Çözüldü Hem modlu hem pluginli sunucu açmak için ne gerekiyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan luaqen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 355
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

luaqen

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
45

Discord:

luaqen1

hem modlu hem pluginli sunucu açmak istiyorum hangi minecraft server kullanmalıyım.

en optimize en iyisi hangisi mohist,neoforge, magma gibi

1.12 veya 1.16 Sürümlerini kullanacaksanız SpongeForge hepsinin arasından en iyi en güvenilir ve en çok tercih edilen seçenek olacaktır.

Mohist pek önerilmiyor genelde EssentialsX eklentisinin sahibinin Mohist'e karşı topladığı bilgileri döktüğü bir makale var neden kullanmaman gerektiği hakkında:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Fakat kullanan ve öneren bir çok insan halen var. En çok bu kullanılıyor.

NeoForge dediğiniz mod ve plugin aynı anda açan bir sunucu jarı değil Forge'dan ayrılan geliştiricilerin açtığı Forge gibi farklı mod loader diye biliyorum

Arclight öneriliyor son zamanlarda kullananlar memnun kaldıklarını beyan ediyorlar.

Magma gelişmeyi durdurdu ve artık güncelleme almıyor diye biliyorum.

Dipnotu geçmekte fayda var; Bu tür sunucu yazılımları ekibinizle kendi aranızda ufak çaplı bir sunucu açacaksanız kullanılabilir fakat büyük bir sunucu açmayı düşünüyorsanız hem mod hem plugin destekleyen ve public büyük sunucu açamazsınız çünkü Hangisini kullanırsanız kullanın pluginlerin %99'u bozulacaktır, Eklentiler Spigot veya Paper üzerine kodlanıyor ve bu tür sunucu yazılımlarını desteklemiyor er yada geç illa ki çözülemeyecek sorunlarla karşılaşacaksınız ve bir plugin bozulduğunda, ne JAR Sahibi ne de Eklenti yapımcısı size yardım edebilir.

1.12 veya 1.16 Sürümlerini kullanacaksanız SpongeForge hepsinin arasından en iyi en güvenilir ve en çok tercih edilen seçenek olacaktır.

Mohist pek önerilmiyor genelde EssentialsX eklentisinin sahibinin Mohist'e karşı topladığı bilgileri döktüğü bir makale var neden kullanmaman gerektiği hakkında:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Fakat kullanan ve öneren bir çok insan halen var. En çok bu kullanılıyor.

NeoForge dediğiniz mod ve plugin aynı anda açan bir sunucu jarı değil Forge'dan ayrılan geliştiricilerin açtığı Forge gibi farklı mod loader diye biliyorum

Arclight öneriliyor son zamanlarda kullananlar memnun kaldıklarını beyan ediyorlar.

Magma gelişmeyi durdurdu ve artık güncelleme almıyor diye biliyorum.

Dipnotu geçmekte fayda var; Bu tür sunucu yazılımları ekibinizle kendi aranızda ufak çaplı bir sunucu açacaksanız kullanılabilir fakat büyük bir sunucu açmayı düşünüyorsanız hem mod hem plugin destekleyen ve public büyük sunucu açamazsınız çünkü Hangisini kullanırsanız kullanın pluginlerin %99'u bozulacaktır, Eklentiler Spigot veya Paper üzerine kodlanıyor ve bu tür sunucu yazılımlarını desteklemiyor er yada geç illa ki çözülemeyecek sorunlarla karşılaşacaksınız ve bir plugin bozulduğunda, ne JAR Sahibi ne de Eklenti yapımcısı size yardım edebilir.
Roleplay tarzı bir sunucu açmak istiyorum sanırım purpur + fabric modları kullanacağım.

Arclight ve Magma'yı deneyimleme fırsatım oldu ancak diğer arkadaşın da belirttiği gibi sanırım Magma'nın geliştirilmesi durduruldu. Hangi sürümde sunucuyu açacaksınız ona göre bir tavsiye vermeye çalışabilirim.

Archlight kullanmıştık. Memnum kaldık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl