuna 10 yıldan fazlasını verdim, hâlâ da vermeye devam ediyorum. Beni saran tek oyun. Sabah akşam, yıllardır MC-TR'de yatıp kalkıyorum. Bu 10 yıl içinde denemediğim, girmediğim survival, skyblock, MMORPG sunucusu kalmadı.

Ama geldiğimiz şu dönemde piyasada sadece hazır paket P2W ortamları, nayhoş klon sunucular var. Artık, benim gibi yıllarını bu oyuna vermiş insanlar için gerçekten özgün sistemler barındıran, P2W olmayan, samimi bir ortam sunan bir sunucu bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Yine de umudum olmasa bile hâlâ böyle bir sunucu arayışı içindeyim.

Burada 7/24 sabahlamaktan kendimi adeta bir işçi gibi hissediyorum ama cidden, açılan sunucuların hepsi aynı sistemler, aynı içerikler... Gerçekten, eğer bilsem, Türkiye’ye öyle sağlam bir sunucu getiririm ki devrim yazarım! Ama ah... keşke bilsem diyorum.

Aklımda 100’den fazla çeşit çeşit fikir var. Hangi sunucuya versem “olur yaparız” diye geçiştiriliyor, hiçbirinden geri dönüş alamadım hâlâ. Belki de bir ümit... aklımdaki sunucuyu bir hafta, bir ay ya da bir yıl sonra bulurum diye, 3-5 farklı sistem barındıran basit sunucularda zaman geçirmeye devam ediyorum.

Özellikle de bana şu oyuna 10 yıldan fazlasını verdim, hâlâ da vermeye devam ediyorum. Beni saran tek oyun. Sabah akşam, yıllardır MC-TR'de yatıp kalkıyorum. Bu 10 yıl içinde denemediğim, girmediğim survival, skyblock, MMORPG sunucusu kalmadı.

Ama geldiğimiz şu dönemde piyasada sadece hazır paket P2W ortamları, nayhoş klon sunucular var. Artık, benim gibi yıllarını bu oyuna vermiş insanlar için gerçekten özgün sistemler barındıran, P2W olmayan, samimi bir ortam sunan bir sunucu bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Yine de umudum olmasa bile hâlâ böyle bir sunucu arayışı içindeyim.

Burada 7/24 sabahlamaktan kendimi adeta bir işçi gibi hissediyorum ama cidden, açılan sunucuların hepsi aynı sistemler, aynı içerikler... Gerçekten, eğer bilsem, Türkiye’ye öyle sağlam bir sunucu getiririm ki devrim yazarım! Ama ah... keşke bilsem diyorum.

Aklımda 100’den fazla çeşit çeşit fikir var. Hangi sunucuya versem “olur yaparız” diye geçiştiriliyor, hiçbirinden geri dönüş alamadım hâlâ. Belki de bir ümit... aklımdaki sunucuyu bir hafta, bir ay ya da bir yıl sonra bulurum diye, 3-5 farklı sistem barındıran basit sunucularda zaman geçirmeye devam ediyorum.
Genel oyuncu kitlesinin çoğunun sizinle aynı fikirlere sahip olduğuna eminim.

Dediğim gibi aklınızdaki fikirleri bu konuya yazarsanız elbet birilerine ilham kaynağı olacağımızı düşünüyorum.

yeni farkına varmanız güzel bence -_- sonunda sistemi degiştirmek falan

Merhaba 0'dan paket geliştiriyoruz sunucumuz için daha yolun başında olduğumuz için yenilikçi fikirlere her daim açığız. Kendimden örnek vermek gerekirse ben 9 5 çalışan bir bireyim, minecraft sunucum için pek fazla kendime zaman yaratamıyorum fakat elimden geldiğince ekibim ile geliştirmeye çalışıyorum. Keşke epik bir zamanım olsa da hafta sonları dışında diğer sunucuları ve/veya eklentileri deneyebilsem, araştırabilsem, ama ne yazık ki olmuyor.

Her neyse discord üzerinden bana ulaşırsan çok sevinirim, her türlü fikre açık olduğumu bil...
discord: devastro

yeni farkına varmanız güzel bence -_- sonunda sistemi degiştirmek falan
Selam, kişisel olarak konuşmak gerekirse açıkçası uzun zamandır farkındayım fakat bazı sebeplerden ötürü oyuna öncelik veremiyordum tüm sorunları halletmiş ve hakkını vermiş bulunmaktayım, güzel bir ekiple yapılamayacak şey yok fakat bu sistemleri sadece kendi sunucuna getirmek yerine zihniyeti değiştirmek istiyorum.

Selamlar MCTR Ailesi,

Türkiye’deki Minecraft portlarında yıllardır benzer bir tablo görüyoruz:
İlk açıldığında “yenilikçi” veya “farklı” denilen pek çok proje, kısa süre içinde ya kapanıyor ya da diğer sunucuların kopyası hâline geliyor. Fikirler ne kadar yaratıcı olursa olsun, sürdürülebilir bir ekosistem oluşturulamadığında bu yenilikler uzun ömürlü olamıyor.

Bunun tek sebebi sadece oyuncu alışkanlıkları değil. Asıl mesele, sektöre yön veren projeler ve bu projelerin arkasındaki kişiler. Eğer sektörde tekelleşme varsa, bu düzeni değiştirmek için yalnızca tek bir proje ile yola çıkmak yeterli olmaz. Birkaç örnek girişim değil, birden fazla proje ve kişinin aynı amaç doğrultusunda hareket etmesi gerekir.

“Tekelleşmenin olduğu bir yerde hadi her şeyi değiştirelim” demek kulağa güzel gelir, ama tek başına anlam ifade etmez. Gerçek değişim, ortak bir vizyon etrafında birleşip sürekli üretmekle mümkün olur.

Burada yazılan fikirlere ve duruma karşı öngörü gösterenlere saygımız sonsuz. Ancak unutmamak gerekir ki, bu öneriler ve iyi niyetli adımlar, arka planda tekelleşmenin temelini sağlam atıp, cebini ufak yaştaki oyuncular üzerinden dolduranlar için hiçbir anlam ifade etmeyecek. Onlar, aynı rant düzenini sürdürmeye devam edecekler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl